Gå til innhold

Targabøyle på Buster


Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk!

 

Prøver å poste her, har postet innlegg på et rent båtforum uten å få noen respons der.

 

Har en 1997 Buster Magnum med midtkonsoll, hadde planer om å selge den nå til våren, men har bestemt meg for å beholde den og koste litt på den, fantastisk god båt!

Har lenge hatt lyst på targabøyle, har hørt med Buster-forhandlere, og det finnes bare ei bøyle til denne modellen, og den er lagd for å ha fiskestenger i, altså laaangt fra mitt bruksområde.

Tenkte dermed å få sveiset ei i aluminium, ei kraftig ei. Noen som har erfaringer her?

Noen som vet om noen som er gode på dette, pris osv.

 

Er i tillegg dårlig med plasser å hvor alu. er tykk nok til å skru fast bøylen i, men tror jeg har en plan. Legger ved et bilde hvor jeg har tegnet inn hvor jeg har funnet ut det er sterkest på båten. GJERNE kom med innvendinger på dette.

 

Tenker å ha en plate som er like stort som det røde omrisset og fjerne pullert ( flytte opp i targabøyla ) og ha 4-5 fester i gjennom plata og i alu. Meninger om dette?

 

s5030022af7.jpg

w1536.png

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Noen tanker om prosjektet ditt.

 

Først litt avklaring, du skal bare ha lys og lanterner i den? det er ikke en vannskimast du har planer om å lage?

 

Jeg bare vært om bord i Buster Magnum noen få ganger og kjenner ikke i detalj til hvor det er lurt å feste den. Men noen kontrollspørsmål du må spørre deg selv er:

 

-Hvilken vei blir belastningen? husk at en stor plate er mindre stiv enn en mindre plate med samme tykkelsen.

-Hvilken retning kreftene virker er også viktig for hvordan du plasserer skruene.

-Er det mulig å komme til under for skruer?

-Mulig å sveise på det aktuelle området uten å skade skumkjernen i skroget?

-Ønsker du å kunne dele den på noen måte for å kunne få båten inn i en garasje på henger?

 

For å få styrke i bøylen må du trolig ha to fester, et i forkant av feltet du har markert, og ett i bakkant.

 

Er du usikker på tykkelsen på skroget, kan det være mulig å legge inn forsterkningsplater på baksiden for å fordele belastningen over et større område.

 

Bruker du pulleren til å fortøye i vil jeg fraråde deg å flytte denne opp i targa bøylen. Det kommer til å bøye targabøylen i første bølgen...

 

Angående hvem du skal få til å gjøre jobben ville jeg tatt for meg gulesider og sett etter mekaniske verksteder eller sveiseverksteder i nærheten av der du bor. For å så frakte båten på henger til verkstedet så de kan ha båten der når de gjør jobben så de får innfestingen til å passe 100%. på grunn av helling i to retninger der, og dårlig med plass ville jeg vært skeptisk til å bare få den produsert langt unna på grunnlag av en skisse.

Lenke til kommentar

Jeg tenkte vannskifester helt nederst like ved hvor jeg fester bøylen i båten. Det er fordi hvis jeg fjern nåværende har jeg ingenting å dra etter. Ellers blir det horn , lys, kanskje flagg og godt mulig radarantenne.

 

-Hvis jeg får det slik at jeg kan ha vannskifester i den , blir jo belastningen bakover, men feste blir så langt ned som mulig. Hvis ikke blir det jo ikke annet et hva vinden får tak i og det ser ikke på som et problem.

- Tror det skal være mulig å kommer til under, men det er i såfall MEGET kronglete. Går heller ikke å demontere pga. at det meste er poppnaglet i denne båten.

-Det ligger bare "skumbokser" delvis løst under dette punktet det er snakk om.

-Hadde vært veldig greit å kunne få den inn i garasje, derfor jeg tenkte på den platen, slik at jeg kan skru den av der.

 

Det ang. et feste lenger frem. Tror det kan bli vanskelig, foran omrisset område er benk og denne kommer ganske raskt etter omrisset område, kanskje snakk om 10 cm.

 

Pullert hadde jeg tenkt å feste i et av to tverrstag som går vannrett med i bøylen om du skjønner. Da fester jeg den i den nederste. Kan jo evt. også få en sveiset på platen hvor bøylen skal stå.

 

Er veldig heldig å bo 1 kilometer fra sveiseverksted, skal å prate med dem i løpet av neste uke. Men hadde tenkt å finne ut mest mulig på forhånd. Håper at jeg kan kjøre hengeren dit ja, så blir det lettere både for meg og dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...