Gå til innhold

hvordan lage ost.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ikke vellykket?

 

Tuller du? Å lage ost er like enkelt som å lage kjøttkaker fra kjøttdeig. Moren min pleier å lage vhit ost som ligner i fargen til Feta ost, men smaker mye mindre, ganske godt til noen bosniske retter. Tror det kalles fersk ost, altså ost som ikke lagres.

 

Skal du lage vanlig gulost ala norvegia så må osten lagres osv.

 

Bruk melk direkte fra kyrna, ikke fra tine e.l. Dette har med at melka skal ikke pasteurisert. Funker med melka fra tine o.l. men resultatet kan bli dårligere.

Lenke til kommentar

Å spørre om hvordan man lager ost er som å spørre om hvordan man lager kake.

 

Felles for de fleste av linkene her er at de fører til en oppskrift for en type ost du kan lage hjemme, eller i det minste hjelper deg litt på vei.

 

Hva løpe er? Løpe er et enzym som kommer fra storfemager (kan også fremstilles syntetisk). Løpen tilsettes melken, og fører til at melken koagulerer og skiller seg til ostestoff og myse. (og ja, jeg kopierte det direkte fra wikipedia pr. nå).

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...