Gå til innhold

Slutt for Abit


Anbefalte innlegg

Trist.

Og kanskje ufortjent?

Heller DFI enn Abit, men det går kanskje den veien med DFI også.

Ender vel opp med to hk-produsenter, Asus og MSI, om ett par år.

 

Hva med Gigabyte og ECS?

Eneste grunn jeg ser MSI og Asus står igjen, er at de to satser mest på egne bærbare og desctop PC'er som gir penger i kassa. Vet MSI og ECS omsetter for mer en Gigabyte, og Asus mest.

 

Asus og MSI har en stor oem produksjon som de tjener greit på - særlig MSI hadde nok fått trøbbel uten oem leveranser, HP blant annet bruker stort sett bare Asus oem kort.

 

Trur nok både ECS, Gigabyte, MSI og Asus kommer til å klare seg - skulle Gigabyte forsvinne vil vi entusiast/nerder virkelig få merke det da Asus vil miste sin eneste virkelige konkurrent i dette segmentet - jeg regner ikke med DFI, med mindre de skjerper seg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så nå er det offisiellt, ABIT har dukket under.

Tragisk faktisk, har hatt en del ABIT kort hvor jeg blant annet har hatt ett KT7 som skal recappes og settes i tjeneste igjen så IP35 Pro og IX38 QuadGT som har vært toppers.

 

Tragiske tider faktisk, vi har mistet en produsent av hva jeg ville ha kallt gode hovedkort av min egen erfaring.

Da har ABIT altså slengt seg med i samme klubben som Epox.

Lenke til kommentar
Jeg har faktisk et Abit KN8-ultra maskina mi enda. Chipsettvifta på det begynte å støye så jeg bytta den ut med en passiv kjøler.

Bruker AV8 (se signatur) som PC2 nesten daglig. Kjekt å ha den når andre i familien bruker PC1 til tunge spill. Den er også passivt kjølet på NB, og har rusla stødig siden dag 1 :)

 

Av Abit har jeg også hatt BE6, BE6 II, IT7-MAX2, NF7-S V2, AN8. Viftene til Abit var jo nesten en vits... men ellers har jeg ikke hatt noe å utsette på dem. Tvert imot, klokkevillige og trygge. Jeg bygget også noe med Abit til skoler her i bygda på socket939. De går like godt enda etter ca. 5 år.

 

Mange husker kanskje at flere hk-produsenter hadde problemer med kondesatorer (2001?). Abit og IBM var en av få som innrømmet at de hadde brukt disse, men det viste seg at også flere produsenter hadde levert dritten. Derfor syns jeg at Abit virket mere ærlig enn flertallet, og de var flinke til å sende erstatning.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1298342134

NF7-s :love:

Står og surrer i filserveren min enda, selv etter en mengde uhell og lek med klokking og vannkjøling.

 

Synd det er over for Abit, men sånn går jo det :/

Lenke til kommentar
Synes senere kort var ganske gode også, har et x38 QuadGT og det er et ganske problemfritt ogbra kort. PCI-nettverk og den irriterende bios-resetknappen er de eneste ulempene jeg kan komme på.

 

AtW

 

Hadde samme kort, altså Abit ix38. Knall kort til en ganske billig penge. Klokket meget bra og har 3 pci-e x 16 porter. Ellers hadde jeg mye glede av ic7-g. Noe som også var et konge kort :D

 

RIP Abit :cry:

Lenke til kommentar

Didn't see this one coming, endog det virker som hw.no og flere hadde gjort det. Sitter enda og bruker mitt IS-7, og det eneste jeg har å utsette på kortet er at jeg er på den tredje nb-vifta. Sukk.. blir nesten litt sentimental når jeg tenker på alt jeg og IS-7'en har vært igjennom..

 

Ironisk nok kjører jeg Saab til vanlig...

Lenke til kommentar

Har solgt litt hovedkort opp gjennom de siste årene, og Abit har hatt gode kort. Jeg anefalte alltid Abit og Asus. Men i likhet med MSI, så har de hatt dårlige chipsettkjølere. MSI var værst i så henseende, med bøylekroker, så det var vanskelig/umulig å finne gode alternative kjølere med riktig festeteknikk. Mener Abit brukte samme dritsystemet en stund. Asus derimot, har lenge brukt kjølere med standard "utvidelsesplugg" som virket tilsvarende som med mothaker, og da var det enklere å få alternative kjølere til chipsettet...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...