Sopps Skrevet 4. februar 2009 Del Skrevet 4. februar 2009 hei er det farlig å drikke for mye lett melk? drikker rund 1 - 1 og en halv liter melk hver dag. er det farlig med tanke på for mye kalsium mellom annet? vet jo at det er bra og næringrikt å drikke melk med brødmat. har 4-5 ganger med nistemat og melk hver dag på jobben. må ha det, bare må ha det. godt med melk etter en lang arbeidsøkt på Stolt Island. spesielt når den skal vere ferdig om 15 dager så de får starta opp alle de elektriske systemene våre og prøvd ut båten. takker for alle svar Lenke til kommentar
Discipline Skrevet 4. februar 2009 Del Skrevet 4. februar 2009 Kort og godt: Nei Jeg spurte Opplysningskontoret for melk om det kunne være skadelig å drikke mye (bare at det gjaldt langt større mengder) og svaret jeg fikk var at det på ingen måte var farlig, så lenge som jeg ikke hadde en eller annen skjelden sykdom jeg ikke husker navnet på Lenke til kommentar
Gaardon Skrevet 4. februar 2009 Del Skrevet 4. februar 2009 alt er farlig i overdrevne mengder. men tror ikke du har noen problemer med å drikke så mye melk. Lenke til kommentar
Dragonforce99 Skrevet 4. februar 2009 Del Skrevet 4. februar 2009 "Opplysningskontoret for melk" eller melk.no er drevet av meieriindustrien så at de benekter alle bivirkninger ved store inntak av melk overrasker ikke. Sakser fra Lommelegen her: Bivirkninger og overdoseringSvært høyt inntak av kalsium, det vil si mer enn 4-5 g daglig, kan gi alvorlige bivirkninger. Inntak av slike mengder kan blant annet føre til kvalme, oppkast, hodepine, depresjon, muskelsvakhet, høyt blodtrykk, rytmeforstyrrelser i hjertet, nervøsitet og søvnløshet. Overdosering av vitamin D fører til for mye kalsium i blodet og gir de samme bivirkningene. Høyt inntak av kalsium eller vitamin D over lang tid kan føre til forkalkninger i for eksempel lunger og nyrer. Skal med andre ord litt til før du merker symptomene Lenke til kommentar
isaac elric Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 kort og greit: ja. melka du får i forretningen er i utgangspunktet dårlig uansett. pasteurisert og homogenisert. melka er ødelagt, fettpartiklene er spaltet og kuene er fora opp på uøkologisk, kunstig dritt mat. skal du drikke sunn melk bør du drikke økologisk, upasteurisert og uhomogenisert melk rett fra kua. hvis du er interessert kan du se om du finner noen bønder i nærheten som er interessert i selge deg slik melk. den må selvfølgelig være økologisk. bønder har ikke lov til å reklamere for sin egen økologiske melk, for det kan man få bot for, så du må finne en på egenhånd. men det er verdt det. har selv en slik avtale med en bonde i nærheten. får 5l rå, økologisk melk 2 ganger i uka. Lenke til kommentar
Wubble Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 (endret) Whoa, kilder på det der eller? Har i perioder drukket over 2l per dag, og ikke merket noe. Endret 5. februar 2009 av Vycan Lenke til kommentar
Locrin Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Nhu vel. Homogenisering er ikke mer komplisert enn at man presser melken i høy hastighet gjennom en dyse full av bittesmå hull slik at den ikke klumper seg. Tviler på at den ødelegger kvaliteten på melken. Pasteurisering er også en relativt nødvendig prosess fordi den gir høyere sikkerhet mot eventuelle sykdomsfremkallende bakterier. Har du også en avtale med bonden som gjør at den kua som supplerer din melk spiser bedre mat enn de andre? Jeg vokste selv opp med en kamerat som hadde melkebonde til far. De foretrakk også melk fra egen tank, noe jeg ikke kan forstå fordi jeg synes den melken er alt for tyktflytende. Hver sin smak, jeg forstår bare ikke hvor i prosessen den deilige melken som står i kjøleskapet mitt blir "ødelagt". Lenke til kommentar
Dragonforce99 Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Molekylene i melka vil mutere når du varmebehandler dem - spesielt fettmolekylene. Dette kan gi fettet egenskaper som er langt mindre fordelaktige for deg. Hva kua spiser er også avgjørende for hvordan sammensetninga melken vil være. fett og litt klumpete - det er slik melk egentlig er, 100% naturlig, og også slik man drakk den i gamle dager. Lenke til kommentar
HelioX Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Er helt enig i at om man vil drikke melk, så for all del drikk fersk økologisk melk som regelmessig blir testet for mikroorganismer (ja, det er en risiko når den ikke er pasturisert). Homogenisering er unaturlig manipulering som endrer på molekylstrukturene. Dette er alt annet enn bra for kroppen. Det er mye bedre å blande fløte og skummetmelk enn å drikke homogenisert melk. Så resultatet fra en forskningsrapport i Sverige, og den konkluderte med at melk ofte ikke tilfører kroppen kalsium, men heller frarøver kroppen kalsium. Du får i deg mye mer kalsium ved å spise en banan så lenge man har et ok kosthold generelt. Nå vet jeg ikke nøyaktiv hvor mye D-vitamin supplementeringen de gjør i melka øker kalsiumopptaket, så det skal jeg ikke uttale meg om. Men generelt reduseres vel risikoen for negativ kalsiumeffekt av melk hvis man er fysisk aktiv og ikke trenger å kvitte seg med nitrogen. Personlig holder jeg meg unna melk (gjort det i mange år), men jeg spiser ost i ny og ne. Lenke til kommentar
Floregnag Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 hvis melk er så bra for skjellet og beinstruktur.. hvorfor er beinskjørhet like utbredt i norge (hvor vi drikker latterlig mye mel) som i land som spania, italia eller frankrike (hvor man ikke drikker melk i like store mengder som i norge)?? Lenke til kommentar
Compsognathus Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 lite sollys kanskje. Lenke til kommentar
Andy Dufresne Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Vet de som drikker melk som ikke er pasteurisert om all den "dritten" som havner i melka? En må være rimelig naiv vist en tror at det er mer sunt og drikke "rå" melk, jeg jobbet i tidlig ungdom på flere gårder og såg selv alt som havnet i tanken. Ellers er det ufattelighet hvor mange myter det er rundt økologisk/ikke økologisk drift. Tror det fleste hadde blitt overasket over hvor liten forskjell det er. Men det får være opp til hver enkelt, jeg for min del vil helt unngå ting som; campylobacter, escherichia, listeria, salmonella, yersinia, and brucella og sykdommer som tuberculosis, diphtheria, polio, salmonellosis, strep throat, scarlet fever, and typhoid fever. Merker meg også at helsekost industrien kjemper for og "ødelegge" melkens egenskaper. Og det at pasteurisering redder liv er vel irrelevant? Lenke til kommentar
isaac elric Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 dersom kua lever et verdig og godt liv og får i seg sunn, naturlig mat, hvilket den absolutt burde, så minskes sjansen for dritt og sjukdom i melken. jeg støtter meg til weston price's visdom når det kommer til ernæring - http://www.westonaprice.org/ weston price i motsetning til dagens "eksperter" som sitter inne i sine tøysete labber og gjør researchen sin der og tror de vet noe om menneskekroppen, så brukte weston price 10 år på å reise verden rundt for å observere helse og ernæring i isolerte ur-samfunn hvor de levde på tradisjonelle dietter. Lenke til kommentar
isaac elric Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 blir generelt dårlig i magen av melk. når jeg begynte med økologisk melk rett fra bonden så kunne jeg drikke opptil 2 liter hver dag uten at jeg fikk SPRUTBÆSJ. Lenke til kommentar
Gronko Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 (endret) Hva gjør de på de tullete labbene? Spiser de kake hele dagen og skriver lange rapporter om hvor bra det er for kroppen å spise kake? Kan du gjøre et lite forsøk? Drikk 2 liter giftig slem melk fra de onde kapitalistene en dag. Drikk 2 liter sunn økologisk melk fra den snille bonden en annen dag. Spruter det når du drikker ond melk så er det noe i det du sier, spruter du ikke så er det nok bare den snille melken du har drukket som passer på deg. For å luke ut eventuelle subjektive følelser av spruting der det egentlig er en fin hard kongle kan du få en venn til å helle melken på flasker og nummerere de. Skal du være enda flinkere så kan du få en annen venn til å nummerere de en gang til sånn at det er ordentlig blindet for fantasier. Prøv i vitenskapens navn! Endret 6. februar 2009 av Gronko Lenke til kommentar
Tøffe-Tetra Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 personlig så drikker jeg veldig skjelden melk, drakk mye melk som barn da er det svært viktig med tanke på å bygge skjellet. Jeg mener at melk er for barn, og mens man vokser. Når man er voksen er det unaturlig å drikke melk. Holder meg til vann jeg. ekke noe bedre enn et glass kalt vann ang det økologiske mot vanlige produkter, det er ikke så mye forskjell. Litt annen mat til kua, og man unngår at kua får i seg sprøytemidler, så den sprutebæsjen kommer antagelig som en reaksjon på for høye verdier av enkelte stoffer. Lenke til kommentar
Irmo Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 personlig så drikker jeg veldig skjelden melk, drakk mye melk som barn da er det svært viktig med tanke på å bygge skjellet. Jeg mener at melk er for barn, og mens man vokser. Når man er voksen er det unaturlig å drikke melk. Holder meg til vann jeg. ekke noe bedre enn et glass kalt vann Jeg er enig med deg der. Er det noen voksne dyr som drikker melk i naturen? Nei, så godt som ingen. Melk er for små unger som må bygges opp med kalsium og fett. Melkefettet er heller ikke spesielt snilt, så hvis en absolutt må ha det er det skummetmelk som bør drikkes. Jeg sier som naturfaglæreren min: "Jeg tar heller ei øl til frokost enn melk, mye mindre skadelig." Lenke til kommentar
Andy Dufresne Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Jeg er enig med deg der.Er det noen voksne dyr som drikker melk i naturen? Nei, så godt som ingen. Melk er for små unger som må bygges opp med kalsium og fett. Melkefettet er heller ikke spesielt snilt, så hvis en absolutt må ha det er det skummetmelk som bør drikkes. Jeg sier som naturfaglæreren min: "Jeg tar heller ei øl til frokost enn melk, mye mindre skadelig." Jeg synes en bør basere seg på forskning og ikke hva som er naturlig eller ikke. Vi mennesker inntar mange unaturlige ting som jeg antar du også ikke vil være for uten. Men jeg er forøvrig enig i at en bør basere seg på en mager melke type. IsaachElric: Hva konkret mener du kyr på ett ikkeøkologisk bruk får i seg som er skadelig? Altså på en norsk gård. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Mager mjølk er noko dei har kome med i sist århundre, før den tid var det ikkje snakk om kor mange prosent fett som var i den. Eg drikk H-mjølk, sikkert 0,5 til 1 liter om dagen. Skulle eg få kreft eller anna av det ein dag får eg heller ta det til etterretning. Skadelig meg her og skadelig meg der. Lenke til kommentar
hean Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 kort og greit: ja. melka du får i forretningen er i utgangspunktet dårlig uansett. pasteurisert og homogenisert. melka er ødelagt, fettpartiklene er spaltet og kuene er fora opp på uøkologisk, kunstig dritt mat. skal du drikke sunn melk bør du drikke økologisk, upasteurisert og uhomogenisert melk rett fra kua. hvis du er interessert kan du se om du finner noen bønder i nærheten som er interessert i selge deg slik melk. den må selvfølgelig være økologisk. bønder har ikke lov til å reklamere for sin egen økologiske melk, for det kan man få bot for, så du må finne en på egenhånd. men det er verdt det. har selv en slik avtale med en bonde i nærheten. får 5l rå, økologisk melk 2 ganger i uka. Kan du forklare hvorfor en ku fra en melkebonde man oppsøker selv spiser bedre for enn en melkekyr fra leverandører til meieriene. I samme slengen kan du forklare hva i prosessen som ødelegger melken, kjenner til disse prosessene selv og jeg skjønner ikke hva du mener. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå