Gå til innhold

Hvordan rense Vannkjøling?


Anbefalte innlegg

Hei alle

 

Noen som har noen gode ideer med hva slags middel jeg kan "rennse" et vannkjølings system fritt for bakterier eller noe som gror?

 

Det holder tydligvis ikke med dette antigro middele, jeg må få vekk dette som er der på en eller annen måte.

 

Det har kommet et eller annet belleg, etter jeg byttet vann for 14 dager siden. Etter kun 7 dager begynte pumpene og bråke, da hadde overtrykksventilen sluppet ut litt vann. Så det er tydlig noe som gror og gjærer eller noe i systemet. Så i dag enda 7 dager etter enda et vannbytte og kafferens skjer det samme igjen.

:(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finnes faktisk mange gode måter å gjøre det på , men den enkleste er faktisk å kjøre clor inn i systemet ditt.

 

Fyll en middels clorløsning 0,50mg/l til 1,50mg/l i systemet ditt og skift vann ofte (fortsatt med clor) husk å veksle mellom clor og rent vann (Du trenger faktisk ikke mere enn ca 0,50mg/l i en typisk løsning hvor vannet holder 20-30C) men jo høyere temperaturer på vannet jo større mengder clor trenger du for at det skal ha noen desinfiserende effekt. I praksis betyr dette at man må ha enorme mengder clor for vann med temp på over ca 40-45C og over denne temp kan du like så godt koke vannet.

 

clor verdier som følgende : Vann temp ca 20-28 : 0,50-0,75

ca 28-30 : 1,00-1,50

ca 30-35 : 1,50-2,00

 

Disse verdiene er brukt til bassengdrift (pirbadet) og kan atypisk være høyere en di verdiene du trenger på systemet ditt, men teknisk sett så skal det ikke være noe problem.

 

Kan være ganske lurt å sjekke at alle bløte komponenter (pakninger, silikon etc) tåler cloren, står det ikke noe så bør du ikke forlenge prossesen mere en nødvendig (men dog har du brukt en bakteriedrepende løsning eller anti-frost veske) så er det sannsynlig at systemet ditt tåler litt clor.

 

Er du litt usikker på vanntempen under drift av systemet så foreslår jeg faktisk at du kjører vannkjølinga uten at pcen står på.

 

Håper det hjelper da :D

Lenke til kommentar

Ja kansje en god ide dette med clor, men jeg ser at jeg kunne spesifisert dette problemet noe mer, så her er hele historien.

 

Jeg har hatt systemet (Koolance pc-601) i ok stand i 1 år, så begynte det og bli noe grums i cpu kjøleren, og siden jeg skulle sette inn et nytt hovedkort for 14 dager siden, tømte jeg alt og refylte.

Ja med den blå væsken oxo, brukte jo bare halve som de sa. Og med baterivann.

 

Men så etter kun 7 dager, begyner moroa. Pumpene bråket så jeg lukket opp og fikk da se vann i bunnen, og rundt denne mesing ventilen på toppen av vann beholderen. Så da hadde trolig dette baterivannet jeg hadde i fra vinter en gang, blitt dårlig så det ble noe unormalt raskt groing. Tydlig noe reagerte med noe. Og så tømte jeg da systemet igjen og renset med kaffetrakter rensemidel.

Fikk en ny flaske med koolance kjølevæske(etter litt krangling med Mixroplex om at suport bare var på mail da jeg troppet opp på døra deres.) og trode det var ok igjen.

 

Men i dag mores begynte bråket igjen, og ja samme sak igjen. Nå har jeg bare fylt på mere vann og lar det gå vidre (med masse papir rundt tanken). Men tydlig jeg må få renset ut dette grumset på en eller annen måte før alt blir normalt igjen.

 

Så derfor prøver jeg og finne et rensemidel som ikke er for sterkt og ikke for svakt. Når det gjelder vanntemp har jeg jo måler på cpu soket så den ligger mellom 20/25 idel, 27/30 Load, avhengig av romtemp.

Lenke til kommentar

Sier seg selv egentlig, men uansett: la systemet gå i noen timer før du skifter vann. Har du for mye clor så vises det garantert på slangene (men skal ikke ødelegge metall).

 

En annen viktig ting å huske er å ikke blande amoniak innholdende vesker med clorvæsker. Og for all del bland ikke fosforsyre med clor.

 

Du er herved advart :woot:

Lenke til kommentar

Vannskelig å si. Hvorfor tar du ikke bare og slutter å bruker denne løsningen???

 

Har du målt temp med vannlig vann og etterpå med denne koolance???

Som jeg forstår det skal alle produkt ha en inneholdsbetegnelse i tilfelle småbarn (eller fulle voksne) greier å svelge løsningen eller få den på øyet.

 

Holder på å mekke vannkjøling selv og har bestemt meg for å ha litt clor i den , mener selv at det skal være nok til å unngå bakteriene og i et lukket system bør det jo egentlig være minimalt behov for å tilsette mere væske over lengre tid (ingen tilførsel av nye bakterier).

 

Dog clor har jo en bakdel og det er jo at den tærer på slangene en del : her på pirbadet så skifter vi slanger fra doseringspumpene ca 1 gang per 2 år men da er det jo selvsagt rent clor som renner gjennom dem og en løsning som den jeg har beskrevet har atskillig mindre...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...