Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Får bluescreen når jeg prøver å starte opp


Anbefalte innlegg

Som emnetittelen sier, får jeg bluescreen når jeg prøver å starte opp maskinen. Det skjedde først i dagtidlig på skolen. I går funket den helt fint, den sto på hele natten, men når jeg prøvde å starte den på skole fikk jeg bare bluescreen.

 

Når jeg slår den på, kan jeg først velge om jeg vil starte den normalt, eller i sikkermodus. Velger jeg normalt, så kommer den Windows XP loadingen opp, og midt i den blir alt blått med noe skrift på, og den restarter.

 

Jeg har prøvd å starte i alle forskjellige sikkermoduser, og ingen av dem funker. Er det noen som vet hva som feiler?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tapp F8 under oppstart til du får frem en meny, se om du kan velge deaktiver automatisk omstart. Deretter vil du kunne se hele meldingen som kommer frem og du kan fortelle oss hvilke feilkoder det er. Om du har et brukbart kamera kan du godt ta bilde av meldingen og poste her.

Lenke til kommentar

Hvis jeg trykker på recovery, vil jeg miste alt som er på harddisken da?

 

Kan dessverre ikke laste opp bildet, finner ikke kabelen til kameraet, men jeg skriver av det som står der:

 

Det er oppdaget et problem, og windows er avsluttet for å hindre skade på datamasinen.

Hvis dette er første gang du ser denne stoppfeilmeldingen, starter du datamaskinen på nytt. Hvis feilmeldingen vises på nytt, gjør du følgende:

 

Deaktiver eventuelle verktøy for viussjekk, diskfragmentering eller sikkerhetskopiering, kontroller ko(vet ikke helt hva som står i midten av ordet, windows logoen fra bildet før dukker opp på bildet)stasjonen av harddisken, og se etter eventuelle oppdaterte drivere(windows ogo står i veien)K /F for å se etter harddiskskader, og start deretter datamaskinen på nytt.

 

Der står teknisk informasjon eller noe under, og masse tall som ble for mørkt til å se, kan prøve videre å finne ut hva som står der hvis det er nødvendig.

Lenke til kommentar

Det gikk kjapt unna, men det funka dessverre ikke. Jeg prøvde først å skrive inn kommandoen du gav meg, men det funket ikke kom opp at den ikke eksisterte eller noe. Jeg skrev deretter inn chkdsk /?, og da kom det informasjon om det. Der var 2 forskjellige ting jeg kunne skrive, /P og /R. /P var for å sjekke etter feil eller noe selv om den ikke var merket som feil, og /R var for å lete og gjenoprette feil hvis jeg husker rett.

 

Jeg gjorde det, skrev inn chkdsk /p /r c:, og den begyndte, og var ferdig på 10-15 min. Så skrev jeg exit for å restarte dataen, men når jeg prøvde å starte var det akkurat som før.'

 

En ting jeg kom til å tenke på, jeg lastet ned endel filmer rett før jeg fikk problemer, er det det som er årsaken?

Endret av Vycan
Lenke til kommentar

Blir vell til det hvis jeg ikke får til det recovery tingen. Hvordan gjør jeg det egentlig? Trykte på F10 og fikk fram den menyen, men fant ikke det der. Googla litt rundt, og fant ut at jeg måtte trykke F11 for å gjøre det. Det funka heller ikke. Tror problemet er at jeg skifta til Windows XP, det var opprinnelig Vista på den. Jeg rørte ikke recoverypartisjonen, men kan vell hende at jeg klusset til måten du starter den på, vet ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...