Gå til innhold

sliter med å øke i styrke, hva kan være galt?


Anbefalte innlegg

hei

 

jeg har trent styrke en stund(4år, med noen pauser innimellom) ,men merker at jeg ikke øker noe særlig. Jeg trener derimot tungt og prøver å variere, men føler lissom ikke at jeg blir noe sterkere, med andre ord, jeg øker ikke noe!!

 

Jeg er 186 høy og veier i underkant av 90 kg,hvor jeg har en del muskelmasse. Men det jeg reagerer på er at jeg løfter relativt lite i forhold til vekta mi. Mange tror når de ser meg(pgr av muskelmassen) at jeg skal løfte mye mer, som feks i benken(jeg tar nå kun 115kg)

 

Siden jeg ikke tar noe tilskudd(har aldri gjort det), så vill kanskje noen si/tro at det er det som er årsaken. Men når jeg merker at jeg legger på meg litt(vedlig lite) fett rundt magen, så betyr det at jeg får i meg nok karbohydrater,og da skulle jeg nå tro at kroppen får nok energi til å øke i styrke/bygge muskler?

 

Kan det rett og slett være slik at jeg trenger mye mer muskel masse for å løfte mer?

 

Jeg har bekjente/venner som løfter 20+ kg mer en meg, men som ikke er noe større i det hele tatt, heller mindre vill jeg si!? Et konkret eksp er en god kompis som ikke har trent noe fast styrke opplegge i det hele tatt, men han løfter 5 reps på 120 kg :ermm: Han er 183 cm høy og veier 78kg(tror jeg), altså en god del mindre en meg!!

 

Begynner seriøst å lure på om jeg rett og slett ikke er genetisk utstyrt til å bli sikkerlig sterk :(

Tror eneste utveien for meg er å bli sikkerlig stor for å løfte mye, noe jeg ikke ønsker,siden jeg vill se nogelunde normal ut(vill ikke overstige 95kg)

 

Vet ikke hvor mange her som har kompetanse til å gi et godt svar på dette her, men håper noen i hvert fall opplyse meg litt :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Husk at kroppen trenger proteiner, både for å øke i styrke og masse. Og med tanke på at du ikke tar noe som helst tilskudd så kan det være en mangel der. Du skal spise relativt mye proteinrik mat for å dekke behovet av proteiner uten tilskudd.

Endret av DMN
Lenke til kommentar

Du kan ikke forvente å bli særlig sterk og være under 95 kg. hvorfor vil du være under 95 kg? er 5 kg ekstra så veldig mye mer da? du vil ikke merke noen forskjell fra 95 til 100kg. ikke vær redd for å legge på deg. Å tro at man blir seende ut som en svær ballong bare fordi man blir 100 kg er helt feil. du vil knapt merke det. Du skal bare ta karbohydratene og proteinene dine. hvis du blir lite fornøyd med vekta di senere tar det deg ikke mange dagene å gå ned igjen og på den enkleste måten i verden, bare spis mindre. Men viktigst er som det ble sagt over og at du må la kroppen hvile mellom øktene. daglig trening vil drive deg år etter år uten fremgang. husk hvilen.

 

Hvis jeg var deg ville jeg økt proteininntaket og karbohydratinntaket. så ville jeg trent mer baseøvelser, markløft. ++

 

Det er ikke slik at bare fordi du legger på deg litt fett rundt magen, så betyr det at du får nok karbohydrater i deg. Det er feil å tenke slik, du vil ikke få sixpack av å få massiv styrkeøkning. Ta Jon pall som et eksempel: han inntok 20 000 kilokalorier hvert døgn, og se her hvordan han så ut med sine 143 kg:

jonpall2.jpg

20 000 kilokalorier tilsvarer 60 hamburgere hver eneste dag. :)

Lenke til kommentar

vill som sagt ikke bli for stor, vill se "normal" ut. Uansett, skal være det fult mulig å være STERK på 95 kg.

 

Tingen er bare å kunne utnytte muskelene til maks!!

 

Godt eksempel er lett tungvekt gutta i UFC(veier maks 93kg), de er sterke som fy, så skulle gjerne vist åssen de trente styrke!!!

 

Men er vell noe genetikk med i bilde også :hm:

Lenke til kommentar

Trur du at du kommer til å se ut som en bodybuilder med for eks 5 kg ekstra? Du merker at du legger på deg litt fett og mener det er karbohydrater som kan brukes til å bygge muskler? Du veit at det er proteinen sin oppgave?

[/quotfor

 

for det første så ønsker jeg ikke å se ut som en bodybuilder, og hvis man legger på seg litt fett, så beyr det at kroppen får nok energi til å kunne øke STYRKE(skulle jeg nå tro!?)

 

Jeg har allerede nok muskelmasse til å kunne løfte en god del mer i benken, hvis jeg skal sammenligene med folk jeg kjenner osv

 

Men mulig jeg får i meg for lite proteiner ja, men tror heller jeg må forandre trenings opplegget mitt ;)

Lenke til kommentar

har ikke beregnet, men prøver å spise så mye jeg orker av egg, fisk og kylling

 

Men pgr av vekta mi, så vet jeg at jeg ikke får i meg nok proteiner til å kunne legge på meg masse muskel masse, for da trenger man kostilskudd!!

 

Men så vidt jeg vet, så burde jeg få i meg nok til å kunne øke i STYRKE! Eller kanskje man trenger et stort overskudd av proteiner til det også?

Lenke til kommentar

glemte å tilføy at det først året jeg trente, så la jeg meg på 6-7 kg med musklemasse, UTEN noe kostilskudd :)

 

Jeg tror kanskje at kostilskudd er mer for kroppsbyggere og de som ønsker å legge på seg store mengder med muskelmasse relativt raskt!? Eller tar jeg feil?

Lenke til kommentar

Det står i navnet, kostTILSKUDD. Det som det vanlige kostholdet ikke rekker til, må da komme gjennom tilskudd. Det skal veldig mye til for å få i seg nok proteiner. Jeg mener det egentlig er umulig. Blir over 1kg med mat bare for proteinene. Så må du tenkte på fett og karbohydrater. Så det blir veldig mye å spise.

Lenke til kommentar
Hvilket program følger du? Har du vurdert et styrkeprogram som f.eks. sheiko eller dietmar sitt? Eller har du prøvd 5x5?

 

kjører 5*5, men har prøvd annet også......tror egentlig at jeg kanskje må trene mer isolasjons øvelser, har ikke vært så flink på det derimot!!

 

Mulig det er en kombo av det + for lite proteiner!?

 

Skal ikke være lett nei!!

Lenke til kommentar
Proteiner er til å bygge muskler, økt styrke kan for eks koffein fungere. Kreatin kan også fungere.

 

Tror du det bare er luft i de musklene som blir bygd eller? :p

Kroppen trenger proteiner for å øke i styrke og masse. Bygge styrke på koffein og kreatin skulle jeg likt å se noen gjøre..

 

Spør du meg så trenger trådstarter å få i seg mere proteiner, kjøp deg en 4kg tønne eller begynn å tilføye mye mer proteinrikt mat i kostholdet.

Lenke til kommentar

Opplevde det samme som deg, trente og trente, uten å øke i styrke.

 

Fant så ut at jeg pga vekta trengte i underkant av 200g proteiner HVER dag, et mål som jeg var langt ifra i å nå.

 

Jeg har nå begynt på igjen, og tar i underkant av 200g proteiner hver dag, føler at kroppen tar seg igjen bedre, og at jeg klarer å yte mer. I tillegg til dette tar jeg vann med karbo i under trening.

 

Proteiner (kosttilskudd) er ikke bare for å bygge styrke, men også å ta vare på de musklene en har. I din størrelse, og så ofte som du trener, vil jeg anbefale deg å begynne med protein shake. Ca 2g pr kroppskilo hver dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...