Gå til innhold

Møllers tran beste kilde til omega 3?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alt av 3-6-9 oljer er unødvendig for de med normalt kosthold. Vi får i oss mye mer enn vi allerede trenger av omega-6, og stort sett mer enn nok av omega-9. Som om ikke det var nok hindrer en høy mengde omega-6 effektiviteten av omega-3 og både 6 og 9 har negative virkninger på helsa om du får i deg for mye (noe mange allerede gjør med et vestlig kosthold).

Møllers inneholder fortsatt vitamin A noe som også i stor grad er unødvendig for de fleste av oss. Det er spekulert i om ikke for høyt inntak av vitamin A er en av grunnen til at vi nordmenn fortsatt har veldig høy forekomst av beinskjørhet selv om omega-3 forebygger dette (og vi er generelt gode til å få i oss omega-3 i forhold til mange andre).

 

Med tanke på selolje vs fiskeolje har man vel funnet ut at selolje tas bedre opp av mennesker uten at dette nødvendigvis gjør den så mye "bedre". Så lenge du får i deg nok DHA/EPA er det trolig liten forskjell på hva kilden er. Vitamin D er fint for oss nordmenn så kjøper du selolje, se etter tilsatt vitamin D, noe som finnes naturlig i fiskeoljer.

Lenke til kommentar

Plante Omega-3 kan ikke sammenlignes med maritime Omega-3 kilder på effekt. Fiske\Selolje er et mye bedre tilskudd en f.eks Udos Choice

 

Omega-3 som befinner seg i planteoljer er såkalt ALA, mens Omega-3 fra maritime kilder er DHA og EPA.

Så og si all forsinking som viser positiv effekt av Omega-3, er Omega-3 DHA og ikke ALA.

Derfor flere mener selolje er det beste er pga de også inneholder DPA fettsyren, som også skal ha vist seg å ha gunstig effekt i noen studier.

 

Hvis man ikke spiser mye fet fisk, bør ALLE ta sel\fiskeolje :)

Endret av kengdal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...