Gå til innhold

Kobling av lys med tidsbegrensning.


Anbefalte innlegg

I vårt borettslag skal vi forsøke å spare strøm, bl.a ved å skru av lys der vi ikke er.

 

I oppgangene er lyset styrt av brytere ved alle dører koblet mot kontaktorer(?). Vi ønsker å ha det slik at når vi skrur på lyset står det på i 5 minutter før det slukker.

 

Hva av hardware må til for å få til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det dere trenger er impulsfjærer til bryterne om de ikke allerede har dette og et trapperelee eller et tidsrelee forsinket ut samt en eller flere modulære kontaktorer ettersom de releene som allerede er der mest sansynlig er skrittrel og virker på puls.

Er lyset derimut styrt over trappevendersystemblir det litt mere komplisert for da er det ikke noe kontaktor som styrer lyset men venderne i trappa direkte.

Har bygget om pulsstyring i 2 eksisterende blokker allerede.

Men regenr med at dere har lysrørarmaturer og da burde tiden være minimum 30 minutter slik at rørene rekker å bli driftsvarme før de skrur seg av igjen.

Dersom dere ikke tar hensyn til dette vil lysrørene vare veldig kort for lysrør med konvensonelt forkoblingsutstyr liker ikke å bli slått av og på så mye.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Håper ikke dette er holdningen til styret i borettslaget ditt. Styret skal påse at alt elektroarbeid blir utført av dertil egnet elektrofagmann og at dette blir gjort i henhold til gjeldende lover og regler. Vil denne sønnens elektroinstallatør stemple og underskrive dokumentasjonen for jobben når denne blir gjort på "dugnad" uten at elektroinstallatøren får betalt?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...