Gå til innhold

Din beste pizza oppskrift?


Anbefalte innlegg

Laget i går det jeg vil si var en utsøkt pizza!

 

Deig:

1 dl øl

1 dl vann

0,5 dl olivenolje

ca 5 dl siktet hvetemel

1 ss grovt salt

1/2 ss sukker

25 gr ferskgjær

 

Deng alt sammen og la den hvile.

 

Fyll:

400 gr kjøttdeig

pizza krydder

chilli krydder (pirri pirri)

1/3 løk

1/3 rød paprika

 

Stek kjøttdeigen og del den opp i grove biter, hiv på krydder, surr løk og paprika litt så de blir gyllden.

 

slå ned deigen og bak den ut til en tynn rund pizzabunn, stikk den med en gaffel rundt hele fyll flaten.

smør utover et glass med dolmio pizzasaus, fordel fyllet og legg på grove biter med ost og litt mer krydder.

dusj skorpa med vann og stek på 225 C i ca 15 minutter.

 

Kom med flere pizza oppskrifter! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-77do0b

Øl i enkelte bakverk og spesielt i frityrrører gir faktisk en veldig så god smak. Det smaker ikke øl i det hele tatt, bare så det er sagt. Så de som ikke liker øl, kommer ikke nødvendigvis til å mislike dette som ingrediens =)

Lenke til kommentar

Deig:

1 liten kopp vann per person

10 gram fersk gjær per kopp vann

1/2 ts salt per kopp vann

2 ss olje per kopp vann

Mel (inntil 50% sammalt grovt hvetemel er OK)

Ha i mel mens du rører med ei sleiv. Deigen skal være løs (det skal ikke være deig engang, men en "grøt"). Ha i mer mel etterhvert, men deigen skal fremdeles være veldig løs når du er ferdig med første elting. Dekk til og la heve i en halvtime.

Slå ned deigen og tilsett mer mel om nødvendig. Ha mel på benk og hender og elt deigen med hendene i 5 minutter. Del opp i porsjonsstykker (litt mindre enn en tennisball). Om du vil, kan du nå ha ballene i tette bokser/boller med lokk, smurt inn med olje. Da kan du oppbevare deigen i kjøleskap i inntil 3 døgn for kaldheving (dette er positivt for smaken). Bruk i såfall kaldt vann i deigen. Vil du ha pizza samme dag, lar du deigkulene heve i en halvtime.

Form pizzabunner av deigkulene, dekk til og la heve i ytterligere 20-30 minutter. Nå er deigen klar for fyll.

 

Pizzasaus (nok til ca 6 pizzaer):

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

2 ss tomatpure

1 ss konsentrert grønnsaksfond (buljong) eller redusert grønnsakskraft

1 ss worcestershiresaus

1 boks hermetiske tomater

Stek finnhakket sjalottløk og hvitløk blank i litt olje (ikke brenn løken!). Tilsett tomatpure og stek denne sammen med løk og hvitløk i ca ett minutt for å fjerne råsmak. Tilsett grønnsakskraft, worcestershiresaus og tomater og la putre på svak varme i en times tid. Rør om av og til.

Sausen kan med fordel lages i store porsjoner og oppbevares i tett boks i kjøleskap i 3-5 dager, eller fryses.

 

Pizzatopping:

Her velger du det du vil ha. Pass på at bitene er omtrent like store og at de ikke er for tykke. Pizzatoppingen må ikke dekke mer enn ca halvparten av pizzaen, det skal være litt "luft" mellom. Her er noen av mine vanligste toppinger:

Hjemmelagde kjøttboller (karbonadedeig, chili, hvitløk og persille) NB stekes i panne før du har dem på pizzaen!

Pepperoni

Paprika i staver/ringer

Sjampinjong i tynne skiver

Ananas

Baconterninger

Skinke (ulike varianter)

 

Tilberedning/sammensetning av pizzaen:

Ingredienser: Pizzadeig, pizzasaus, revet ost og topping etter ønske.

Sett en pizzastein i kald ovn og varm ovnen til 300 grader C (eller så varmt du får til). Hvis du har en skikkelig stein (tykk), tar det en times tid før den blir gjennomvarm.

Spre et tynt lag tomatsaus på bunnen. Sausen bør være litt avkjølt når du har den på. Etter at sausen er på bunnen bør pizzaen i ovnen i løpet av to minutter. Dryss over revet ost. Ha på topping. Stek pizzaen på pizzastein i 4-6 minutter. Server.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...