Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst]Sliter med å snakke...


Anbefalte innlegg

Hei :cool: Jeg er en gutt på 14 år som sliter med stamming, eller jeg har vansker med å få fram de ordene jeg vil si.. Dette er kjedelig å leve med, for jeg må konsentrere meg hele tiden. Er det noen som har en teknikk på å klare å slutte å stamme, eller som har noen gode råd?

 

Mvh. gutt 14 :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Øv deg på å si ibsens ripsbærbusker og andre buskevekster. Både forlengs og baklengs, mange ganger og øk farten etterhvert. Blir kvitt litt stamming på den måten, men helt kvitt den blir du nok ikke;)

 

Men jeg stammer liksom ikke mye heller, har mer vansklig å si ordene.. Må liksom presse de ut, og konsentrere mg lenge..

jeg stammer liksom ikke slik f.eks: hhhhva ssssskal vi haaaa til middag idag

Lenke til kommentar

Jeg hadde tilsvarende problemer når jeg var mindre, men det som hjalp meg var å overbevise meg selv om at det bare var noe tull og tøys, rett og slett.

 

Sett deg for deg selv og start en monolog med hviskestemme. Stammer du da? - Nei! Deretter går du over til å prate på engelsk, tysk eller hva det måtte være. Prøv også å snakke med andre norske dialekter, og lat gjerne som du skal fremføre en replikk som i et skuespill. Til slutt synger du en sang for deg selv.

 

Nå tror jeg du vil ha mange eksempler på at du kan prate helt flotters! Hvis du senere kommer opp i en situasjon der du merker tilbakeslag, kan det være smart å "draaaa uuuut ooordeeene" med vilje, så skal du nok se at det går seg til igjen. Se litt komisk på det.

 

Håper det bedres!

Lenke til kommentar

Skolevesenet har som regel tilbud til de som sliter med snakkevansker som f.eks. stamming. På de skolene jeg gikk på da jeg gikk på skolen, hadde de enten egen logoped eller en logoped som kom til skolen et par ganger i uken som et tilbud til de med vansker.

 

Hør med klasseforstanderen din, eller sykesøster om tilbudet på din skole. :)

Lenke til kommentar

Hender jeg snakker ut feil ord og feil rekkefølge, men det er bare hver gang jeg tenker over hva jeg skal si og prøver å ikke si feil, foreksempel om jeg må gjenta noe. Skjer kanskje en gang om dagen maks. Har nok bare med tryggheten til sin egen stemme. Så lenge jeg ikke tenker over hva jeg sier så går det easy peasy. Mange begynner å stamme på den måten, dem prøver hardt å si riktig og blir anspente hver gang dem prater. Har begynt å slappe mer av i sånne situasjoner og det hjelper :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...