Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kva skjer når du har ip-adressekonflikt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ip-adressekonflikt er rett og slett at to pcer eller flere har samme ip-adresse på det lokale nettverket.

 

Har du valgt på oppsettet til nettverkskoblingen på begge maskiner at du bestemmer ip-adresse eller har systemet (Windows) selv valgt ip-adressen?

 

Du kan prøve å reparere nettverkstilkoblingen, det gjør du ved å høyreklikke på dette lille ikonet 2qs6is5.jpg nede i høyre hjørne i skjermvinduet.

Hvis du har ethernet, altså Internett via ledning så går du:

Start -> Kontrollpanel -> Nettverkstilkoblinger -> Ethernet tilkoblingen din -> Høyre klikk reparer

 

Du kan også reparere Trådløs tilkobling her.

 

Natrich

Lenke til kommentar

Noder på et nettverk bruker ARP for å detektere hvilken IP adressen som har hvilken MAC adresse, det lagres i en ARP cache på hver enkelt node (address resolution protocol).

ARP cachen "timer" ut etter en hvis tid hvis det ikke sendes trafikk. Hvis den er timet ut sendes en broadcast pakke som innholder IP\MAC adresse til maskinen som spør etter en annen maskins MAC\IP binding og maskinen som er eier av den etterspurte IP adressen sender en pakke tilbake med sin IP og MAC adresse som lagres i ARP cachen til maskinen som etterspurte IP adressen. Samtidig som noden som ble etterspurt oppdaterer sin ARP cache med MAC\IP adressen til maskinen som spurte (LOL).

 

Når en maskin får tildelt en lik IP adresse som en annen maskin på nettverket vil noen noder oppdatere ARP cachen med feil IP (med den som fikk lik IP sist).

Den noden som opprinnelig eier IP adressen vil sende en pakke som indikerer at den er eier av IP adressen og at det er en konflikt. De andre nodene på nettverket vil oppdatere sin ARP cache på nytt med den opprinnelige eieren av IP adressen. TCP\IP stacken på maskinen som fikk fikk duplikat IP sist vil få TCP\IP protokollen avslått.

 

Du kan se ARP tabellen ved å gå inn på kjør\cmd og skrive ARP -a.

Endret av Knopfix
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...