Gå til innhold

Fagprøve elektriker - planleggingsdel


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal ha fagprøve i uka som kommer (dvs uke 4) og lurer på en ting angående kortslutningsstrømmer.

Det har jo seg slik at vi må levere inn en forberedelsesdel innen tirsdag 09:00 som skal inneholde en del planlegging. Denne planleggingsdelen sitter jeg og lager en liten mal til nå. Så det jeg lurer på er hva skal jeg skrive om kortslutningsstrømmer (Ik min og Ik max) på innleveringsdelen. Det har jo seg slik at vi må vite lengde på kabler for å regne det ut.

Skal dette da være med på planleggingsdelen, eller dokumentasjon under arbeidet?

 

Beklager om det ble noe rotete formulert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke tatt fagprøve som elektriker, men som automatikkmekaniker.

I allefall, jeg fikk utlevert et skriv der det sto hva planleggningsdelen skulle innholde. Det er igrunn mest snakk om hvilket verktøy man skulle bruke, matriell, normer og forskrifter, hvordan du skal gjøre jobben, hvor lang tid du regner med å bruke til forskjellige ting osv.

 

Kortsluttningsstrømmer osv. er jo en del av dokumentasjonen så det kommer vel strengt tatt i etterkant.

Lenke til kommentar

Hei! lykke til med fagprøven!

Hvis oppgaven ikke sier noe om kortsluttningsstrøm, har du ingen mulighet til å beregne det. Du trenger informasjon om kortsluttningsstrømmen ved leveringspungtet for å kunne gjøre beregningene av Ik min og Ik maks.

 

det kan alikevel være en god idè å nevne i oppgaven, at det må gjøres beregninger av kortsluttningsstrøm. I tillegg bør du gjøre deg kjent med prinsippene for, og grunnen til, at man beregner kortsluttningstrøm. Slik at du kan svare for deg dersom du får spørsmål om dette.

 

edit: ser det står nevnt over at kortsluttningsstrøm er en del av dokumentasjon, det er det forsåget men, det er først og fremst en del av planlegging. Det vil bla. være avgjørende for valg av ledertverrsnitt og vern.

Endret av SirAmp
Lenke til kommentar

Vil jo være naturlig i planleggingen at man "grovregner" kortslutningsstrømen på den kursen som man antar vil komme værst ut. Dette for å ungå å montere noe man først under dokumentasjonen finner ut ikke holder mål.

 

Man skal jo ha tegninger over installasjonen, så man skal klare å beregne ca. lengde på kablene, og Ik min og Ik maks må jo normalt være oppgitt. Vist ikke må man skaffe seg Ik min/maks fra e-verket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...