Gå til innhold

hvordan lage ost.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

greit nok den der.

 

men eg ser etter en oppskrift som er mulig og følge uten og være meierist.

 

feks.

 

smør:

1l fløte

krydder etter smak.

 

fremgangs måte : hel fløten i en bolle og visp til det blir en stor gul klomp

med veldig tynn melk rundt.

hev klumpen fra væsken og nyt:=)

 

enkel og greit.

kan noen gi meg noe sånt på ost??

Lenke til kommentar
heregud - stop og foreslå google.! eg spør bare om en oppskrift.

ikke noe mambo jombo.

 

vær så snill.

skiv hvordan man lager ost eller ikke skriv noe i det helle tat :cry::grumpy:

Du spurte "hva er løype?", og der har Google svaret. Hvorfor skal jeg svare på hvordan man lager ost når du spør hva løype er? Eller var du plutselig ikke interessert i å få noe svar på spørsmålet ditt?

 

"Løype (kymosin), som også kalles osteløype, er et enzym som får ostestoffet i melk (proteinet kasein) til å løpe sammen (koagulere) og danne en tettere masse (ostemasse). Løype framstilles helst av løypemager (kjese, kjæse) fra kalver om den skal brukes til ysting av ost(...)"

 

Sånn, da vet du det. Skal du lage ost, må du ha løype.

 

Her er en oppskrift på ost: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift18116.asp

 

Her er mer om ysting (det å lage ost): http://no.wikipedia.org/wiki/Ysteri

 

Her kan du lese enda mer: http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Ysting

 

Nå har du fått både videoer, oppskrifter og informasjon om hva du trenger, og fortsatt sitter du der bare og skråler om at ingen gidder å hjelpe deg. Makan!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...