Gå til innhold

Kva om Franskmenna ikkje kom under AWI


MPC

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har lyst å sjå kva dere ville trudd ha skjedd om franskmenna ikkje kom og hjalp Amerikanarane under den amerikanske krigen om selvstendighet, ville britane ha vunnet eller ville britane gjett opp pga. kostningane av å frakte soldater og "supplies" fram og tilbake over atlanteren?

 

Har lest litt opp om krigen og set på litt stats frå slagene, britane vant mest slag før franskene kom og i kvar slag så mista dei ikkje så mykje i forhold til amerikanarane (ikkje alle slaga seff, men mange av slaga). Eg trur sjølv britane ville knust motstanden men det ville sikkert ha kostet litt, krigen lagde jo frankrike lut fattig og lagde vei for den franske revolusjonen.

 

Kva trur dåkke om franskmenna ikkje hadde komt? Ville amerikanarane ha vunnet eller ville britane fortsatt hatt kolonien til lenge etter på?

 

Husk å svar med grunn xD

Endret av MPC
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten Frankrike, Nerderland og Spania ville opprøret i nord amerika blitt knust, i hvertfall for en viss tid.

 

Det som skjedde var at et litte opprør mot skatter og slikt ble en liten verdenskrig der alle var mot england, Det var litt som viss en skadet fisk blør litt kommer alle piraianen og glefser i seg det skadete dyret, England var den STORE vinnere etter syv års krigen. Og mange land var rett og slett "sjalu" på dem, når man da så at england slet litt, hoppet alle på båten for å få england ned noen hakk.

 

Det som skjedde var at med så mange land mot england måtte england sende MANGE tropper til blandet annet carabien. og Gebralter

 

Mitt under krigen bestemte spania at de ville ta til bake gebraltar, med 70 000 man, 50 skip og mange hundre kanoner beleiret de klippen.

 

Dette gjorde at de større hærene på 20 000 man i nordamerika forsvant og england hadde nå bare noen tusen for å dekke hele øst kysten.

 

Så har du frankrike, de gikk inn i krigen med full fart, faktisk ble hele landet nesten bankrupt pga. noe som ledet til den fransker evolusjonen

Troppene frakrike ga var egentlig bare en bonus, det var våpene og pengene som virklig hjalp usa. De hjalp også mye med rett og slett lære amerikanerne hvordan drive krig.

 

Uten Alle disse landene ville usa hatt 30 000 soldater mot seg i stede for 4000, de ville ikke hatt våpen eller penger, de ville ikke vite hvordan drive krig osv.

Og husk at ca. halvparten av amerikanerne ville egnetlig ikke løsrive seg fra england MANGE var lojale mot kronen.

Lenke til kommentar
Så har du frankrike, de gikk inn i krigen med full fart, faktisk ble hele landet nesten bankrupt pga. noe som ledet til den fransker evolusjonen

 

Ikke for å være pirkete, men ønsker bare å peke ut noen ting. Frankrike gikk ikke inn med full fart, Louis XVI brukte 2 år på å bestemme seg for om de skulle hjelpe til eller ikke. Frankrike hadde allerede vært bankrupt lenge før denne krigen. Leste et sted at byggingen av Versailles-slottet ga økonomien deres et heftig slag på trynet. Bygge kostnader til rundt 100 millioner livre. Siden den gang har kongene lent seg på lån for å få endene til å møtes. Mangler kilder på dette nå, og går ikke god for at det korrekt. Men vet at i siste halvdel av 1700 tallet hadde kongehuset stor gjeld til utlandet.

Uansett så skyldes ikke revolusjonen pengeproblemer hos staten, men heller statens (adelen og kongen) sin manglende evne til å fordele rikdommene sine utover folket og deres konservative frykt for forandring, som gjorde at de satte seg så hardt imot revolusjonen, og tiltak som kunne avverge den. Necker kom - om jeg ikke husker feil - tidlig med forslag til løsninger. De ble ikke hørt på.

 

Men du har rett i at deres bidrag til krigen på ingen måter forbedret økonomien, krigen ble DYR! Men å påstå at den franske revolusjonen skyldes landets involvering i den amerikanske uavhengighetskrigen, det blir å tøye grensene.

 

Hvor har du forresten hørt dette? Jeg så en dokumentar om den amerikanske uavhengighetskrigen for noen år siden, der kom de med denne påstanden. Kan hende det er et bilde som ofte blir gitt når historien blir fortalt fra den vinkelen?

Endret av pesja
Lenke til kommentar

Ble kanskje litt missvisende det jeg sa, det er helt sant at krigen var over 2 år gammel før frankrike ble involvert, det var vel etter saratoga kampanjen, den første store seieren til usa som gjorde at frankrike ikke inn på dems side, men etter det vil jeg si at de gikk inn for fulle mugger.

 

Ja det er også helt sant at involveringen ikke var den direkte årsaken til at landet gikk "konk" men det var en medvirkende årsak, det var også en stor risk av frankrike et land med abuslutt monakri å gå inn på siden til et "land" som var et demokrati basert på grunnlov. Dette viste seg å være feil da grunnloven til USA var en inspirasjon til de vanlige borgerne i frankrike som gjorde oppprør senere

Lenke til kommentar

Etter frankrike kom jo spania inn året etter og prøvde å ta gibraltar med nesten alle soldatene sine uten hell :p

 

Var litt moro å lese om det :p Dei hadde spanske tilskuere som var på fjellet over grensa som såg på kampen da spania sine største styrke hittil skulle "assaulte"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...