Mariofrans Skrevet 9. februar 2009 Del Skrevet 9. februar 2009 Topic sier vel det meste. men hvorfor er sunn mat så heftig dyrt? skulle lage wok med kylling og fant ut at det kostet over 200 spenn! MYE billigere med pølser... Hvorfor Lenke til kommentar
toy_man Skrevet 9. februar 2009 Del Skrevet 9. februar 2009 Fordi matvare kjedene vil at vi skal bli tjukk eller bli så fattige at vi må gå over til annen mat hehe neida. Vet ikke hvorfor. Men det er vel fordi det er "in" å spise sunt. Så når flere kjøper det,jo mer setter de opp prisene. Hvis du kjøpte økologisk så koster selvfølgelig det litt mer. Lenke til kommentar
McMuffin Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 Og fordi billig mat, som pølser, etc ofte består av annenrangs råvarer, som naturligvis er billigere. Lenke til kommentar
TwiiK Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 Fordi mat koster, "mat" gjør derimot ikke det. Burde vel isteden vært "Hvorfor er junk så billig?". Fordi det er pølser, grandiosa, kjøttdeig, servelat etc. som er unntaket. Det er som tidligere sagt billig fordi det blir laget av det som er til overs når maten er produsert. Mat er dyrt i Norge. Du kan spise "mat" eller bare innse at mat er dyrt. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+65132 Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 (endret) Billig sunn mat vil vel spare helsevesenet for store utgifter. Sunn mat burde vert billigare. Studentar med lite peng ender ofte opp med å kjøpe billig og usunn mat.. Endret 10. februar 2009 av Slettet+65132 Lenke til kommentar
TehKris Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 1 kg kyllingfilet koster 99 kroner på Rema 100. (ca. 6 fileter) 1 pakke boil in bag koster vel ca. 35 kroner (inneholder 6-8 poser tror jeg). 2 pakker kyllingfilet + 1 pakke boil in bag = 235 NOK. Dette er ca. 12 kyllingfiletter og 12 porsjoner ris (1 boil in bag er 2 porsjoner). Spiser du 2 porsjoner av hver, altså 2 fileter og 1 pakke boil in bag holder dette måltidet til 6 dager. 235 kr / 6 = ca. 40 kroner. Det er like mye som en grandis.... Lenke til kommentar
Moder8tor Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 1 kg kyllingfilet koster 99 kroner på Rema 100. (ca. 6 fileter)1 pakke boil in bag koster vel ca. 35 kroner (inneholder 6-8 poser tror jeg). 2 pakker kyllingfilet + 1 pakke boil in bag = 235 NOK. Dette er ca. 12 kyllingfiletter og 12 porsjoner ris (1 boil in bag er 2 porsjoner). Spiser du 2 porsjoner av hver, altså 2 fileter og 1 pakke boil in bag holder dette måltidet til 6 dager. 235 kr / 6 = ca. 40 kroner. Det er like mye som en grandis.... Det blir mye billigere hvis du kjøper vanlig ris på sekk, i stedet for den boil in bag dritten. Lenke til kommentar
Mariofrans Skrevet 10. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 10. februar 2009 Har det noe med at junk food er bedre å oppbevare over en lengre tid?? Eller er det bare at det er "in"?? Lenke til kommentar
TwiiK Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 (endret) Prismessig tenker du på? Hvorfor skal det prismessig ha noe å si hvor lenge mat kan oppbevares? Junk og blandingsprodukter kan som regel oppbevares lenger fordi de er frysevarer og/eller fyllt med konserveringsmiddel og tilsetningsstoffer. Ser egentlig ikke hvorfor dette er noe å fundere på. Det vil jo alltid koste mer å selge rene råvarer enn blandingsprodukter da blandingsproduktene ofte inneholder mye av det man rett og slett ikke får solgt til vanlig. Som bein, brusk, fettvev, sener osv. Blandingsprodukter og junk inneholder også så mye billige ingredienser og vann som mulig for å få ned kostandene ved å lage produktene. Personlig synes jeg ikke prisen på skikkelig mat er så ille. Når jeg lager wok så pleier jeg å bruke kyllingfilet eller svinefilet, begge har en overkommelig kilopris og blir direkte billig når de er på tilbud, brokkoli, løk, paprika, krydder, marinade og ris. Dette pleier å bli rundt 150-200kr, men varer lett til 3 måltider til meg selv eller 2 dersom vi er 2 som spiser. Det er sjelden middagen koster mer enn 150-200kr og oftere enn ikke blir det nok til 2 måltider når jeg lager for den prisen. Skikkelig kjøttpålegg derimot koster enormt mye i Norge, og melk. Går fort 2000 i mnden på pålegg og melk. En ting å tenke på er at ofte når folk får se hvordan pølser, kjøttdeig, softis, ferdigmat, ja junk lages så slutter de umiddelbart å spise det. Det brukes så mye dritt som man aldri trodde fant veien inn i maten når det lages at det er vanskelig å få seg selv til å kjøpe det. Endret 11. februar 2009 av TwiiK Lenke til kommentar
Windoge Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Hadde f.eks karbonadekjøttdeig og kyllingkjøttdeig kostet like mye som fet svinekjøttdeig, ville ikke svinekjøttdeig solgt. Det er blant annet en grunn til at sunne produkter må være dyrere enn andre. Fordi vi har andre ting å velge mellom, og da tar man selvfølgelig det beste om det er like dyrt. Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Billig mat er blandet ut med andre ting som ikke er bra. Som for eks det Thomas nevner, hvem vill gå for en kjøttdeig med masse spekk? Jeg betaler gjerne litt ekstra. Lenke til kommentar
Eplekaka88 Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Vist man kjøper store parti av ting blir det jo billig i forhold til å kjøpe middag fra dag til dag! Kjøp 5 eller 10 kilos pakker med ris og 2.5 kilos pakker med kylling og kasser med poteter og alt Blir dyrt men utrulig billig! Kylling eksempel: 750gr fillet kontra 2.5kg 70 kr vanlig kylling eller 1.5 kg fillet til 80kr? Lenke til kommentar
mnemic Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 Topic sier vel det meste. men hvorfor er sunn mat så heftig dyrt? skulle lage wok med kylling og fant ut at det kostet over 200 spenn! MYE billigere med pølser... Hvorfor Så du baserer deg bare på den ene kyllingen du kjøpte? Sunn mat kan være kjempebillig hvis du bare går inn for det, f.eks tunfisk; koster bare 8 spenn. Egg er heller ikke veldig dyrt, du kan få en 24 pack til 18kr tror jeg, havregryn som også er sunt er veldig billig. Det jeg ramsa opp nå er jo også bare en liten brøkdel av all billig sunn mat du kan få tak i... Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 Det som er dyrt er sunn, god og variert mat. Du kan godt leve på frosne grønnsaker, tunfisk, havregrøt og banan, men det krever en asketisk viljestyrke over tid. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå