Gå til innhold

Storbritannia gjennom første verdenskrig


varmit

Anbefalte innlegg

Hei!

Driver med et prosjekt der målet er beskrive Storbritannias rolle i første verdenskrig og hvilke konsekvenser og følger dette fikk for landet. Dette kan bety både økonomisk, utviklingsmessig, skader grunnet krig etc..

Den første delen går fint, men når jeg kommer til at selve krigen har startet begynner jeg å slite litt med å finne informasjon. Husk at dette ikke handler så mye om første verdenskrig generelt, må helst inkludere Storbritannia på en eller annen måte. Prosjektet er i all hovedsak om Storbritannia, temaet er første verdenskrig.

 

Jeg forventer på ingen måte at noen her skal skrive lange innlegg med informasjon til meg, men er det noen som vet om kilder til informasjon? Er ganske vanskelig å sile ut fra en oppsummerende artikkel om første verdenskrig....:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

WW1 var den blodigste krigen for Storbritania i from av tap av soldater var vel 885 000 som ble drept, 1.6 millioner skaddet, langt flere enn de mistet under WW2.

 

Krigen var på mange måter slutten på England som supermakt, i ca. 100 år hadde de hatt nesten total herredømme på havet, og selv om de er en stor sjømakt den dag i dag, var de ikke eneveldene lengre.

 

Krigen var også en blanding av en modrene 1900talls krig og 1800talls kolonikrig, England(de fleste land faktisk) Skøyt sine egene soldater for feighet(de hadde antaligvis forsjellige pysikise lidesler pga. det de opplevde i krigen) Noe som passer bedre inn på 1800tallet enn på vår egen "sivliliserte" tid

Lenke til kommentar

britene ble jo i allianse med frankriket og russland.

Første verdenskrig var den første moderne krigen der det ble brukt maskin og fly og den gamle krigermåten med å storme med hester funket dårlig. Britene oppfant jo en brukbar tanks og.

Var mye koloni krig.

Jeg vil da si at hadde ikke britene komt inn i krigen ville frankriket tapt krigen, men på slutten var det jo pga amerika at de vant på vestfronten.

Ja de hadde en stor marine, kan vel skrive litt om den, og om hvorfor britene ble med i krigen.

Og om den versailles kontrakten og om hvordan de allierte var ute etter å ta tyskerne etter krigen med økonomi og sånt.

 

Nevnte litt her som gunfreak nevnte men det får funke :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...