Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kosttilskudd, funker det egentlig? Hva mener du?


MrLuni

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Røde blodlegemer, ja.

 

http://www.alternativ.no/helsekost/floradix.html

 

Så er man såkalt blodfattig er dette mye mer effektivt enn rene jerntabletter.

 

Det kan være vanskelig å bevise effekten av kosttilskudd, men det er bl.a. påvist mye mindre jerninnhold i dagens grønnsaker mot 50 år siden (altså har vi drevet et altfor intensivt jordbruk med ensidig kunstgjødsling og utpining av jorda) så spørsmålet blir om det kan være lurt å kompensere det med kosttilskudd. Jeg velger å spise en god del økologisk.

 

Ellers kjenner jeg effekten av grønn te som er svært rik på antioksidanter.

Endret av fjellreven1
Lenke til kommentar

Personlig så går jeg god for Lecithin Granulat, merker at husken er bedre (husker i 3D og ikke bilder/ snapshots), bedre reaksjon, koordinasjon, balanse osv.

 

Kjenner på hue at det har definitivt en effekt, på kroppen så bedres bl.a. kolestrolet.

Lecithin Granulat er den beste fosfolipidkilde som finnes. Fosfolipider er en viktig bestanddel av alle cellemembraner, nerve- og hjerneceller. De er også av stor betydning for transport og fordeling av fettstoffer i organismen.

 

Lecithin hever det gode kolesterolet (HDL) og senker det dårlige kolesterolet (LDL).

Two thumbs up :thumbs:

Lenke til kommentar
Glukose er et karbohydrat ja, et monosakkarid. Kroppen er veldig spesiell, den kan forandre på ganske mye som den vil ;P Protein kan gjøres om til glukose. Husker ikke helt hvordan dette foregår, men tror det er i grove sett at proteinet spaltes til aminosyrer, det enten tilsettes eller tas vekk ammoniakk (NH3) og så har man glukose.

 

Så om du tar aminosyren Lysin (som forresten har to aminogrupper) og fjerner aminogruppen, poff så har man glukose? Burde fått nobelpris for den setningen der.

 

Fett kan bli til glukose(druesukker), glukose kan bli til fett. Glukose kan bli til proteiner, og omvendt. Proteiner kan derfor som du ser også bli til fett, ved å først bli glukose.

 

At protein omdannes til fett via glukose? Det skjer jo bare ikke da. Altså, det blir jo som å kaste bort energi, dessuten er det bare noen aminosyrer som kan omdannes til pyruvat og via glukoneogenesen danne glukose. Uansett så er det en enorm omvei/blindvei, så nei, du tar helt feil.

 

Det med at glukose kan bli til proteiner var litt ufullstendig. Ulike intermediater kan brukes som forgjengermolekyler til ikke-essensielle aminosyrer.

 

Vil tro det tas vekk ammoniakk, aKa aminogruppen, om jeg ikke husker helt feil. Det kan nok stemme. Da står man igjen med en karbon-kjede og en syregruppe. Kan fort bli et ringformet glukose-molekyl. Men som sagt, er ikke helt stø på dette nå, ville dobbeltsjekket før du satt det i en oppgave ;P

 

Tror jeg ville åpnet biologiboka før jeg satt meg ned og skrev det der. Det er syklisk intramolekylær reaksjon mellom fri karbonylgruppe og hydroksylgruppe som danner hemiacetal. Det er ikke sånn at en aminosyre (det er forresten 20 forskjellige α-aminosyrer) magisk blir til glukose.

 

edit: skriveleif

Endret av Chrisbjerk
Lenke til kommentar
Huske i 3D?

Work with me here.. ja, husken er ikke så flat (som i å huske i bilder) når man tenker på hvor man har forlagt noe og Aha! ser det for seg. Husken ble mer "livaktig" og så nøyaktig at jeg så for meg objektet *bang* right there.

 

Trenger ikke spore bakover i hva jeg gjorde forut så mye, så granulaten hjelper..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...