Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den store kjemiassistansetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Åja,fordi det alltid er både en syre og en base? Er det bare å ta 1*10^-14 -syrekonstanten?

 

Forklar litt nærmare kva du tenkjer på.

 

Noen som kan hjelpe meg med b?

 

Kjenner du til Henderson-Hasselbach-likninga?

 

Har jeg gjort disse oppgavene riktig?

1. I en løsning av eddiksyre i vann har H30^+ verdien 1,00*10^-6 mol/L. Hva er OH- i løsningen? Svar 1,00*10^-8

Er løsningen sur eller basisk? pH=6, derav sur.

 

Ja, det er riktig.

Lenke til kommentar

Hva er en mikrosyntese? I sammenheng med syntese av sykloheksen fra sykloheksanol.

Her gjennomgås en eliminasjonsR. fra sykloheksanol med kons svovelsyre til sykloheksen (+ vann)

der det fysiskie utstyret faktisk er mindre, samt mengde produkt lite...

Lenke til kommentar

Noen?

Et par pekere:

 

Syrekonstanten: Ka = [H+][A-]/[HA]

 

Dette utrykket skrives ofte om til pH = pKa + lg ([A-]/[HA]) (som kalles Henderson-Hasselbalch-ligningen).

 

Du vet pKa for syren (det var vel ammonium?), så alt du trenger å vite er forholdet mellom konsentrasjonene av syre og base (ammonium/ammoniakk). Når du tilsetter HCl til bufferen, vil det føre til at du får mindre av den svake basen (som reagerer med tilsatt H+), og mer av den svake syren (som dannes i denne reaksjonen). Da klarer du kanskje å regne det ut?

Lenke til kommentar

Et annet ord for Henderson-Hasselbalch-likningen er bufferlikningen. Den sier at pH = pKa + log ([{base]/[syre])

 

Når du f eks tilsetter syre vil det selvsagt bli mer av syren, og følgelig mindre av basen. Dette burde hjelpe deg på vei!

 

Nå sa jeg jo egentlig akkurat det samme som GeO. :wallbash:

Endret av -sebastian-
Lenke til kommentar

Finn syrekonstanten i tabellheftet ditt. Set opp likevektsuttrykket. Rekn ut [H3O+], og så kan du rekne ut pH. pOH = 14 - pH. [OH-] = 10-pOH. Der har du éin måte å gjere det på.

Det jeg sliter med er å se hvilken syre jeg skal se etter. fremgangsmetoden går fint. Veit bare ikke hva produktene blir i likevektsuttrykket

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...