Gå til innhold

Deffing i ung alder, dumt? "du er i vekst enda" er beskjeden som hindrer meg i å deffe.


Anbefalte innlegg

Sa til morsan at jeg hadde tenkt å deffe ut de siste månedene før sommerferien. Men, fikk høre at det ikke var bra, og slikt. Men, kan da ikke gjøre noe det? går jo ikke VELDIG mye i kalori-underskudd under deffinga.

Er 16 år, så hva synes dere?

Kunne også trengt noen tips til deffing! Har lest mye om det, men er ikke HELT sikker på åssen det gjøres på riktig måte.

 

På forhånd takk for svar: )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorvidt det er bra eller ikke å deffe i ung alder har ikke jeg noe fasitsvar på, men min common sense sier at du fremdeles er 16 år og vokser. For å vokse trenger du mat. Du har sikkert hørt "Spis! Du skal jo vokse!" av din bestemor, og med en deff får du jo mindre næring.

 

I seg selv er ikke dette så relevant, men hvis jeg husker rett var ikke fettprosenten din spesielt høy. Personlig mener jeg at det har ingen hensikt å deffe så lenge som man ikke er feit eller man ikke har en respektabel muskelmasse å vise fram. Den tiden du bruker på å få av deg det lille fettet du har kan du heller bruke på å bygge styrke og muskulatur. Jeg synes også at folk følger hele off- og on-season greia til kroppsbyggere alt for mye uten å ha behov for det, som nevnt fordi de fleste ikke har nok muskelmasse å vise frem. Bygg deg en svær uaerodynamisk fysikk først, og eventuelt bry deg med pirkete detaljer senere :) En annen ting er at jeg har enda til gode å se en sekstenåring ha en ordentlig vellykket deff. De fleste sekstenåringer som jeg har sett utføre en god deff har egentlig vært fete og kommet seg ned til normal fettprosent, der du er nå, men jeg har enda til gode å se noen gå det neste trinnet, fra normal til ripped. Jeg sier ikke at du ikke kan få det til, men bare nå ikke nødvendigvis er tidspunktet for det.

 

Dog, dette er ikke mer enn en oppfordring fra min side :)

søk for helvete...søøøøøøøøøøøøøøøøøk!!! det er to millioner andre tråder om akkurat det samme her.

Rolig nå, soy boy ;)

Lenke til kommentar

Er i litt samme situasjon som deg pyrion. Er 16 år, trener, men har underhudsfett på magen som egentlig skjuler det jeg eventuelt har av six-pack.

 

Men jeg synes faktisk at det blir litt feil og overdrevet å deffe, siden vi faktisk er i en vokseperiode, og det er viktigere for meg å faktisk få muskler enn å vise dem fram. Jeg er ikke feit på noen måte, men er litt fett på magen som ville gjort at jeg så "bedre" ut om det ikke var der. Satser på å i alle fall trene en stund til før jeg eventuelt gjennomfører noen deff. Ikke hensiktsmessig for meg å gjøre det nå, tror ikke egentlig det er det for deg heller pyrion.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mener du at jeg ikke har peil?

Du trenger ikke å spise sunt , neida.. Bare putt i deg dritt som sjokolade og annet snop.. Da blir du tynn og slank skal jeg si deg! - Egen efearing!

 

I hovedmål så gjør protein at du ikke blir fort sulten.. Så det er jo bra.

Lenke til kommentar

Tunfisk, egg og kylling er jo vanvittig næringsrikt.

 

Jeg har sagt det før, og det ergrer kanskje noen, men det er ikke "deffing" med mindre det skjer som ledd i et ordentlig kroppsbyggerprosjekt. "Deffe" er noe man gjør etter at man har "bulket", og hvis man ikke har bulket er det ikke deff, men en usunn slankekur. Det blir ikke sunnere av at man unnskylder det med insider-sjargong. Ikke at det er sunt for kroppsbyggerne heller, men de vet hva de driver med og gjør et offer. Hvis du bare er seksten år gammel vil jeg tro at du umulig kan kjenne kroppen din godt nok til å gjøre noe så viderekomment som å deffe.

No offense, eller, kanskje litt. Men inntil videre burde du nøye deg med å bevege deg mye og spise sunt. Du bør verken sulte deg eller kjøre hokus pokus-kurer, men kutt gjerne ut snop og reguler generelt matinntak hvis du spiser veldig mye. Jeg husker at jeg alltid spiste to porsjoner middag da jeg bodde hjemme, mest fordi det likevel var tilgjengelig. Nå som jeg bor for meg selv gjør jeg aldri det lenger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...