Gå til innhold

Hvorfor Windows 7 er uinteressant


Anbefalte innlegg

Vidunder-OSet Winows 7 er den nye universalløsningen i følge Hardware.no og andre IT-journalister. Det skal løse alt fra finanskrise til global oppvarming (men ingen sikkerhetsproblemer, selvsagt).

 

Imidlertid er Microsoft og Windows 7 uinterresant for meg av helt andre grunner. Carla Schroder oppsummerer dette i sin blogg:

 

 

FOSS is all about giving power and control to individuals.

It embraces all of the important freedoms-- the freedom to create, share, invent, collaborate, learn, and change, all without penalties or artificial barriers.

It promotes transparency and accountability.

Everyone can play.

 

It fosters real innovation, not the fake kind that proprietary vendors are so fond of boasting about.

It promotes honesty.

It is a powerful force against tyranny.

It is a powerful force against shoddiness, and a powerful force for quality.

It doesn't force me to choose between my important personal principals and a paycheck.

Its success does not depend on people being stupid or deceived.

It brings people together from all over the planet.

It benefits everyone, even its enemies.

It is the one and and only savior from a rapacious, proprietary, locked-down micro-managed intrusive computing landscape.

It opens doors everywhere.

 

It rewards skill, ingenuity, and willingness to learn.

It rewards cooperation.

It doesn't provide hiding places for guilty parties to hide.

It succeeds on its own merits.

It puts powerful tools in the hands of anyone who wants to learn how to use them.

It accomodates all skill ranges, from beginner to guru.

It does not support pretense.

 

Den syklige overbevisningen folk har om at ett kriserammet amerikansk selskap er den eneste løsningen, har jeg aldri skjønt. Folk ville aldri akseptert det innenfor noen andre deler av livet sitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tråden er en del FUD ja, blir jo litt off-topic og posta i feil kategory.

Men poenge til trådstarter er der: [sarcasme!]Windows 7 er løsningen![/sarcasme!]

Er så syk av folk som sier, det. Jeg påpeker det igjen og igjen, Win 7 bare det neste fra Microsoft. Det eneste den egentlig har er at de forbedret Vista til det som det burde allerede ha vært når de slapp den.

Lenke til kommentar
Hihi, Haha. Denne tråden var tragisk :p Det du quota var veldig u-direkte og hadde nesten ingenting med W7 å gjøre. Bare en's meninger og fanboy hat mot det fordi han bruker Linux eller hva f.

Dersom noe av det er feil så står du fritt til å påpeke det, samt gi en argumentasjon som underbygger den påstanden. Og hvor er "fanboy hatet"?

 

Med mindre du har noen reelle argumenter å komme med så vil jeg bare si: (et sitat fra kommentarene til nevnte blogg) :)

For all the reasons you give, Carla, the use of FOSS is a no brainer for any person wishing to improve the human condition. What I have trouble understanding is why some people don't see any value in such ideals. Some even actively reject them and find nothing wrong with promoting artificial scarcity.
Endret av NorthWave
Lenke til kommentar
Er så syk av folk som sier, det. Jeg påpeker det igjen og igjen, Win 7 bare det neste fra Microsoft. Det eneste den egentlig har er at de forbedret Vista til det som det burde allerede ha vært når de slapp den.

Jepp. GNU/Linux er fundamentalt anderledes enn Windows og annen propritær programvare, og mange av dens brukere ser på det som like viktig som, om ikke viktigere enn, teknisk skohet og "brukervennlighet". Og for de vil Windows, uansett versjon sannsynligvis aldri være en "linux-killer". Men det kan være vanskelig å forstå folk som har et helt annet verdensyn.

Lenke til kommentar

Jeg forstår at denne tråden er postet for et linux/gnu-publikum, og vil la tråden ligge i dette forumet selv om den egentlig handler om windows.

 

Oppfordrer ALLE til en seriøs og god debatt om emnet, brudd på retningslinjene våre vil bli slått ned på.

 

Tål at andre har andre meninger enn deg, aksepter de, og møt de med gode motargumenter.

Lenke til kommentar

De fleste av oss som gjør et bevist valg av OS og programvare har vel alle stort sett sine grunner for sine valg uansett hva de velger. Kjenner meg igjen i en del av de punktene, grunnene mine for å hovedsalig velge Linux går utover det som har med brukervennlighet å gjøre, selv om dette kom som en hyggelig overraskelse når jeg prøvde Linux (fant ut at de var mange løsninger jeg fant veldig intuitive).

 

Er det rart at MS får mye oppmerksomhet når de kommer med nytt OS egentlig? Er jo tross alt størst inne makredet. Alikevel, synd at så mye annet som skjer rundt i IT-markedet blir oversett. Er tross alt utrolig mye som skjer, men føler at ingenting er intressant før MS gjør det. Selv liker jeg også å lese om OS jeg ikke bruker selv, hovedsaklig intressert i å se mer av OS X da jeg har hørt mye om det, men har hatt lite av mulighet av å leke med dette selv ... så selv om et OS har størst andeler på en side, er det ikke sikkert det representerer hva personer ønsker å lese om.

 

Ballmer har jo selv sagt at W7 er en forbedret utgave av Vista, og at de vil være nokså kompatible med hverandre. Det får meg til å undre på om hvor mye Vista vil merke til disse forbedringene via oppdateringer, og om W7 har noen annen hensikt med å fjerne stemplet Vista har fått.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar
...og om W7 har noen annen hensikt med å fjerne stemplet Vista har fått.

Det har jeg og lurt på. :p

Det hender jeg savner windows når løsningene der (les: tredjepartsprogrammene) funker bedre og enklere enn i Linux. Men så må man til med hacks og eksploits hver gang man stille inn noe Microsoft ikke syntes at folk tenkte å bry seg med... Og så er det ikke så attraktivt allikevel.

Lenke til kommentar
Ballmer har jo selv sagt at W7 er en forbedret utgave av Vista, og at de vil være nokså kompatible med hverandre. Det får meg til å undre på om hvor mye Vista vil merke til disse forbedringene via oppdateringer, og om W7 har noen annen hensikt med å fjerne stemplet Vista har fått.

 

Har også tenkt en del på dette. Om det rett og slett er enklere for dem og bare ta Vista, forbedre det, forandre på utseende og gi det ut som den neste windows som skal overkjøre Vista og forhåpentligvis ta over den etablerte plassen XP har fått hos PC brukere. Må jo være utrolig irriterende for de som har brukt penger på Vista at noe slikt skjer så kjapt :p

 

Det med at Windows får så mye oppmerksomhet og dermed overskygger det meste annet er jo slikt som bare er en realitet da de har markedsledende. Men, som vi alle vet, salgstall og nesten monopol gjør ikke produktet no bedre.

Lenke til kommentar
Det med at Windows får så mye oppmerksomhet og dermed overskygger det meste annet er jo slikt som bare er en realitet da de har markedsledende. Men, som vi alle vet, salgstall og nesten monopol gjør ikke produktet no bedre.

Men heller ikke dårligere.

 

Windows (uansett versjon) er her for å bli i massemarkedet. Det har vært en lang rekke operativsystem gjennom tidene (på PCer beregnet for kontorapplikasjoner), alt fra flere CP/M utgaver [også flerbruks], MS-DOS/PC-DOS, OS/2, WARP, CTOS, Xenix, Unix, Linux + varianter av disse, MAC OS, APPLE OS + varianter av disse. Dagens operativsystemer er kommet langt med hensyn til ease of use. Alle har de sine særegenheter og og problemer, det vil si: ingen er perfekte. Det kan enkelte ganger være et enkelt nødvendig program som styrer hvilket operativsystem som må brukes. Men for de store massene som hverken har tid eller kunnskap, er det best å gå for det som oppfattes som industristandard. Her vil de lettere kunne finne løsninger og få hjelp, både med operativsystem og bruk av programmer. Utveksler man filer, må man også se på kompatibilitet mht tegnsett og filformater.

 

Uansett. Konkurranse er bra. Det vil medføre at alle aktører skjerper seg, og at alle produktene bedres over tid. Det ville vært en dårligere verden om bare en OS-familie hadde eksistert, uansett om denne var Linux-basert eller Windows-basert.

Lenke til kommentar

Jeg ønsker ikke starte en "hvilket OS er best diskusjon". Men, min personlige mening, utfra erfaringen så langt med GNU/Linux er at Windows er dårligere. Ikke bare fordi man må ha antivirus program. Jeg skal si meg enig i at det kanskje ikke er det beste for en person uten dataerfaring og gå for feks Ubuntu fremfor Windows om han/hun ikke kjenner noen som kan hjelpe dem. For, som du sier, det er mye enklere å få hjelp om man bruker Windows. Men om man har tid, lyst og har en gjennomsnittlig kunnskap om databruk er det null problem og bytte over. Men man må være villig til og lære seg noe nytt. Men man trenger ikke og være arbeidsløs for og bytte over. Det er ikke vanskelig og sette seg inn i hvordan man bruker en av de brukvervennlige distroene. Men de må også innse at GNU/Linux er IKKE Windows.

 

Alt handler om å gidde. Om man ikke bruker pc'en til og spille og ikke har noen Windows eksklusive programmer man trenger. Pluss at man har litt kunnskap og lyst til å lære seg noe nytt kan jeg si med høy sikkerhet at du ikke vil bli skuffet. Det er ikke vanskelig og løse problemer man støter på (virker som mange ikke forstår dette og flykter så fort dem har brukt mer enn to minutter for og fikse et problem). De fleste problemer du møter har andre møtt og fått en løsnig på og klarer du ikke løse det vil andre hjelpe deg.

 

Jeg sier ikke at GNU/Linux er perfekt. Men om man ikke spiller og ikke trenger Windows for spesielle programmer bør man prøve feks Ubuntu.

 

Hvordan feks GNU/Linux hadde endt opp om MS og Apple hadde forsvunnet aner jeg ikke. Jeg tror ikke man kunne sammenlignet situasjonen om feks det bare var Apple eller MS som var alene da begge er lukket programvare. Så jeg ville ikke blitt like nervøs om MS og Apple forsvant sammenlignet med GNU/Linux. Men for all del. Konkuranse er det vi trenger, uansett marked. Så jeg liker det slik det er nå, at ingen kan lene seg tilbake og slappe av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...