Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Win Xp 32 bit med 8 GB ram rebooter under booting.


Anbefalte innlegg

Eg har nettopp oppgradert frå 2gb ram til 8gb ram. Men når eg booter normalt inn i Win XP så rebooter heile Pcen. Derimot så fungerer maskina perfekt i Ubuntu og feilsøking med memtest gir ingen feil.

 

Windows fungerer også fint i safe mode. Har prøvd å google, men bare funne trøbbel med Vista. Nokon som kjenner til dette problemet? Eller bør eg heller bare skaffe meg Windows 7 64 bit?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjører Vista 64 bit nå med 8gig ram, dette er det mest stabile operativsystemet fra microsoft som jeg har brukt og jeg har brukt noen. Har vel hatt en blåskjerm på ett år.

 

Jeg har nå kjørt xp i 2 og ett halvt år uten blåskjerm. Oppdaterer du regelmessig er det ikke noe problem..

 

Er det noen som veit om XP32-bit faktisk takler at det er i 8GB ram, selv om det ikke får brukt mer enn 3,5gb uansett?

 

Hvis du absolutt vil ha XP 32bit kan du ta ut ram, så du "bare" har 4gb.

Vil du ha utbytte av all rammen din, kan du kjøpe deg 64 bits XP eller Vista..

Lenke til kommentar
Eg har nettopp oppgradert frå 2gb ram til 8gb ram. Men når eg booter normalt inn i Win XP så rebooter heile Pcen. Derimot så fungerer maskina perfekt i Ubuntu og feilsøking med memtest gir ingen feil.

 

Windows fungerer også fint i safe mode. Har prøvd å google, men bare funne trøbbel med Vista. Nokon som kjenner til dette problemet? Eller bør eg heller bare skaffe meg Windows 7 64 bit?

 

For det første, Win XP 32-bit eller Vista 32-bit for den saks skyld, vil ikke finne mer 3GB minne selv om du har installert 32GB minne. Så har du 8GB minne med en 32-bit OS, har du kastet vekk masse penger til ingen nytte. Så er jo frågan hvilken Ubuntu versjon du har, 32-bit eller 64-bit? Og sist men ikke minst, hvilket hovedkort har du? Ikke alle hovedkort støtter 8GB RAM. Dessuten er det snakk om hvilken type minne du har, hvor mye volt de må ha for å kjøre stabilt etc. etc.

Lenke til kommentar

Jeg kan avkrefte at det skal være problemer med å bruke 8GB minne sammen med XP 32-bit.

 

Selv kjører jeg Ultimate 64-bit på en partisjon, og XP 32-bit på en annen partisjon, og jeg har aldri hatt problemer med å starte XP-partisjonen sammen med mine 8GB minne. Hvis jeg måtte ta ut to minnebrikker for å starte XP hadde jeg likegodt droppet hele XP. Selv om jeg veldig sjeldent starter opp XP, så vil jeg selvfølgelig at det skal være problemfritt når jeg en sjelden gang gjør det.

 

Hos meg vises det 3,2GB minne, og det er vel det som er vanlig. SIW klarer også å lese at det er innstallert 8GB minne når jeg bruker programmet i XP.

Lenke til kommentar
32 bit OS = Windows kan og klarer ikke og delegere data til mere enn 3.5 GB minne.

så uansett hvor mye minne du har, får du ikke brukt mere enn 3.5 GB i 32bit OS.

 

Dette er en sannhet med modifikasjoner, du kan bruke PAE bryteren i boot.ini på endel 32-bit OS, nå skal jeg ikke bastant si at det fungerer på XP for det husker jeg rett og slett ikke... det som da skjer er at 1GB av de 2 GB som blir avsatt til systemet blir brukt til å allokere den resterende minnemengden... dette selvfølgelig om maskinvaren faktisk støtter 8 GB minne... Brukes mye på Windows 32-bit servere med Exchange f.eks.

Problemet er at systemet i seg selv da bare vil ha 1 GB å rutte med.

Hvis du ikke har råd til Vista eller XP 64 bit anbefaler jeg deg å teste ut Windows7 beta, stabilt og bra, noen smågreier... men det er beta.... og gratis hvis du fremdeles kan laste ned...

 

For meg høres det ut som 1 av to ting. Det er en driver som forsøkes lastet inn i ett minneområdet XP ikke leser, eller det er en feil på en av minnemodulene eller kanskje en av slottene... anbefaler deg å teste ut enkeltbrikkene først, bytte om på plasseringer.

I tillegg kan du jo kjøre windows i sikkerhetsmodus med boot log og se hva som krasjer... et lite søk på google kan avsløre mye... også er det sånn at hvis du har funnet feil som henviser til Vista, så kan det være en mulighet for at løsningen også vil funke for XP.

 

Men som alle andre over her sier, i utgangspunktet så får du ikke utnyttet de 8 GB med RAM i ett 32 bit OS, derfor bør du ha spesielle grunner for å kjøre 32-bit

Lenke til kommentar

Det er ikke vel umulig at han kjører ubuntu x64 og xp x86, så å snakke om antall GB minne er uinteressant.

Derimot, det riktig nevnes å justere, for at systemet ikke skal slå av automatisk,slik at man ser eventuelt feilmeldningen og at bootlog må kjøres både i safemode og normal for å sammenligne.

Til slutt kan det være aktuelt å prøve å bruke boot.ini med maxmem=? bryter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...