Gå til innhold

BK: Modellbilen - bildeserie


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte meg en modellbil på Gatebilmessa i går. En 2007 Ford Mustang Shelby GT500, og måtte jo selvfølgelig ta noen bilder av den :) Så jeg lurer på om noen her har litt tips. Se bort i fra lysstyrken på bildene, for den vet jeg er litt blass, men jeg så ikke det før jeg var ferdig med bildene. Men ellers vil jeg gjerne ha noen kommentarer :)

 

Shelby_GT500_01.jpg

 

Shelby_GT500_02.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aaaah, sånt her er stilig :D Kul bil og!

Har prøvd meg på det samme faktisk, dvs ta bilde av en modell bil så den ser ut som den er ekte. Du kan se resultatet her: http://www.flickr.com/photos/22669096@N05/3270419542/

 

Noen punkter å tenke på:

 

- Ha liten blender. Med for stor blender får du en veldig grunn DoF, noe som gir et veldig inntrykk av at motivet er lite.

 

- Ta bilde fra naturlig høyde. Som du ser på det første bildet ditt så må mann ha rimelig lange bein for å komme så høyt over en bil i reel størrelse :p Ta også fra naturlig avstand. Så vid vinkel og så nærme som mulig.

 

- Lys refleksjoner. Om du ikke tar bilde i sollyset, så prøv å bruk mange lyskilder. Tenk på at biler som oftest blir lyst opp av lyktestolper eller av lysrør i en garasje. Selv brukte jeg mobilen minn for å legge til en ønsket refleksjon i den ene lykta du ser på bildet ;)

Her er noen gode virkelige eksempler: http://couleur.deviantart.com/art/Graduation-112414641

Mer her: http://couleur.deviantart.com/gallery/

 

... også som nevnt over, ha nøytrale omgivelser. Er sjelden mann kommer over tre etasjers potteplanter :D Selv satte jeg bilen på laptopen min, som har et svart og blankt lokk, også satte jeg bare laptop bagen bak.

 

Leste faktisk en interessant artikkel om det i et fotoblad. Han tok med bilen ut og satte den på asfalten. Så gikk han ned på kne og kom så nærme bilen som mulig, og fikk dermed husene i bakgrunn til å virke i rimelig riktig målestokk som bilen. Ble veldig bra, kan kanskje funke ute i snøen.

Lenke til kommentar

@mbergersen:

Det var et utrolig kult bilde! Må se om jeg kanskje klarer å få til noe sånt i kveld! Syns de bildene jeg tok ble litt feil, som du sier ja. Brukte litt for lite for lite tid på dem. Så jeg skal prøve igjen.

 

Tok også et par bilder til, av den andre modellbilen min. De ble i samme vinkel som Mustangen. Så ikke helt fornøyd med dem heller, hehe

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...