GrevenLight Skrevet 23. februar 2009 Del Skrevet 23. februar 2009 (endret) Ja.... Jeg og noen andre har en oppgave om Italia på skolen. Vi har det i mat og helse timene så det skal være om mat. Siden jeg ikke er så gode venner med de på gruppen min sa de bare hva jeg skulle finne ut av De sa at jeg skulle finne ut hva slags kryddere man bruker i Italia, noen som tilfeldigsvis har noen forslag eller vet hva de bruker ? Skal freføre muntlig, og sliter meget med mat og helse karakteren så trenger veldig hjelp. Skal fremføre om 4 dager... Takker for all hjelp. Vis det blir noen Endret 23. februar 2009 av Snus-Dog Lenke til kommentar
Durochris Skrevet 23. februar 2009 Del Skrevet 23. februar 2009 Oregano,det bruker man på italiensk pizza. Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 23. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2009 Oregano,det bruker man på italiensk pizza. Joda, men de bruker vel noen flere også... Har bare 2 krydder, trenger flere Lenke til kommentar
LysDiode Skrevet 23. februar 2009 Del Skrevet 23. februar 2009 Klippet rett fra Blackboy's hjemmeside: Salt, sort pepper, rød paprika, hvitløk, basilikum. (Fra italiensk kryddermix.. http://www.blackboy.no/index.php?valg=prod...dukt&id=348 ) Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 23. februar 2009 Del Skrevet 23. februar 2009 I tillegg brukes en del safran, f.eks. til den kjente milaneiske (fra Milano) risottoen, derav den gule farven på risottoen. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 24. februar 2009 Del Skrevet 24. februar 2009 Det er lettere å nevne kryddere som ikke brukes i Italia.. Men for å nevne noen i tilfeldig rekkefølge: Basilikum, Fennikelfrø, chili, oregano, rosmarin, pepper.. Listen er lang. Lenke til kommentar
LysDiode Skrevet 24. februar 2009 Del Skrevet 24. februar 2009 Kanskje de også bruker gurkemeie som erstatning til safran, i og med at safran er meget dyrt.. (Tror det var gurkemeie som var erstatningen til safran.. ) Safran er på nåværende tidspunkt verdens dyreste krydder, og lengre tilbake i tid ble safran solgt til nesten like høy pris som gull (husker ikke om de målte etter vekt eller volum).. Så vet vi det, ja Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 24. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2009 Takk for alle svar Til BenAus, takk for at du skrev om krydderet også Må finne litt ut om de også Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 24. februar 2009 Del Skrevet 24. februar 2009 Kanskje de også bruker gurkemeie som erstatning til safran, i og med at safran er meget dyrt.. (Tror det var gurkemeie som var erstatningen til safran.. ) Safran er på nåværende tidspunkt verdens dyreste krydder, og lengre tilbake i tid ble safran solgt til nesten like høy pris som gull (husker ikke om de målte etter vekt eller volum).. Så vet vi det, ja Dyrt ja, men det er fryktelig konsentrert slik at om du skal erstatte safran med gurkemeie må du bruke veldig mye mer gurkemeie enn safran. Dessuten gir vel gurkemeien i stor grad bare farve, og ikke så mye smak. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå