Gå til innhold

BK: MotionScapes - Min første timelapse


Anbefalte innlegg

Halloen!

 

Jeg er en 2e års fotografistudent på NKF i Trondheim, og har nettopp fullført en temaoppg innen kunstfoto. Oppgaven var grei nok, vi skulle definere den selv og gjøre noe innenfor foto som er litt utenom det vanlige. Jeg valgte timelapse (om det er så uvanlig eller ei er nå ikke poenget her ;)), og her er resultatet.

 

Totalt tok jeg nærmere 15 000 bilder over et tidsrom på ca 1 mnd for denne oppgaven. Rundt 10 000 av dem ble redigert, og jeg endte opp med å bruke 6500~ i filmen.

 

Filmen: MotionScapes by veo photo

 

Vegar Olaussen

veo photo

 

 

PS! Jeg er klar over at en del av seriene "rister", det skyldes høye vindhastigheter. Ved en av anledning fløy laptopen min avgårde ett lite stykke... :/

Endret av oslofreak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
For et arbeid! Har du brukt en form for automatavløser i sammenheng med en pc? Eller er alle bildene tatt ved at du fysisk knipser bildet? Uansett, utrolig flott!

 

 

Tusen hjertelig! :)

 

98% av tiden har det vært medbrakt laptop som har stått for å trykke på knappen. Har satt opp og stilt inn kameraet, kobla til laptop og latt den stå og gå i x antall timer. Sjekket med ca 5 min mellomrom da laptopen har vært en smule ustabil og iblant bare konka (ødelagt ett par serier på det, ja).

 

De siste 2% av tiden har jeg knipset selv mens laptopen har holdt på å boote opp igjen. Kan si at det er særdeles kjedelig når man har en serie delt opp i 6 ulike serier på kamera/laptop som skal settes sammen igjen i riktig rekkefølge (laptopen nullstilte navna på bildene hver gang det sa kræsj :p).

Lenke til kommentar

Dette var fett! Regner med at du hadde en pakke med varmende sigaretter eller noe. Fikk lyst til å prøve selv nå ^^

 

Klesoppsettet ditt høres ganske likt ut det en venn av meg kjørte en gang vi skulle på pubkonsert. Han var fult vitende om at sjansene for at han kom seg inn var svimlende små, så han tok på seg en haug med klær for å holde varmen der han sto. Fyren storkoste seg ved å konversere med alle røykerne som løp inn og ut av puben :wee:

Lenke til kommentar

Hei Vegar,

 

Fin film. Funky, fancy musikk. Jeg skjønner det har gått med en del timer, mye slit og bokstavelig talt kalde føtter til dette prosjektet. Fine landskaps- og bybilder, men etter å ha sett filmen tre ganger nå, så savner kanskje noe å feste blikket på. stedene du har valgt ut mangler det lille ekstra for å få det til å se spennende ut. Det er kult å se sola og månen og stjernene fare over himmelen, men det blir kanskje i overkant mye i lengden av samme greia. Det er noe med utsnittene som mangler en baktanke.

Lenke til kommentar
Dette var fett! Regner med at du hadde en pakke med varmende sigaretter eller noe. Fikk lyst til å prøve selv nå ^^

 

Hmm... Flaske med vann og litt sjokolade... :p Bare å smelle på deg klærne og komme seg ut... ;)

 

 

Det er kult å se sola og månen og stjernene fare over himmelen, men det blir kanskje i overkant mye i lengden av samme greia. Det er noe med utsnittene som mangler en baktanke.

 

Takk for tilbakemelding! :) Jeg må si at jeg er tilbøyelig å være enig med deg. Da mesteparten av utstyret - bortsett fra kamera og tripod - var lånt, så var jeg ikke så veldig lysten på å drasse alt med meg innover i skog og mark på leting etter gode motiver på denne tiden av året. Har for det meste holdt meg til steder der 2 meter USB kabel rekker fra kamera til bilen eller en benk der utstyret (laptop & aggregater) kan være.

 

Jeg håper at dette er noe som kan lekes litt mer med til sommeren da det ikke er så utfordrende klima, og jeg mest sannsynlig har en egen laptop å leke med. Forhåpentligvis blir resultatet enda bedre da! :)

 

Offtopic: Var innom sida di, så du hadde vært og tatt bilder av brannen i dag du også. Var der selv, tok en drøye 150 bilder, men blei for mye røyk for meg så gikk hjem igjen. Bor på Lademoen. Selv?

Endret av oslofreak
Lenke til kommentar
Så på Clas Ohlsen at de har 12V -> 230V konverter 500Watt og oppover. Kanskje noe å tenke på til neste prosjekt?

 

OT: Var urutinert i går og hadde 512mb minnekort i kameraet. Ble 20 bilder, hvorav jeg var fornøyd med 11-12 :)

 

Har faktisk funnet meg utstyr til neste timelapse alt, skal gå til innkjøp av en Canon TC-80N3 fjernkontroll så snart økonomien tillater. Det som ødela for meg nå var mengden utstyr og batterilevetid. En slik fjernkontroll både veier og tar betydelig mindre plass enn laptop/aggregat, samt at den vil nok ikke gå tom for batteri like raskt. Burde kunne ha timelapse stående så lenge batterigrepet med 2 batterier holder... :)

 

OT: Jasså, det fins folk som fortsatt eier såpass små minnekort, altså? :p

 

 

Dette var absolutt vellykket. Ble helt facinert at hvordan skyene bevegde seg. Noe bedre av natur stop motion jeg har sett på lenge.

Fortsett med dette. :)

 

Tusen takk, veldig hyggelig å høre! :)

 

 

Fin film! Litt langtekkelig som noen er inne på, men meget bra gjennomført. Normalt er ikke linking i bildekritikken lov, men må gi dispensasjon på dette ;-)

 

Hva slags kamera disponerte du til dette forøvrig?

 

Hehe, får beklage med linking, men var ikke sikker hvordan jeg ellers skulle fått vist den fram her... :p

 

Har en Canon 30D, men det lar seg greit gjennomføre med markant dårligere modeller.

Endret av oslofreak
Lenke til kommentar

Flott film! Veldig stemningsfull og fin. :)

 

Kan gi deg et lite tips hvis du har tenkt å kjøpe deg TC-80N3. Kjøp denne. Dette er en ren kopi av TC-80N3. Jeg kjøpte den selv og er imponert over byggkvaliteten, minst like god som orginalen og til en brøkdel av prisen. Batteritiden på fjernkontrollen er oppgitt til 3 år, så skulle vel ikke gå tom med det første. :p

 

Nettopp begynt med timelapse fotografering jeg også. Så har gått til innkjøp av et skikkelig stativ, minnekort, polariseringsfilter og en del småting. Har tatt opp en del filmer, så er vel ikke lenge til jeg hiver sammen noe og laster opp.

 

Forresten, er det en egen timelapse tråd her på forumet? Hadde vært litt greit å ha en tråd for å diskutere teknikker, utstyr osv.

Lenke til kommentar
Flott film! Veldig stemningsfull og fin. :)

...

 

Tusen takk! :)

 

Dumt at jeg ikke så dette om kopien av TC-80N3 før nå, var nettopp å kjøpte den tidligere i dag. På den annen side så trenger jeg den fra og med mandag av, så hadde ikke helt funka å vente på den i posten. Får trøste meg med det... :p

 

Hadde vært knall med ett eget timelapse forum, ja.

 

 

Du skriver at i oppgaven skulle du "do something unusual related to photography", men en timelapse er for min del ikke uvanlig. Det virket som om oppgaven lette etter noe mer særegent enn en timelapse.

 

Det er vel litt opp til hver enkelt å avgjøre hvorvidt det er uvanlig eller ikke. Da jeg presenterte oppgaven for lærerne på forhånd (alle profesjonelle fotografer gjennom de siste 5-30 årene) var de meget begeistret og enige i at det ikke er en såpass utbredt metode innenfor ren fotografi. Når jeg derimot presenterte idéen for noen av de som studerer Motion Graphics var de ikke på langt nær like begeistret.

 

Er vel også mer normalt for oss "spesielt interesserte" i forhold til average Joe Schmoe som ikke bruker maskina til annet enn mail, wikipedia og word.

Endret av oslofreak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...