Gå til innhold

14 år og vil tjene med programmering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er 14 år som ikke er helt interissert i skolen og derfor ønsker å lære mer om pc og tjene litt(mye) på det da.. Da har jeg tenkt å lage en side, som jeg i tro vil lykkes. Problemet er at jg ikke vet Noe om programmering, og skal dermed bruke mer tid på dette.. Vil lage sider, og programmer.. Hacks til spill, lage en side som finn.no for en eksemplel.. Spørsmålet er da, hvilke programm trenger jeg? noe som vet noe om guide, eller en side jeg kan melde meg på for å få en del opplæring? Husk at jeg er amatør da.. Vil videre da lage et spill for en side, om jeg blir flink nokk..

 

Takker for all hjelp!

 

 

Det er TOTALT forskellige ting...

Du må i det misnet greie å finne ut hva du vil gjøre.. Og du blir ikke rik på IT som 14 åring.

Lenke til kommentar
Jeg kan ikke tenke meg at PHP er så anstrengende at det tar opp all tiden din. Det er faktisk ikke så vanskelig.

 

Noen av oss har venner. Og dame.

Ja? Hva er det du prøver å bevise med det der?

 

Kansje at han har et liv?

Ja, okey. Så hvis du går på skole og driver med PHP, så går det ikke ann å ha et liv? Da har man ikke tid til noe annet? Skjerpings, ikke drit dere ut a...

Lenke til kommentar
nei, må jo sefølgelig ikke det, men når du kommer med "php tar da ikke så mye tid. ."

Ja, jeg _vet_ skole er viktig.

men jeg gidder ikke å være med i tråden om vi skal forsette offtopic.

Da beklager jeg på det sterkeste hvis du ble lei deg av at jeg sa det, og jeg håper at du kan tilgi meg en gang i fremtiden.

 

Forøvrig så er ikke egentlig diskusjonen så off-topic. Du spør hvordan du kan tjene masse penger på programmering easy-peasy, og vi svarer at det er vanskelig og at det er idiotisk å drite i skolen hvis du vil tjene penger på data/programmering.

Lenke til kommentar

klarer ikke å holde meg unna.. :)

 

Du spør hvordan du kan tjene masse penger på programmering easy-peasy

 

JEG spurte ikke om det, TS gjorde.

jeg har lykkes jeg med å tjene penger "easy-peasy" men det var engangstilfelle, og jeg tjente bare ca *.

Det har skjedd èn gang. og da var jeg bare heldig som fant rett måte.

 

Det er mulig, men sjansen er bare veldig liten. jeg var heldig èn gang.

 

* Når jeg tenker meg om, Så er det irreleveant hvor mye jeg tjente.

Endret av Eivind218
Lenke til kommentar
Vel dette er offtopic:

Hvorfor vil du bli rik på programmering?

Er det ikke bedre å ha en jobb du liker sammer med greie folk...... det er klart det går ann å få begge deler, men jeg bare lurer på hvorfor du spør.

 

Fordi det høres kult ut med programmering, er ikke helt seriøst svar heller.. etter denne diskusjonen så har jeg ingen ambisjoner om dette lenger.. Veldig sjeldent noen lykkes, og en amatør som meg vil aldri det..

 

Takker for hjelpen folkenz!

 

Tråden kan stenges

Lenke til kommentar
Webdesign gjøres som oftest i Photoshop, mens webkodinga gjøres i Dreamweaver (begge adobe) eller etterhvert notisblokk for de som virkelig ønsker en utfordring, om de er gode nok.

 

Jøsses!! Oppgraderer man fra DW til notepad? Jeg ville ha startet med notisblokk først, og når man er gode nok med rå kode, kan man begynne å benytte auto-funksjonene til DW (så lenge man vet hva som forefår i bakgrunnen).

 

TS: Skole er veien å gå for å kunne leve av dette. Har selv jobbet med programmering (hovedsaklig web) som hobby i 3-4 år nå, og har med dette ikke oppnådd noe annet enn noen lapper i lomma. For å lage en side som finn.no trenger man en håndfull designere + noen programmerere + ingeniør/er i datasikkerhet + business relaterte utviklere +++. Planlegging og tilrettelegging av et slikt prosjekt er alfa omega!

 

Er lut lei av at folk tror at data og programmering er den LETTE veien til rikdom. Det er en like fullverdig jobb som alt annet man trenger utdanning til. "Tjen deg rik på å sitte på ræva" er bare noe man får i spam-filteret i epost-klienten - ingen realitet.

 

EDIT: Beklager. Så ikke at tråden skulle stenges før nå :p

Endret av eMilt
Lenke til kommentar
Hva får man egentlig etter hard arbeid? jobbe som en nerd for å bli en lege, og tjene maks 1 mill i året, eller ha et talent, bli stjerne, lage noe, oppfunne noe og tjene flere milliarder, sier ikke at jeg vil tjene mrd eller da.

 

Hm, er du klar over at 1 mill i året er 2 x det vi hardt arbeidende karer med trell under huden kaller god lønn? Får du 1 mill i året tjener du faktisk jævlig godt. :-)

Lenke til kommentar

LOL, latterlig tråd.

 

Faen tror du?

 

Er ikke bare bare å slenge sammen noen par linjer C++ og compilere så har du en hack.

 

Aimbot i CS f.eks;

1. Hooke minnet til spillet. Dette er slik du blir "busted" av programmer som VAC.

2. Les minnet å finn ut hvor motstandere.

3. Finn ut hvor din spiller-karakter står.

4. Bruk litt enkel geometri på å peke ditt våpen mot motstanderens hode.

5. Fyr løs?..

 

Sånn sett i gang. Lag dette og gjør den VAC-proof så betaler jeg gladelig 250kr for alt sammen.

 

Start med VB.net du, lettest

Lenke til kommentar

Minst like viktig som skole er å få seg et sosialt nettverk. Dette får du ikke ved å droppe ut av skolen. Det viktigste nettverket bygger du når du går på høyere utdanning. Dette er sikkert litt fjernt for deg nå, men å droppe skole betyr som oftest at du blir en kjedelig 08-16 kontorarbeider med 2 unger, stasjonsvogn, bikkje og dine naboer som dine nærmeste venner.

Mulig du blir oppfinneren av en ny facebook eller noe slikt, men hvis du stikker fingern i jorda så skjønner du sikkert at det ikke er spesielt sannsynlig.

Endret av buundi
Lenke til kommentar

Til dere som sier at ungomsskole+PHP=Nolife og ingen venner børt tenkte om igjen. Går i 8. klasse og lærer meg PHP. Bruk den ekstra tiden du har/har lyst til og bruke og stå på.

 

Jeg og noen venner friver og skal lage et lite (merk deg lite) browser spill, og har sikekrt alt for høye ambisjoner men vi står på alikevell.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
sliter ikke på skolen helt.. Er liksom i den beste gruppa, og vet at jeg kan nå toppkarakterer om jeg vil, noe jeg ikke orker :s

 

Du er jævlig dum om du kan få gode karakterer men ikke gidder

 

Alle KAN, men noen av oss er bare for late. Enkelt og greit.

 

jeg holder meg på et greit nivå med 4-5 nå i snitt, KUNNE nok fått høyere, men jeg orket ikke, Første termin i 8 er ikke så viktig.

 

Altså, jeg har bare en ting å si: TULLINGER!

Jeg veit at ungdomskolen som regel bare er noe man surfer lett gjennom, 4-5 i snitt fra ungdomskolen er ikke noe hokuspokus. Men de vanene man får fra ungdomskolen vil hjemsøke dere gjennom hele videregående. Hvis man jobber jevnt og trutt, gjerne ganske hardt innimellom, og unngår skippertak så vil det gå bedre enn dere tror. Jeg for min del jobba nesten ikke på ungdomskolen, hadde 4.5 i snitt noe jeg syntes var helt ok ettersom jeg ikke jobba så mye. På videregående ble det annerledes, det ble plutselig mye vanskeligere, og jeg bestemte meg for å sate på en 4-er i snitt. Sånn gikk det ikke, i 2. klasse gikk det nedover spesielt i matten der jeg fikk 2-er på tentamen. Etter det innså jeg at jeg måtte begynne å jobbe med faget (eller det var etter press fra mamma), og fikk da 4 i 2MX. Men jeg angrer på at jeg ikke jobba jevnt og trutt gjennom ungdomskolen og videregående (fikk forøvrig 4,6 i snitt, det er inkludert 8 studiepoeng...), for jeg merker at det hjemsøker meg når jeg nå studerer informatikk ved UiO. Og det studiet var det fjerde valget mitt... Men uansett om ting er litt kjedelig, bit i det sure eplet og jobb med det. Det er det eneste som hjelper. Jeg for min del var også alt for opptatt med programmering enn med studier på ungdomskolen og videregående. Nå er det ingenting utenom studiene ettersom jeg vil gjøre det så bra som mulig, og det innebærer at jeg må følge med i de litt kjedeligere fagene og ikke falle av lasset.

 

Men det var dagens skjennepreken, tenke den var lang nok ettersom jeg skjønte at jeg minte meg om mine egne foreldre... :ermm: Det er ingenting i veien med at man vil lære seg programmering, ettersom du uansett vil komme borti det en eller annen gang. Men gjør det som en hobby ved i siden av, og ikke i steden for skole. Og man kan ikke tjene penger på noe hvis man ikke har et godt nok grunnlag. Har i flere år hatt en idé som jeg håper på å få gjennomført en gang, men den idéen har jeg nå hatt i 3 år. Og jeg føler fortsatt ikke at jeg har lært nok programmering til å gjennomføre den. Og nå har jeg programmert i 6-7 år, riktig nok som en hobby (som til slutt tok litt mye tid som jeg burde brukt på skole).

 

Dette ble litt lenger enn jeg hadde tenkt til, og jeg innser nå at denne tråden er en måned gammel... Men innlegget er skrevet, og dermed postes det.

Lenke til kommentar

Kan vi ikke komme tilbake til topic her, selv om tråden er gammel.

 

Dersom du ønsker å lære mer om utvikling av nettsider, så er http://htmldog.com en grei plass å starte. Der har du en god tutorial på html og css. Når du begynner å beherske dette, kan du gå videre med f.eks. php, slik at du kan lage nettsider med dynamisk innhold. Det kan også da være greit å ha en webserver enten i en egen maskin stående, eller lokalt på din maskin.

 

Dersom du ønsker å lære programmering på generell basis, vil jeg anbefale å starte med Pyhon. Et enkelt språk å starte med.

 

Det vil ofte være en fordel å kjøpe seg en god bok om emnet, og følge den. Da får man en god og sammenhengende innføring i det boken tar for seg. Se i det aktuelle forumet for å finne gode bøker om det du ønsker å lære deg.

 

Det første du trenger er en god og enkel editor. Det viktige her er at den har fargekoding av koden din. Gjør det lettere å holde oversikt. Dersom du driver på i Windows, er vel Notepad+ eller Notepad2 å anbefale. Begge er gratis. Og holder du på i GNU/linux så er det mange gode editorer å velge mellom der også.

 

Når det gjelder utdannelse er den beste veien å gå en Sivilingeniør/Master på et Universitet. Enten i Norge eller i utlandet. Men det er viktig at du har en interesse for programmering, og at du programmerer litt på fritiden. Det tar tid å bli god. Så start å programmer nå, og gå for realfag på videregående, for så å ta en høyere grad ved et Universitet. Og sørg for å ha gode karakterer hele veien.

 

Ørjan...

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar

nei media & kommunikasjon er veien går du på elektro så ender du opp som han ikt fyren på skolen din. men får og ikke knuse håpet ditt som mange andre her så kan du lett tjene en del på og programmere men de fleste har jobb i tillegg til programmeringa. en jeg jobba med kunne tjene 10k på 3 timer, men dette er da veldig sjeldent og han har et veldig godt nettverk. får all del last ned noen programmer lek og lær men ikke drop ut av skolen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...