Gå til innhold

Mer vann = lavere temp?


Anbefalte innlegg

Har en Aquabee UP500 pumpe som driver en liten sløyfe.

Black Ice Extreme

Danger Den Z-Chip

Swiftech MCW50T

 

Det jeg lurer på er:

 

Vil jeg ha en effekt av å koble min Eheim 2215 til denne sløyfen ved for å benytte den ekstra tanken (4L) som er i bunnen av denne akvariepumpen?

 

Vurderer da å bruke slike hurtigkoblinger for å kunne koble pumpen rast på og av (litt mer LAN vennlig uten den...). Vil beholde UP500 pumpen internt i maskinen. 2215 pumpen vil bli plassert ett stykke unna maskinen (derfor kan det vel være greit med litt ekstra pumpekraft).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ett av poengene med dette er å kunne koble en stor radiator i sløyfen og dermed kunne slå av viften på radiatoren som er i maskinen når jeg er hjemme. Men allikevel ha en maskin som jeg kan enkelt koble fra hjemmesystemet og ta med meg på LAN (og da bruke viften på Black Ice Extreme radiatoren). Har en Enermax 120mm montert på radiatoren og vil da enten sette den på svært lav RPM eller slå den helt av. Digital Doc 5`n min vil styre on/off på radiatorviften.

 

Jeg jobber med et databord nå, som vil gi meg ganske mange muligheter for plassering av de forskjellige komponentene.

 

Har ett 160L akvarium jeg kan bruke som tank også :p

Lenke til kommentar
Denne rapporten fra forsøk med numerisk analyse, viser i gitte tilfeller at  

optimal flow i vankjøling er på 500-1000lltr/time.  Utover 1080 ltr/h det er det marginal forandringer i kjøleeffekten.

 

http://www.home.zonnet.nl/wijdeveld/cooling/part1.pdf

 

Endel interessant stoff der 8) bla valg av materiale, forskjeller mellom kjøleblokkdesign og enkle strømningssimuleringer.

Etter en test hos AquaComputer kom det fram at temperaturen holder seg relativt stabil helt ned til 20L/t!

 

Men back to topic:

Jeg syns dette har blitt diskutert for en stund siden her, men jeg husker ikke helt hvor. Etter det jeg husker så er det slik at du vil oppnå marginalt bedre temps med en stor vannmengde; i en bestemt tid. Dette er jo fordi vannet tar lengre tid å varmes opp. En annen side er at vannet også tar lengre tid å kjøles ned! Men en eller annen gang så vil vannet varmes opp uansett. Så jeg tror konklusjonen var at en stor vannmengde egentlig er meningsløst. :roll:

Lenke til kommentar
Hmmm, hva med å kjøre flere radiatorer paralellt for å senke flow raten i radiatoren (vannet vil da få lengre tid til å bli kjølt ned mens det er i radiator)?

 

Noe å tenke på for deg Dr.X?

 

Har tenkt på en parrallel løsning, men kabinettet er alt for lite for å kunne gjøre det..

Lenke til kommentar

En stor vanntank vil jo også gi fra seg varme. særlig hvis den er av metall. Kobler du til akvariumet på 160L vil nok også dette bidra en del. Men hvorfor ikke kjøpe et langt, bøyelig kobberrør, og surre dette sammen og putte det........... slik som her

 

Blir stille da. Og tar litt mindre plass

Lenke til kommentar

Plass har jeg nok av i min Ivar-pc. Har ett Vapochill kabinett stående inne i denne hylle :o og enda har jeg mange ledige hyller å plassere resten i.

 

Noe av tanken bak dette er å supplere det eksisterende vannkjølingssystemet som er inne i kabinettet (snart håper jeg). Da vil den tanken jeg har i bunnen av Eheim pumpen være nok tank, men kjenner jeg meg selv rett så blir vel neste trinn noe mer radikalt...

 

Men jeg har tilgang på endel varmeregister som jeg kan legge på en 30x80cm Ivar plate (blir liggende flatt helt nederst i hyllen med filter mm). Eheim pumpen kan kobles fra med hurtigkoblinger som passer pumpen. Dermed kan jeg på noen få strakser skyve Vapo`n ut av hyllen og ta den med meg på LAN om det skulle bli aktuelt. Da vil ikke støynivået ha så mye å si.

 

Skal legge ut noen midlertidige bilder snart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...