Gå til innhold

Hva skjer om man tar for mye protein?


Anbefalte innlegg

Har sett litt forskjellige steder, noen ganger får jeg vite at jo mer protein jeg tar jo bedre blir forbrenningen og jeg blir slankere. Andre steder står det at overflødig protein blir omdannet til karbohydrater, noe som gjør at jeg legger på meg.

 

Jeg tar proteinpulver selv, vet ikke om jeg trenger det en gang. Skal regne ut hvor mye jeg spiser på en gjennomsnittlig dag asap.

 

Mitt ønske er å legge på meg i form av muskler. Så hvordan skal jeg da forholde meg til proteininntaket? Ta mye, lite, akkurat det jeg trenger.. ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I cellene våre blir karbohydrater, fett og proteiner brukt til ATP-generering. Om kroppen ikke føler den får nok energi via fett og karbohtydrater, og du får i deg mer proteiner enn det kroppen trenger for vedlikehold, så vil den bruke proteiner for å danne energi (ATP). Aminogruppen til aminosyrene spaltes av og via forskjellige metabolske "pathways" vil aminosyrene til slutt "bli" til sukker som kroppen kan benytte seg av.

Lenke til kommentar

Har tenkt å regne ut hvor mye protein jeg trenger, og se om jeg i det hele tatt er nødt til å ta noe pulver. Skulle bare ønske det var lettere å finne ut hva jeg får i meg på én dag.

 

Uansett, om jeg har overflødig med protein fungerer dette som et tilskudd av kalorier, som jeg egentlig ligger i underskudd av. Win win slik jeg ser det. Merker jeg stor økning av fett på magen kutter jeg det ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...