anaconda Skrevet 22. januar 2009 Del Skrevet 22. januar 2009 Jeg bruker pasta til det meste. Spiser sjelden potet. Er det sunt å spise fullkornspasta hver dag? Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 22. januar 2009 Del Skrevet 22. januar 2009 Ja! så lenge du spiser kjøtt/fisk og grønnsaker i tillegg. Er det sunnt å spise potet hver dag? Det er mange som gjør det. Lenke til kommentar
Rabbid Skrevet 22. januar 2009 Del Skrevet 22. januar 2009 Kjenner naa noen som holder seg unna pasta grunnet noe usunt i det, men har aldri orket aa undersöke saken. Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 22. januar 2009 Del Skrevet 22. januar 2009 Det meste av pasta inneholder gluten. Er ikke alle som tåler det. Og da holder man seg unna de fleste andre kornprodukter også. Pasta inneholder ikke noe "usundt" som ikke andre kornprodukter inneholder. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Er aldri sunt, eller spesielt godt, å spie det samme hver dag. Uansett hva du har i tillegg. Poteter finnes det heldigvis mange utgaver av, det gjør det ikke av fullkornpasta. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Er lei av fullkornspasta etter bare 1 middag med det jeg. Det smaker rett og slett ikke i nærheten like godt som vanlig pasta gjør. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Smaker piss. Er en grunn til at italiernene og alle andre har valgt det hvite melet. Det brune smaker høgg. Lenke til kommentar
hean Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Er lei av fullkornspasta etter bare 1 middag med det jeg. Det smaker rett og slett ikke i nærheten like godt som vanlig pasta gjør. Fullkornsris derimot smaker faktisk bedre enn vanlig ris. Svar på spørsmål til trådstarter er JA, så lenge det er en erstatning til poteter. Poteter har høy Glykemisk Indeks. Kort sagt: Høy Glykemisk Indeks -> Høyere blodsukker -> Mer produksjon av insulin -> Mer lagring av fett på grunn av økt insulinproduksjon Lenke til kommentar
VeggyJonas Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 Jeg bruker pasta til det meste.Spiser sjelden potet. Er det sunt å spise fullkornspasta hver dag? Det er vel ikke enorm forskjell i "sunnheten" på fullkornpasta og vanlig pasta. Forskjell er det, men ikke enorm for en vanlig person. Men en føler seg mett lenger med fullkorn da. Og det er jo i utg.pkt. bra. :-) Lenke til kommentar
hean Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 Det er vel ikke enorm forskjell i "sunnheten" på fullkornpasta og vanlig pasta. Forskjell er det, men ikke enorm for en vanlig person.Men en føler seg mett lenger med fullkorn da. Og det er jo i utg.pkt. bra. :-) Fullkornspasta og vanlig pasta er det veldig stor forskjell på, om man vil kalle den enorm er en definisjonssak. Grunnen til den store forskjellen er de raske karbohydratene som pasta inneholder på grunn av innholdet av finsiktet hvetemel, se min forrige post på virkningene av dette. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 (endret) Er lei av fullkornspasta etter bare 1 middag med det jeg. Det smaker rett og slett ikke i nærheten like godt som vanlig pasta gjør. Fullkornsris derimot smaker faktisk bedre enn vanlig ris. Uh, hva er fullkornsris? Aldri hørt om. Mener du naturris? Personlig syntes jeg at basmati danker alt - luftig og aromatisk. Endret 28. januar 2009 av ahpadt Lenke til kommentar
DeathBound Skrevet 9. februar 2009 Del Skrevet 9. februar 2009 Nuvel, så veldig stor froskjell mellom fullkornsbrød og loff er det ikke, de blir tatt opp nesten like fort (ikke en forskjell du kan merke). Fullkornsbrødet inneholder litt mere fiber og mineraler. Hvis du tror at å gå fra ikke-fullkornsprodukter til fullkornsprodukter vil ha en nevneverdig påvirkning på din helse så lurer du deg selv. forøvrig så er glykemic indeks er en veldig fattig måleenhet. Bruk heller insulin index eller "glycemic load". Lenke til kommentar
hean Skrevet 9. februar 2009 Del Skrevet 9. februar 2009 Nuvel, så veldig stor froskjell mellom fullkornsbrød og loff er det ikke, de blir tatt opp nesten like fort (ikke en forskjell du kan merke). Sier vel mer at du ikke har forstått det skikkelig....l Lenke til kommentar
DeathBound Skrevet 9. februar 2009 Del Skrevet 9. februar 2009 Ok, forklar, hva mener du, at dere snakker om pasta og ikke brød? Jeg skrev en del mer enn det du siterte. Lenke til kommentar
hean Skrevet 10. februar 2009 Del Skrevet 10. februar 2009 Ok, forklar, hva mener du, at dere snakker om pasta og ikke brød? Jeg skrev en del mer enn det du siterte. Du kan vel heller forklare først hvorfor du mener at Glykemisk Indeks er en fattig indeks og hva du egentlig mener med "fattig". Insulinproduksjonen har en direkte sammenheng med hvor mye fett som kroppen lagrer og blodsukkeret er med på å stimulere til insulinproduksjon. Varer med høy GI gir høyere blodsukker over kort tid, hvorfor mener du da at GI er en fattig indeks? Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Kort sagt: Høy Glykemisk Indeks -> Høyere blodsukker -> Mer produksjon av insulin -> Mer lagring av fett på grunn av økt insulinproduksjon Du veit at dette bare er tull? http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=56139.0 Lenke til kommentar
hean Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Kort sagt: Høy Glykemisk Indeks -> Høyere blodsukker -> Mer produksjon av insulin -> Mer lagring av fett på grunn av økt insulinproduksjon Du veit at dette bare er tull? http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=56139.0 Vel, en hel verden sier det er slik og det finnes MASSE folk som slanker seg på dette prinsippet også folk som KUN spiser fett og da tar du ett innlegg fra en bruker som sier det ikke er sant som en sannhet? I tillegg viser omtrent samtlige tester som er gjort på dette at det virker. Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 Har du virkelig lest? :/ Lenke til kommentar
hean Skrevet 11. februar 2009 Del Skrevet 11. februar 2009 (endret) Har du virkelig lest? :/ Jupp... Kan vel kommentere også da, å si at GI ikke er sann er vel det samme som å si at akselrasjon til en bil ikke er avhengig av motorstyrke og vekt. Så klart finnes det andre ting som kan påvirke insulinproduksjon men hadde vi sagt at det var en insulinindeks så hadde vi diskutert akkurat det samme her men da hadde dere påstått at det var GI som var riktig. Flere ting spiller så klart en rolle men GI er absolutt den mest riktige skal vi kun bruke en av indeksene. Endret 11. februar 2009 av Zatuu Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå