idrettsvitern Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 (endret) hei. vi har hatt et forsøk på skolen vi skal skrive en rapport til og da er det noe jeg lurer på. i forsøket varmet vi opp melk og tilsatte edikk. da dannet det seg et klebeaktig stoff som vi ble fortalt at kom av proteinet kasein. dette klebeaktige gummistoffet formet vi og etter 2 dager ble det til hard plast det er noen spørsmåll rundt dette jeg lurer på og jeg håper at jeg kan få noen utfyllende og bra forklarte svar 1. hvorfor skilte proteinet kasein fra resten av væsken når vi tilsatte eddik? er det dette som er polyseringen? 2. hvorfor blir proteiner stive ved oppvarming. Endret 20. februar 2009 av idrettsvitern Lenke til kommentar
HammerBro Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 Er det sant at dette fungerer? Dette må jeg teste ut, hvor mye eddik og melk trenger du for å lage "en porsjon"? Lenke til kommentar
idrettsvitern Skrevet 18. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 18. februar 2009 Er det sant at dette fungerer? Dette må jeg teste ut, hvor mye eddik og melk trenger du for å lage "en porsjon"? det kommer helt ann påhvor mye plast du vil lage. sett av 100 ml melk og pass på at du tilsetter litt og litt edikk i når du har varmet opp melka til 50 grader. Lenke til kommentar
HammerBro Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Har kjøpt inn edikk, skal prøve etterpå Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Litt off topic, men les denne. Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 20. februar 2009 Del Skrevet 20. februar 2009 "Derfor er skummet melk ganske blå og gjennomsiktig" Oida. Bruker jeg blå melk? (Men ja, de lager jo noe "lim"/plast whatever - og har til og med funnet ut at det heter kasein - mer enn jeg visste fra før)! Lenke til kommentar
GeO Skrevet 20. februar 2009 Del Skrevet 20. februar 2009 Hadde de ikke funnet den beskrivelsen av skummetmelk (blå og gjennomsiktig) i en bok fra 1962 eller noe slikt? I så fall kan det jo tenkes at melken ser noe annerledes ut i dag enn den gang. Lenke til kommentar
Patz Skrevet 21. februar 2009 Del Skrevet 21. februar 2009 Kanskje dette kan hjelpe deg? Lenke til kommentar
klaraku Skrevet 23. februar 2009 Del Skrevet 23. februar 2009 Proteiner denatureres når de varmes opp eller pH i løsningen endres. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå