Gå til innhold

Snowboardbilder med Canon 1000D


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg og en vennegjeng har laget bigjump i nærområdet med traktor og det hele. Og vi har hatt mange sessions der allerede. Men det blir ikke spesielt gode bilder. Dette har sikkert fotografen mest skyld i, men jeg trenger noen tips. Vi kjører som regel om kvelden, og har en "byggelampe" (veldig sterkt lys) hengende ved siden av hoppet som gir det meste av det aktuelle bildeområdet bra med lys. Jeg tok alle bildene med Canon EOS 1000D, med 18-55 objektiv. De fleste vil vel be meg kjøpe bedre blits, eventuelt oppgradere utstyret. Men jeg vil gjerne vite hvordan jeg kan få bedre bilder med det utstyret jeg har.

 

Hva slags modus skal jeg bruke for å fotografere når gutta suser over hoppkanten? Jeg prøvde litt forskjellig:

Standardinnstillingen "Sport" (bilder av ting i bevegelse) skal fyre av flere bilder i sekundet, men dette ble ikke tilfellet i og med at det var for mørkt. Det ga heller mørke bilder og skygger etter bevegelsene som ble gjort etter hoppkanten.

 

"Program AE" uten blits ble det for lang lukketid på pga. mørket, og om jeg stilte inn på kortere lukketid ble bildene for mørke.

 

"Program AE" med blitsble egentlig bildene best. Men med maks lukketid på 1/200 med blits, ble skygger et faktum på elleville triks. (Bildet under ble tatt med denne modused, og man kan tydelig se skyggene etter skiene pga. rotasjonen)

post-183967-1234699996_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva slags modus skal jeg bruke for å fotografere når gutta suser over hoppkanten?

M -du må finne rett forhold mellom lukkertid, blender og iso selv her. Ta utgangspunkt i det bildet som ble best (der hopperen ble best) og start innstillingene på M derfra.

 

Du kan godt øke iso, i hvertfall til 800 og 1600 sikkert ok også, og dermed få med mer detaljer og / eller kortere lukkertid.

 

Du skriver "skyggen" du får på grunn av blits, men det du snakker om er bevegelsesuskarphet i motivet, og det kan det være en god idé å beholde litt av, -enten i hovedmotivet eller i bakgrunnen, så formidler man farten også.

Lenke til kommentar

Vil absolutt anbefale å ta slike bilder på dagtid i godt lys. Plasser deg slik at du kun får fyren med ski/snowboard i lufta med kun himmel bak - tar seg alltid best ut. Som et minimum sørg for at bakgrunnen er fullstendig ut av fokus (bokeh). Eventuelt få med noen snøfylte fjell i bakgrunnen (om det finnes).

 

Edit:

Halve jobben med å ta bilder er å plassere seg rett - er ofte for sløv på den fronten selv, og kommer hjem like irritert på meg selv hver gang når jeg får dårlige bilder grunnet egen sløvhet. Gå lavt, finn nye vinkler.

 

Ut fra eksempelbildet, legg deg flat i hoppet eller rett ved siden, få med ansiktet til de du tar bilde av. Hoppes det ikke spesielt langt/høyt - bruk vidvinkel.

 

NB! serie er alltid greit når ting går litt for kjapt til at du klarer reagere.

Endret av TGB
Lenke til kommentar
.. dagtid ... Plasser deg ... Gå lavt, finn nye vinkler.

Veldig gode råd

Takk.

Skal prøve meg frem med M-moduset.

Vil tro TV-modus (lukkertidprioritet) er et godt sted å begynne (1/2000 sec for å fryse, eventuelt lengre lukkertid med blits for å fryse (rear sync).

Lenke til kommentar
.. dagtid ... Plasser deg ... Gå lavt, finn nye vinkler.

Veldig gode råd

Takk.

Skal prøve meg frem med M-moduset.

Vil tro TV-modus (lukkertidprioritet) er et godt sted å begynne (1/2000 sec for å fryse, eventuelt lengre lukkertid med blits for å fryse (rear sync).

Ja, TV burde vel gå greit. Men blits-lukkertiden på kameraet (og standardblitsen) er på maks 1/200. Så jeg tror jeg skal prioritere dagslys. Takk for hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...