Gå til innhold

Tok drivere knekken på skjermkortet?


koda

Anbefalte innlegg

Jeg la inn nytt OS, og skulle nå legge inn skjermkort-drivere.

Jeg var ikke sikker på hvilket kort jeg hadde, men trodde det var en type som jeg lastet ned fra Nvidia, GeForce 4FX eller noe i den duren. Når jeg kjørte setup, så ble alt svart, og når jeg restarter maskinen, er alt fortsatt svart (får ikke engang opp det første hovedkort-bildet der jeg kan velge å gå inn i BIOS). Ellers "høres" maskinen frisk ut, dvs. normalt "pip" ved oppstart.

Ble skjermkortet herpa av at jeg kanskje la inn feil driver??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde å ta ut skjermkortet, startet PC-en (hovedkortet har ikke integrert skjermkort, så den ga naturlig nok fra seg noen pipelyder), og satte inn skjermkortet og startet opp igjen. Ingen forandring.

 

Meldingen på skjermen er "Input signal out of range".

Skjermkortet er Gainward PSI-E 7950GT

Hovedkortet er et Asus P5B

Lenke til kommentar

Tror ikke at skjermkortet er ødelagt, men det kan du jo teste ved å sette det inn i en annen PC.

 

Out of range er som regel enten for mange Hz eller for høy oppløsning. Om du har en LCD skjerm med ganske lav oppløsning så kan du jo prøve å se om en CRT skjerm (om tilgjengelig) greier å få fram noe bilde.

 

Eller så kan du kanskje låne et annet skjermkort fra en venn og se om du får start på din PC med det. Om det går så installerer du riktig driver etter å ha fjernet den du har nå og bytter kort igjen.

Lenke til kommentar

Veldig rart at du ikke ser noe som helst, selv om man har feil drivere skal ikke det påvirke bios/dos booten.

Kan egentlig ikke tro at drivere har ødelagt kortet heller, har du Asus hovedkort kan du prøve deres metode for å gjenopprette biose, tror det er å starte maskinen, for så å bare slå av psu eller noe slikt.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke får opp bilde i dos med mulighet for å gå inn i bios engang, høres det ut som du kanskje skal cleare cmos. Les litt i manualen til hovedkortet ditt.

 

Mitt ASUS kort krever at en fjerner batteriet, skifter plasthetten på cmos fra 1-2 til 2-3 og lar den stå der i 5-10 sekunder, deretter setter plasthetten tilbake på pin 1-2, og setter inn igjen batteriet på hovedkortet.

Dette gjøres med strømkabelen frakoblet naturligvis.

 

La oss håpe det hjelper. For meg hjalp det ikke og jeg benyttet heller anledningen til å oppgradere maskinvaren min ;)

Lenke til kommentar

Ahrg!

La inn de riktige driverne, og da ble oppløsningen satt til 800x600 og 8-bits farger. Det var ikke mulig å endre dette høyere.

Jeg la så inn de driverne som feilet sist, og da ble skjermen igjen svart og "Out of range".

Jeg skal prøve som sist å "resette" med det andre skjermkortet, og så sette tilbake det originale skjermkortet og legge inn de riktige driverne en gang til. (Men nå lurer jeg seriøst på om det er noe galt med skjermkort eller hovedkort..)

Lenke til kommentar
Du må ikke legge igjen de drivere som failet forrige gang og som var for et annet skjermkort da! Heller prøv en eldre driver til skjermkortet ditt.

Grunnen til at jeg gjorde det var at en automatiske detekteringen av skjermdrivere på Nvidia sine sider ikke virket, (muligens fordi oppløsningen min var så lav), og jeg kunne ikke finne de riktige driverne manuelt på sidene deres. (Har funnet dem nå, var bare midlertidig hjernedød:)

Jeg var usikker på om driverne jeg hadde liggende lokalt på disken var de riktige, og tok sjangsen, men da bla altså alt svart. Siden det løste seg forrige gang ved å "resette" med et annet skjermkort, er ikke det noen krise.

Kanskje ikke dumt å prøve noen eldre drivere enn de som ble funnet automatisk sist.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...