Gå til innhold

Slektgranskning: Går det an å finne oversikt over født og døde personer på 40 tallet?


Asaf_p

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Arkivverket: Sperrefrister

 

Snakk med de eldste i familien, de har kanskje ting å fortelle som vil gå i glemmeboken når de er borte. Kirkegårder med gravstener kan gi god informasjon. Aviser kan ha opplysninger om dåp, vielser og dødsannonser/nekrologer. Bygdebøker er gjerne ført fram til i dag, med begrensede opplysninger. Finn andre som er i slekt med deg, som også driver forskning. Meld deg inn i et lokalt slektshistorielag i det området du leter etter slekt i.

Lenke til kommentar

Jeg prøvde men det kommer bare opp at opplysningene ikke er tiljengelig på internett på grunn av personver og/ eller andre klausuler. Det nyeste jeg kom inn på var 1928. den eneste måten som jeg kan tenke meg er at du må oppsøke det aktuelle sognet, eller få noen til å undersøke det for deg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 4 uker senere...

Digitalarkivet har en oversikt over de forskjellige sperrefristene.

 

Mye av grunnlaget for sperrefristene er opplysninger om adopsjon, dødsårsak og at personene fremdeles er i live.

 

Imidlertid så kan du finne at opplysninger om vigsel ikke er underlagt sperrefrist, så her kan du i alle fall få informasjon helt til de nyest daterte skannete kirkebøkene.

 

Ettersom du er ute etter informasjon om døde personer, så finnes det et digitalt alternativ: Gravminner i Norge. Dette er et prosjekt hos DIS-Norge basert på frivillig registrering og/eller velvillige kirkeverger. Det er registrert over 1,9 millioner gravminner så langt.

 

Det er uansett alltid et godt råd å høre med slekta. De gamle er ofte glad for å kunne snakke om disse tingene så sant det ikke er noen "mørke hemmeligheter" i familien.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...