Gå til innhold

Jobbe i Disney World i Florida


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg kan også tenke meg et år der, det høres knall ut!

 

Kan noen fortelle litt hva de 3 forskjellige stillingene går ut på?

Synes det kommer dårlig frem på webben hva de forskjellige gjør.

 

Er servitør en som står bak en kasse å heller brus i kopper og tar betaling som på mcdonalds eller mere restaurant-aktig?

 

Etter det jeg har lest til nå blir jeg nok å gå all in for F&B stiling siden den betaler så mye bedre enn de andre, er morsomt når man kan tjene mer penger ved å jobbe bedre!

 

Jeg jobbet i F&B og JAAAA du må søke det. :)

 

Det er ordentlig servitør, ja. Du får tildelt en stasjon med ca 4 bord. Når gjestene setter seg går du bort og drar "spielen" din (altså "talen" din, du må legge ut om hvordan hele opplegget funker, at det er forrettbuffet, gratis dessert inkl. osv). Så tar du drikkebestilling, går på sidestasjonen og henter drikken (det er bartender bak der som ordner med alt med alkohol) og når du kommer ut igjen gir du de drikke + brødkurv også tar du matbestillingen deres. Etter det kan du sende de opp på buffeten hvor det er salat, ost, fisk osv. Så går du på sidestasjonen og slår inn bestillingen deres. Også går du videre til neste bord som antagelig har satt seg i mellomtiden. Når de er ferdig å spise tar du av tallerknene deres og går ut med dessert til de. Det er en lang tallerken med forskjellige desserter som de deler på. Også slenger du ut regning kort tid etterpå.

 

Men før du er servitør så jobber du som alt mulig rart rundt i restauranten:

 

Photorunner; når gjestene kommer inn i restauranten så står de i kø for å ta bilde med Belle (som oftest) fra Skjønnheten & Udyret. Der er også en proff fotograf som jobber for Disney som tar bilde. Det bildet blir printet ut på et bakrom og puttet i et album som photorunneren går å deler ut til gjestene ved bordet. Når jeg jobbet der kostet det bildet penger og det var superkleint å gå å spørre om de ville kjøpe, men etter jeg ble servitør så ble prisen på maten satt opp og bildene inkludert. Så du bare går å gir de bildet rett og slett. Høres rimelig greit ut, hehe.

 

Seater; du får reservasjonsbilletten av gjesten hvor det står hvilket bordnummer de har fått tildelt og du følger de dit og gir de menyer og sier at servitøren deres (navnet står på billetten) kommer straks. Mellom seatingene må du bøsse bordene.

 

Greeter: du står på podiet utenfor restauranten og tar imot gjestene. 80% av tiden er det reservasjoner, så du finner fram navnet på datamaskinen og merker av at de har kommet og ber de om å vente. Når gjestene har fått tildelt bord får du ut en lapp også må du rope opp navnet deres og si at de kan gå inn. Jeg HATET denne jobben, for som oftest ligger hele restauranten syykt etter i reservasjoner og folk blir skikkelig pottesure når de har reservasjon til f.eks kl seks men ofte må vente 30 minutter og mer på å få bord. En venninne av meg ble faktisk klappet til og kalt "bitch" av en gjest som mente hun hadde ventet for lenge. Og da hadde faktisk ikke venninnen min gjort annet enn å beklage at vi hang etter osv. Amerikanere kan være sykt bastante..

 

Assigner: dette er ikke noe alle er, men noen blir spurt av managerene om de vil bli det og får i så fall opplæring til det. Assigneren bestemmer hvilke gjester som skal sitte hvor i restauranten. Han har en slags skjerm/datamaskin han bærer rundt på. Når greeteren merker av at en reservasjon har annkommet så tildeler assigneren denne reservasjonen til stasjonen til en servitør. Kan være rimelig hektisk og personen må ha evnen til å tenkte strategisk og ikke la seg stresse av servitører eller sjefer som maser. Man kan ikke bare pøse på med bord, det må gå ca 5 minutter mellom hver gang en servitør får tildelt et bord slik at servitøren har tid til å ta i mot, ta drikke og matbestilling på et bord før det neste kommer. Om alle 4 kommer på en gang blir de andre sittende å vente leeenge fordi servitøren er opptatt med det første bordet.

 

Bakeren: det er også et bakeri i paviljongen, der selger de hovedsaklig bakevarer, skolebrød (SYYYYYYKT gode!), kringler, lefse, kake osv osv. Du står bak disken der og gir folk det de vil ha, eller du står i kassa og tar i mot betalingen for det.

 

Beercart: Nede ved "vannet", rett utenfor paviljongen er det en beercart, altså en ølvogn, hvor du står og tapper øl (Bud light og Carlsberg) og selger brus + potetgull. litt småkjip jobb, for her står du nemlig mutters alene. Og det er GRISEvarmt om sommeren i den bunaden, og sykt kaldt i januar.

 

Dette er de forskjellige posisjonene i food, men når du har blitt servitør så er du bare servitør resten av oppholdet. Før det bytter man på hver dag. Du kommer på jobb, klokker inn og blir fortalt hva du skal gjøre i dag. Etter pausen din kan du få en ny oppgave. Bortsett fra assigner. Når du har blitt assigner er du som regel bare det hver dag. KAN hende du må gjøre litt annet, men som regel bare det..

 

I Merchandise står de i butikken der de selger troll, suvenirer, godteri, Helly Hansen klær, bøker osv.. Tror de blir tildelt forskjellige rom hver dag hvor de skal tilbringe resten av dagen.

 

I raiden (attractions) står de enten å tar i mot de gjestene med fastpass (de får gå foran køen), sitter i "tårnet" og trykker på knapper og ser på overvåkningskamera tror jeg, eller står å trykker på diverse knapper og loser folk ned i båtene. Haha. Kan ikke si 100% sikkert hva de gjør nøyaktig.

Endret av Bella86
Lenke til kommentar
hey

 

Åssen er arbeidstidene der nede?Hører det er laaaaaaaaaaange arbeidsdager der,så hadde vært fint om noen kunne sagt noe om det.

 

 

veldig forskjellig... kommer ann på om de har nok folk.. kan fort bli litt lange dager ja...

det minste jeg hadde var rundt 30 timer på en uke, det meste var vell rundt 70 timer på en uke (food & beverage)

Endret av olsken
Lenke til kommentar
Joda, er enig det :) Hvem ble du intervjuet av og hvordan spørsmål fikk du? og hvilken stilling søkte du på

 

Søkte på F/B, ble intervjuet av Jerry(??). Hvorfor jeg vil jobbe i DW, om jeg kunne fortelle litt om våres kulturelle tradisjoner, litt om tidligere jobber på CVen min, om jeg hadde vært i utlandet osv.:p Hvem hadde du og hva fikk du?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...