Gå til innhold

Anbefalingstråden: Trenger du filmanbefalinger? Spør her!


Xanman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kim Carrey og gamle Zucker-filmene (Airplane f.eks), slår alltid ann.

 

Edit: Også anbefaler jeg filmen Kopps. Hvis du ikke har sett den. Og filmen som heter Hold kjeft!

 

 

Jeg har sett alle Jim carrey og zucker-filmene :) Kopps har jeg også sett, og Hold kjeft tror jeg at jeg har sett.

Fransk film med original tittel "Tais toi!" ?

 

Noen andre forslag? :)

Lenke til kommentar

Driver å ser Blue Velvet. Det vil si at jeg i går så halve filmen, men valgte å skru av for ikke å ødelegge døgnrytmen før diverse prøver og slik. Planlegger å se den ferdig såklart før jeg begynner på en annen film. Føler at den hittil ikke har gitt meg så mye, så hvilken annen David Lynch film bør jeg se etter denne, liksom for å komme litt på god fot med regissøren slik at jeg finner ut om jeg kan like de andre filmene? Har hørt og lest flere steder at Blue Velvet ikke er den Lynch-filmen som blir verdsatt høyest. Setter pris på svar, for David Lynch sine filmer virker å være ganske essensielle når det kommer til filmkunst og inspirasjon, og de later til å være en viktig del av mediefaget som jeg har i år. Twin Peaks (serien) er forøvrig utelukket, den ser vi allerede på i faget.

Endret av 41204
Lenke til kommentar
Har noen anbefalinger på filmer som gjenskaper 20, 30, 40, 50, 60 tallet på en bra måte. Da tenker jeg på relativt nye filmer som for eksempel Road To Perdition, Capote, Zodiac......

Noen i farta,

 

There Will Be Blood (2007) - Tar for seg slutten av 1800-tallet til slutten av 1920-åra.

Cidade de deus (2002) - 1960-1980 i Brasil.

El Laberinto del fauno (2006) - 40-åra i Spania.

L.A. Confidential (1997) - 50-åra i L.A. Dritkul film.

 

Du har sikkert sett disse da.

Lenke til kommentar

Bluto:

 

Public Enemies - Tar for seg John Dillingers krimbølge på 1930-tallet. Usikker på om filmen fremdeles går på kino, hvis ikke kommer den på DVD/Blu-Ray snart.

 

Sorstalanság - Skildrer en ung gutts oppvekst i Ungarn under andre verdenskrig hvor han senere blir sendt til konstenrasjonsleir.

 

Cindarella Man - "The story of James Braddock, a supposedly washed up boxer who came back to become a champion and an inspiration in the 1930s."

 

Nuovo cinema Paradiso - "A filmmaker recalls his childhood, when he fell in love with the movies at his village's theater and formed a deep friendship with the theater's projectionist."

 

Barton Fink - "In 1941, New York intellectual playwright Barton Fink comes to Hollywood to write a Wallace Beery wrestling picture..."

Endret av 41204
Lenke til kommentar

Har ett par filmer jeg vil anbefale dere å se :)

The illusionist (2006)

 

En drama/mystery/thriller film, regisert av Neil Burger.

En gutt blir forelsket i en jente men de forbys og være sammen av sine foreldre. Da de en dag blir funnet sammen blir gutten sendt bort. Han blir etterhvert en svært dyktig og avansert magiker. Jenta som han en gang elsket har nå funnet seg en ny mann, kron prinsen. De blir forlovet, men gutten prøver å få tilbake sin elskede ved hjelp av sine magiske triks og illusjoner.

 

En utrolig bra og spennende film!

The Boondock Saints (1999)

 

En action/drama, regisert av Troy Duffy

 

De to irske brødrene Connor og Murphy McManus lever og arbeider i Boston. De føler at det er guds vilje at de skal fjerne all menneskelig ondskap fra jordens overflate som et oppdrag, derfor begynner de å gjøre sin guddommelige plikt.

Et utrop fra folket blir aldri hørt og til og med FBI agenten Paul Smecker, som følger veien med blod som ligger etter brødrene, mener at de gjør akkurat det han alltid i hemmelighet har hatt lyst til å gjøre.

Imens de risikerer deres liv for troen på "Veritas" (sannhet) og Aequitas (rettferdighet) så blir de hyllet av folket fordi det gjør godt, men bare få tør å innrømme det.

 

Dette er en veldig bra action film som har noe komiske innslag en gang i blant som er verdt å ta seg tid til å se.

American History X (1998)

 

Amerikansk drama regisert av Tony Kaye.

 

American History X» er en særdeles sterk leksjon i samtidshistorie, basert på rasisme, vold og et samfunn i oppløsning på den amerikanske vestkysten.

Edward Norton er en rå, intelligent og farlig nynazist. Under en rasekrangel med en farget gjeng, er nazisten så «heldig» å drepe to fiender tilsynelatende i et slags selvforsvar. Derfor slipper han unna drapene med tre år i fengsel.

 

Filmen beskriver en moderne og dessverre alt for aktuell voldsspiral - for individ og samfunn.

 

En utrolig sterk og bra film.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...