Gå til innhold

Konstruksjon av automatisk brannslokking


konduktans

Anbefalte innlegg

Jeg har en maskin, la oss kalle den en "brødrister i et badekar fylt med brennbar væske". "Brødristeren" er isolert, men kun til en viss grad, og kan derfor gi overslag og tenne på den brennbare væska. På grunn av dette må jeg ha en automatisk brannslokker som kan slokke en eventuell brann skapt av overslag i "brødristeren".

 

Min første idé var å på en eller annen måte koble et brannslokkingsapparat til en røykvarsler, men siden det virker litt dyrt og komplisert, håper jeg at noen her på forumet har noen ideer til hvordan jeg kan skape en bra brannslokking.

 

Siden jeg har veldig dårlig råd atm, må det være en billig ghetto-løsning. Eneste krav er at den må kunne slokke en brann i brennbar væske. Det vil være maks 5-6 L væske, og det vil være i en beholder litt større enn en 10L bøtte. 10 L bøtta representerer da "badekaret".

 

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, men jeg har et apparat som kan begynne å brenne(tvilsomt, men allikevel), og siden jeg går på skole og har jobb, så ville det vært fint å kunne slokke evt. brann i dette apparatet når jeg ikke er tilstede, ettersom forsikringsselskaper er litt uenige med meg(oss) om hvorvidt det er å lov å ha sånne apparater. Det ville med andre ord vært veldig dumt om huset mitt brant ned på grunn av dette apparatet, for da sitter jeg med noen mill. i erstatningskrav. Så skulle hatt noe som slokker evt. brann når jeg ikke er tilstede. Forslag anyone? Må som sagt være billig hjemmemekk. Er pengelens.

Lenke til kommentar

Hvilken type apparat er det du bruker?

 

Er det spiral eller plastbrenner?

 

En plastbrenner kan veldig vanskelig bli farlig, da det ikke er noe trykk i selve dunken. Dessuten er varme elementet tildekket av "vann" så der kan lite galt skje. Blir det overledning skal sikringen i huset uansett gå først såvidt meg bekjent, men du kan jo alltids dobbelsikre deg ved å kjøpe en sikring du kobler på strømtilførselen som slår ut hvis det trekkes over et visst antall ampere (230V * x antall watt).

 

Er det et spiralapparat vil jeg på det sterkeste råde deg til å få installert trykkutblåsere som slipper ut trykket før det blir så høyt at apparatet sprenger i tillegg til sikringer.

 

Men når det gjelder brannslukking, så er vel CO2 til å foretrekke :)

Hvis du så absolutt vil ha en ghetto løsning, kan du koble et CO2 brannslukkingsapparat til en eller annen form for sensor, temperaturmåler med alarm, brannvarsler eller lignende og sette opp en liten motor som presser inn utløseren.

 

Bare som noen forslag, uten at jeg har noen dypere bekjentskaper til emnet :angel:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...