Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Regne ut snittkarakter med 4+


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+891234

I hvilken forbindelse skal du regne ut snittet ditt? Gjelder det søknad til videregående eller høyere utdanning, er plusser og minuser verdiløse - det er hele karakterer som står på vitnemålet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234
Oki, det er terminkarakterer jeg regner ut. Hvis ikke 4+ og -5 ikke har har noe virkning, så skjønner jeg ikke vitsen med å ha de!

Det gir deg jo en indikasjon på hvilket nivå du ligger. Litt ekstra innsats, så sikrer du femmer'n.

Lenke til kommentar
Mademosielle, det der er skamfeil. Du kan bare regne hele tall.

Du tenkjer sjølvsagt på snitt for å søke vidare utdanning, og ja, då vert den utrekninga heilt feil. Mademoiselle tenkjer nok på utrekning av karakterar på prøver som ein indikasjon på kva ein forten i standpunkt/terminkarakter.

Lenke til kommentar

Dersom du skal regne ut karakterpoengene dine (ditt karaktersnitt ganger med 10), er det helt meningsløst å ta hensyn til + og - , da dette uansett ikke kommer på vitnemålet. Du får ikke sterke eller svake karakterer. Dermed tolket jeg det dithen at vedkommende lurte på hvordan man kan regne om en sterk 4 til desimaltall for å regne ut et snitt som kan indikere hvilket snitt du har igjennom hele terminen. Da vil så klart >4,5 være en 5, og dermed kan min metode være ganske så interessant og nyttig!

 

Så det var ikke helt på jordet.. men som sagt, om du mener vitnemålsutregning, får du ikke 4+ og regner da ganske enkelt med 4.

Lenke til kommentar

Du kan regne snittet med tall for 4+, 5- osv omtrent som den skalaen som er vist tidligere, men jeg vet ikke hvor nyttig det er.

Jeg er lærer og jeg bruker veldig sjelden gjennomsnitt når jeg setter karakterer.

Men husk at med de nye læreplanene skal ikke karakteren regnes som et gjennomsnitt av prøver. Det er sluttkompetansen som gjelder.

Det jeg pleier å gjøre er å ha en eller to større prøver i slutten av skoleåret, gjerne i kombinasjon med innlevering eller muntlig framføring. Resultatet på disse danner grunnlaget for standpunktkarakteren. Resultatet av tidligere prøver bruker jeg bare om det er veldig stort sprik mellom "sluttkompetansen" og tidligere resultater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...