Gå til innhold

Aggresivitet hos 2år gammel Jack R Terrier


Anbefalte innlegg

Meg og madammen skaffet en Jack R Terrier for ca to år siden, men vi har et par problemer som jeg håper noen har gode råd til hva vi skal gjøre.

 

 

SELVE DYRET

 

Det er snakk om et hanndyr, 2 år i mai.

Han er som jack flest veldig aktiv og glad, noe bjeffing og knurring mot andre hannhunder, men dette har vi klart å korrigere til at det skjer sjelden/aldri med mindre den møtekommende hunden "begynner" bråket. Han er sånn midt på treet lydig, kommer innimellom når jeg roper viss han er løs, gå pent og gå bak er over middels, men sitt, bli, ligg, fot og kos (ikke spør) går kjempebra.

 

"PROBLEMET"

 

Han er stort sett grei og snill hjemme og inne, men stort sett er ikke nok. Han har en lei tendens til å knurre, og har også bitt på noen anledninger.

-------------------MERK!---------------------------

må bare avbryte meg selv her å forklare om bitingen føler jeg. Han har kunn bitt meg og madammen. madammen en gang i tåa når hun som, han sov ved føttene hennes.

Jeg har vært litt mere utsatt, men dette er delevis min egen feil fordi jeg prøver korrigering etc. jeg vil derfor påstå at han ikke har bitt umotivert, og er ikke mannevond.

---------------------------------------------------

Ok, så han har bitt meg noen ganger, dette er stort sett hånda når jeg prøver å "ta" han for det han har gjort.

Problemet begynner med at han knurrer. det skjer ikke regelmessig, noen ganger ligger han i sofaen og knurrer når vi går imot han. noen ganger knurrer han når vi går inn på kjøkkenet (hvor han har plassen sin) eller når vi beveger oss i nærheten og "forstyrrer" han når han sover.

 

Ting vi har prøvd

 

+ Vi har prøvd "Nei" "fy" etc - da knurrer han bare høyere, og virker som det blir en maktkamp

 

+ Vi har prøvd "gå på plass", "gå i bur" etc. - han knurret, men gikk å la seg. knurringen fortsetter i buret, og går til bjeff når vi er nærme plassen etterpå. vi har fjernet buret for å ikke få det til å være noe ille

 

+ Vi har prøvd å ha et "straff" rom, dvs vi slipper han ut på verandaen og lukke døra. - han slutter å knurre når vi slipper han inn, men tror ikke dette gjør noe i lengden (vi har innebygget veranda med varme så ingen missforstår)

 

+ Jeg har prøvd "Ceasar Milan metoden" - ta han i nakke/rompe å legge han i bakken til han gir seg. (da jeg har blitt bitt) - han legger seg, og har begynt å gi seg med knurringen delevis, men han underkaster seg aldri merker jeg.

 

+ Vi har også prøvd å be han legge seg og bli. han knurrer ofte og går på plassen sin, vi har prøvd da å be han komme på plass, legge seg og bli. han gjør det, men fortsatt litt knurring, igjenn ingen underkastelse.

 

+ jeg har prøvd en annen "ceasar milan metode" - såkalte "tsk" lage "munn" med fingrene å korrigere, dette går rett til bitt.

 

+ hører til forrige punkt, vi kjøpte en "anti-bite" maske. og prøvde det samme, han prøver å bjeffe/bite (men går ikke pga masken) dette har gått litt bedre. han blir veldig brydd, og kanskje tilogmed underkastelse, MEN han knurrer igjenn når vi skal ta den av, og han har gjerne prøvd å bite før jeg har tatt den i bruk.

 

 

 

HJELP!

 

Jeg ser at det er nok masse her som har vært gjort feil, dette er vår første hund, og madammen er mere på "kose" stadiet av hund. Jeg vil gjerne oppdra han, ikke bare for min del men for Hundens eget beste også. alt som er prøvd her er forøvrig råd vi har fått fra forskjellige steder.

 

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, men vil få dette til å funke, gjør jeg noe riktig? hva er absolutt feil?

Er det noen forslag til hva jeg kan gjøre?

*NÅDE DEM SOM NEVNER AVLIVING*

 

Har vært i kontakt med proffe, jeg fikk beskjed om å sjekke om han hadde smerter, full vetrinærsjekk viste ingenting. og de proffe hadde dårlig med råd virket det som for mye penger (ikke at cash betyr mye i denne sammenheng, men 2k pr time for å først få beskjed om å ta fra han maten for å være dominant ser ikke jeg på som gode råd, det vil jo bare styrke promlemet eller?)

 

Kan noen anbefalle en proff tar jeg gjerne imot forslag. helst i nærheten av Oslo.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker som dere har et skikkelig problem og jeg forstår godt at dere trenger hjelp. Har et lite spørsmål: Når han knurrer og også biter - hva skjer da? Tenker på om han da "slipper unna med det" slik at han har funnet ut at det er veien å gå for å få viljen sin? Hva er egentlig foranledningen til knurringen? Gjør han dette alltid hvis dere prøver å nærme dere, eller har det vært konflikter på forhånd? Det rådet med matskålen er ikke så dum som den kan virke som - det er med på å bekrefte lederskapen deres men uten å ty til "vold/makt".

Hvordan gjør dere når dere gir han mat? Setter dere bare ned skåla og lar han spise, eller har dere noen "krav" på forhånd? F.eks: "sitt og bli" før han får lov å ta maten på deres "værsågod".

Hva skjer i forbindelse med at dere kommer hjem eller når andre kommer på besøk? Får han lov å være "sjefen" og den som hilser først? Eller overser dere han og hilser på hverandre først og han til slutt? Mange spørsmål dette.. men å gi råd over nett er aldri lett når man ikke ser hvordan forholdet dere i mellom er...

Lenke til kommentar

Skal prøve å svare her,

 

når han biter tar jeg han, det er snakk om småbitt, og ha har jeg gjort mye av det som står over, ved bitt så legges han i bakken og noen ganger med anti-bite masken

 

vi hadde krav på maten før, jeg sier værsågod, men krever ingenting fordi han nå går automatisk å legger seg på plassen sin når jeg lager mat, og venter til jeg går (legger ned maten, sier værsågod og går ut)

 

hilsing så overser jeg han når jeg kommer hjem, og etter ca 2 uker med det kommer han til døren og snur igjenn når han ser det er meg. med besøk er han ofte veldig frampå, vi prøver ofte å få han til å sitte ett sted eller noe, og at de som kommer skal overse han.

 

kanskje ta fra mat og sette krav er greia

Lenke til kommentar
Skal prøve å svare her,

 

når han biter tar jeg han, det er snakk om småbitt, og ha har jeg gjort mye av det som står over, ved bitt så legges han i bakken og noen ganger med anti-bite masken

 

vi hadde krav på maten før, jeg sier værsågod, men krever ingenting fordi han nå går automatisk å legger seg på plassen sin når jeg lager mat, og venter til jeg går (legger ned maten, sier værsågod og går ut)

 

hilsing så overser jeg han når jeg kommer hjem, og etter ca 2 uker med det kommer han til døren og snur igjenn når han ser det er meg. med besøk er han ofte veldig frampå, vi prøver ofte å få han til å sitte ett sted eller noe, og at de som kommer skal overse han.

 

kanskje ta fra mat og sette krav er greia

Jeg har en følelse av at når du "tar han" så forsterker du bare atferden. Har aldri vært borti slike "antibitmasker" men hadde jeg vært hund så hadde jeg nok fått totalt panikk og forsøkt å bite meg ut av situasjonen jeg også... Mulig dere har kommet inn i en skikkelig bakevje her... Han knurrer på deg fordi han forventer noe ubehagelig, du reagerer på hans knurring med å utføre noe ubehagelig... han forsøker å bite for å slippe unna.. du "tar" han og påfører enda mer ubehag slik at han blir enda mer panisk for å slippe unna... Har fått med meg at du sier at han ikke underkaster seg, men er litt usikker på om du faktisk er dyktig nok til å lese hunden din og se tegn på underkastelse? Mulig at han har vist mange tegn på dempende signaler til deg? Gjesping, se bort, ta ut og inn tunga? Har du sett noen slike tegn eller er du kun fokusert på knurringen?

Når du går ut av rommet etter at han har fått maten sin, så forsterker du faktisk at det er han som bestemmer! Sjefen får lov å spise alene... Tror du må igang med positive forsterkere her på den atferden han har som tross alt er positiv. Du har laget ferdig maten. Roper på hunden. Den kommer. Du ber han sitte pent og bli. Han setter seg. Du begynner å sette ned maten - han reiser seg opp.. Du tar opp igjen matkoppen. Gir på ny kommando sitt og bli. Først når han sitter helt rolig gir du kommando om værsågod og masse ros for at han er flink. Er han glad i mat så har du f.eks en pølsebit i hånden, mens han spiser så prøver du å få kontakt med han med å rope på han.. ser han opp på deg gir du han pølsebiten og lar han fortsette å spise sin mat. Etterhvert kan du nærme deg matkoppen forsiktig og se om han knurrer hvis du nærmer deg. Ha pølsebiten klar. Ser han opp på deg uten å knurre sier du værsegod og gir han godbiten. Etterhvert kan du kanskje komme så nær at han lar deg legge matbiten i koppen uten å knurre. Han har lært at hvis han ikke knurrer skjer det noe positivt. Den samme framgangsmåten kan brukes når han ligger og vokter plassen sin... (for jeg føler at det er det han gjør...) Du nærmer deg, stopper før du når grensen for knurring - roper på han og gir en pølsebit... Etterhvert tror jeg du kan kommer nærmere og nærmere og han slipper å føle seg truet av deg.

Samme når dere kommer hjem - be han sitte pent og belønn når han gjør det. IKKE heve stemmen og kjefte.. kun belønne når han gjør riktig.

Han skal heller ikke gå først ut av døra når dere skal på tur. Kommandere sitt og bli - ta på lenke - ny kommando og belønning når han gjør rett - åpne døra, gå ut og så rope han til deg. Virker som flisespikking men han må bort i fra forsvarsposisjonen sin og få tilbake troen på deg som en rettferdig leder.

 

Det må være lov å påpeke at hunderaser er forskjellige. For meg virker det som at jævlig mange har problemer med jack russell, så for meg virker dette som møkkabikkjer som ikke har livets rett.

 

Hvis trådstarter heller ville ha en skikkelig hund som hadde et hyggelig gemytt burde han heller skaffet seg Boxer, Golden Retriever, Fransk Bulldog, og så videre.

Jeg kan være helt enig med deg i at en jack russel ikke er en førstegangs hund, men synes du kunne formulert deg på en skikkelig måte til en som faktisk har et reelt problem med sin hund. Jeg har faktisk sett jack russel som er aldeles herlige, men mange tror at en såpass liten hund er uproblematisk og gjør derfor helt feil under oppdragelsen.

Trådstarter er fortvilet og fortjener å bli tatt på alvor med sitt problem.

Endret av Juliess
Dobbelpost
Lenke til kommentar
Skal prøve å svare her,

 

når han biter tar jeg han, det er snakk om småbitt, og ha har jeg gjort mye av det som står over, ved bitt så legges han i bakken og noen ganger med anti-bite masken

 

vi hadde krav på maten før, jeg sier værsågod, men krever ingenting fordi han nå går automatisk å legger seg på plassen sin når jeg lager mat, og venter til jeg går (legger ned maten, sier værsågod og går ut)

 

hilsing så overser jeg han når jeg kommer hjem, og etter ca 2 uker med det kommer han til døren og snur igjenn når han ser det er meg. med besøk er han ofte veldig frampå, vi prøver ofte å få han til å sitte ett sted eller noe, og at de som kommer skal overse han.

 

kanskje ta fra mat og sette krav er greia

Jeg har en følelse av at når du "tar han" så forsterker du bare atferden. Har aldri vært borti slike "antibitmasker" men hadde jeg vært hund så hadde jeg nok fått totalt panikk og forsøkt å bite meg ut av situasjonen jeg også... Mulig dere har kommet inn i en skikkelig bakevje her... Han knurrer på deg fordi han forventer noe ubehagelig, du reagerer på hans knurring med å utføre noe ubehagelig... han forsøker å bite for å slippe unna.. du "tar" han og påfører enda mer ubehag slik at han blir enda mer panisk for å slippe unna... Har fått med meg at du sier at han ikke underkaster seg, men er litt usikker på om du faktisk er dyktig nok til å lese hunden din og se tegn på underkastelse? Mulig at han har vist mange tegn på dempende signaler til deg? Gjesping, se bort, ta ut og inn tunga? Har du sett noen slike tegn eller er du kun fokusert på knurringen?

Når du går ut av rommet etter at han har fått maten sin, så forsterker du faktisk at det er han som bestemmer! Sjefen får lov å spise alene... Tror du må igang med positive forsterkere her på den atferden han har som tross alt er positiv. Du har laget ferdig maten. Roper på hunden. Den kommer. Du ber han sitte pent og bli. Han setter seg. Du begynner å sette ned maten - han reiser seg opp.. Du tar opp igjen matkoppen. Gir på ny kommando sitt og bli. Først når han sitter helt rolig gir du kommando om værsågod og masse ros for at han er flink. Er han glad i mat så har du f.eks en pølsebit i hånden, mens han spiser så prøver du å få kontakt med han med å rope på han.. ser han opp på deg gir du han pølsebiten og lar han fortsette å spise sin mat. Etterhvert kan du nærme deg matkoppen forsiktig og se om han knurrer hvis du nærmer deg. Ha pølsebiten klar. Ser han opp på deg uten å knurre sier du værsegod og gir han godbiten. Etterhvert kan du kanskje komme så nær at han lar deg legge matbiten i koppen uten å knurre. Han har lært at hvis han ikke knurrer skjer det noe positivt. Den samme framgangsmåten kan brukes når han ligger og vokter plassen sin... (for jeg føler at det er det han gjør...) Du nærmer deg, stopper før du når grensen for knurring - roper på han og gir en pølsebit... Etterhvert tror jeg du kan kommer nærmere og nærmere og han slipper å føle seg truet av deg.

Samme når dere kommer hjem - be han sitte pent og belønn når han gjør det. IKKE heve stemmen og kjefte.. kun belønne når han gjør riktig.

Han skal heller ikke gå først ut av døra når dere skal på tur. Kommandere sitt og bli - ta på lenke - ny kommando og belønning når han gjør rett - åpne døra, gå ut og så rope han til deg. Virker som flisespikking men han må bort i fra forsvarsposisjonen sin og få tilbake troen på deg som en rettferdig leder.

 

 

Hmmm, se bort er noe han har gjort, men ikke gjespe eller ut og inn med tungen, anti-bite masken er en slags munnkurv, men han kan drikke, slikke seg om munnen etc, bare ikke få kjeven høyt nok til å bite.

 

du har kommet med mange råd som høres mere logiske ut enn de jeg har fått før. tusen takk, skal begynne prøvelsene allerede etterpå.

 

Jeg tror vel helst problemet er at du har skaffet en hund som er av en møkkarase som det stort sett bare er trøbbel med. Jeg hater disse jack russell terrierne, hver gang jeg og bikkja går forbi en slik, går disse rottene amok og gauler og glefser, mitt inntrykk av de bikkjene der er at det er rene skjære søpla. Enkelt og greit.

 

Men min mening om dette er sikkert ikke velkommen her i toleranseland.

 

 

Der må jeg være uenig. Jack Russel Terrier er en fantastisk hunderase, de er intelligente, kjælne og aktive. Men with great powers come great responcebility.

 

Jeg har ikke hatt hund alene før, men famile etc har. Jeg var klar over når jeg skaffet meg en hund at Jack er en rase man må jobbe med, og som ville kreve mye av meg både når det gjaldt oppdragelse og aktivitet.

Jeg har problemer med min nå JA, men som jeg har lagt det fram også, feilen ligger ikke hos HAN, men hos MEG. Jeg har sansyligvis brukt feil metode for å oppdra han, da kan jeg ikke forvente mere enn at han oppfører seg deretter. jeg spør om råd for jeg vil rette opp mine feil, men man blir ikke mester ved første forsøk.

 

Når det gjelder toleranseland, se signaturen min, jeg er minst like kynisk som deg på masse, men akkurat her må jeg være uenig fordi feilen ikke ligger i rasen men eieren. du nevnte flere raser som er kjent for å være lett-trente og ikke brukt i jakt.. Jack har instingter fra aggresiv revejakt, brukt i jakt fordi den er nærmest en kamphund i den forstand at den ikke gir seg uansett. Når dette ligger som grunn for rasen trenger man en BRA trener. så man kan si at Jack er ikke en typisk førstegangshund, eller for de med liten erfaring, men jeg sikter høyt... så jeg bommer kanskje på alle skuddene første årene, men når jeg treffer blinken vil seieren smake sååååå mye bedre.

 

kort og godt; helt greit å være intollerang/hate noe etc men man bør ha litt info.

Endret av Juliess
Dobbelpost
Lenke til kommentar
Jeg tror vel helst problemet er at du har skaffet en hund som er av en møkkarase som det stort sett bare er trøbbel med.

 

Jack har instingter fra aggresiv revejakt, brukt i jakt fordi den er nærmest en kamphund..blablabla

 

Så det du vil frem til er at dette er en hunderase som egentlig er totalt uegnet som sofakamerat, og langt bedre egnet til å plage små dyr med, og som åpenbart har aggressive tendenser..

 

 

nei jeg sier det er en jakt hund, instinkt som gjør at eier må være mere dominant. masse raser KAN være aggresive, jakt hunder har større sjangse enn "kosehunder" som fransk bulldog etc. men samma det. jeg fikk litt råd som jeg skal prøve ut

Lenke til kommentar

Så fint at du er villig til å prøve den litt "mykere" linjen. Dere må ut av "kampen" dere er inne i. MEN det er viktig at dere er veldig konsekvente når dere gjør dette. Viktig at både du og samboeren gjør dette på samme måte slik at ikke hunden blir enda mer forvirret. Klare grenser og regler - MEN med en kjærlig hånd - er viktig både i barne- og hundeoppdragelse. Lykke til :) Er jeg uklar på noe så bare spør :)

 

Jeg tror vel helst problemet er at du har skaffet en hund som er av en møkkarase som det stort sett bare er trøbbel med.

 

Jack har instingter fra aggresiv revejakt, brukt i jakt fordi den er nærmest en kamphund..blablabla

 

Så det du vil frem til er at dette er en hunderase som egentlig er totalt uegnet som sofakamerat, og langt bedre egnet til å plage små dyr med, og som åpenbart har aggressive tendenser..

Du sier ikke noe om hvilken hunderase det er du har, men du må jo være klar over at de aller fleste raser vi har i utgangspunktet er avlet for noe langt annet en å være sofahunder? Dette utelukker dog ikke at de aller fleste hunder kan bli utmerkede familiehunder, bare man vet noe om hva som ligger der av instinkter og man som hundeeier forsøker å sette seg litt inn i dette før man kjøper hund og deretter gir hunden en oppdragelse som gjør den best mulig skikket til å fungere i samfunnet.

Skjønner at du har vært ute for dårlige eksemplarer av rasen, men det er ikke det samme som at alle hunder av den rasen er slik. Like lite som at alle Bergensere er brautende og uhøflige selv om jeg faktisk har møtt på noen som er det.. (Men har møtt mange hyggelige også da...)

Endret av Juliess
Dobbelpost
Lenke til kommentar
Det må være lov å påpeke at hunderaser er forskjellige. For meg virker det som at jævlig mange har problemer med jack russell, så for meg virker dette som møkkabikkjer som ikke har livets rett.

 

Hvis trådstarter heller ville ha en skikkelig hund som hadde et hyggelig gemytt burde han heller skaffet seg Boxer, Golden Retriever, Fransk Bulldog, og så videre.

Som hos andre raser er det også mange forskjellige individer hos JRT.

JRT kan absolutt være en fin familiehund om du oppdrar den riktig.

Problemet med JRT er at den har blitt en motehund som alle skal ha fordi at den er søt.

JRT er absolutt ingen førstegangshund for nye hundeeiere. De nevnte faktorer fører til mange omplasseringer og hunder uten kontroll.

 

TS: Er du konsekvent nok i måten du prøver å irettesette hunden på?

Hvor lenge prøver du en metode før du forsøker en annen? Siden du skriver om en rekke mislykkede metoder.

Lenke til kommentar

Nå er det vel golden som er høyst på bite-statistikken.

 

Det må være lov å påpeke at hunderaser er forskjellige. For meg virker det som at jævlig mange har problemer med jack russell, så for meg virker dette som møkkabikkjer som ikke har livets rett.

Du er veldig flink til å komme med råd til trådstarter :roll:

Jeg kjenner et par JRT, og ingen av de har store problemer som gjør at de "ikke fortjener livets rett".

Lenke til kommentar

Golden er nok høyt, men man må jo ta i betraktning at det er en hund som også ligger veldig høyt på registreringsantallet, samt at den jo har utseendet "mot" seg...

Ser jo ut som en godslig teddybjørn som alle foreldre trygt lar sine små barn få buse rett på for å "kose". Når hunden ikke er barnevant så sier det seg selv at utfallet kan bli bitt!

Statistikker kan leses slik man vil...

Lenke til kommentar

Granny.

Helt klart!

Jeg kjenner flere med Golden. Det er verden herligste og roligste hund å ha i hus.

Siden det er en barnehund blir vel også behandlet deretter, i noen tilfeller. Med det mener jeg at barna får ri og klype i hunden! :roll: En dag får jo den stakkars bikkja nok...

Når en Golden er mer utbredt enn en Groenendael feks, så vil jo golden ligge høyere over en Groenendael på bitestatistikken, selv om kanskje sistnevnte biter mye mer ;)

Lenke til kommentar

3 innlegg som inneholdt SMS-språk, provokasjoner, offtopic, eller annen nonsens intetsigende innhold er fjernet fra tråden. På et diskusjonsforum er det viktig å gjøre seg forstått med godt språk, god formulering og svar med tydelig relevans til emnet. Og sist men ikke minst vis respekt for andre, og ikke fremprovoser krangel. I dette tilfellet er det usaklige og provoserende innlegg som er slettet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...