head_hunter Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 Kva forskjell vil det gjere å steike den på 300º kontra 225º? Det jeg har merket er viss du tiner en pizza og setter ovnen på 300ºC blir den litt svidd på osten men ikke inni pizzaen og bunner blir sprø. Men (rar som jeg er) liker pizza med myk bunn og lite stekt pizza som ikke er sprø i det hele tatt. (Liket Big one pepperoni)Viss du kjøper en pizza fra dolly så er den ikke sprø så i min mening er det sånn den skal vere. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 28. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2009 Eg er heller ikkje så glad i sprø botn, likar best når den er mjuk. Brukar alltid brett, med rist blir det for sprøtt. Så 19 min på 220º frå kald ovn gjer den mjuk? Tida vil sjølvsagt variere med ovnen. Lenke til kommentar
Sizzy Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 @Bludd: Har aldri hørt/sett om steking av pizza først uten ost og så senere med ost. Skal kanskje prøves en gang jeg er modig. Gir en mye "ferskere" ost, men et alternativ (for de som ikke gidder å ta pizzaen ut og inn), er å helle litt olje utover osten før du setter den inn. Da vil du også få en litt "fersk" ost, og du unngår brent ost. Lenke til kommentar
Sizzy Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Frosen pizza skal inn i kald ovn etter minn mening i 19min på 220ºC Dette blir vel håpløst som en "generell regel", i og med at ulike ovner har ulik oppvarmingstid. Vår forrige komfyr brukte (på sin siste dager) 20 minutt på å varme seg opp til ca 225. Vår nye bruker så vidt over 10 minutt. Føler jeg har bedre kontroll ved å varme ovnen først. Lenke til kommentar
Sizzy Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Kva forskjell vil det gjere å steike den på 300º kontra 225º? Kort fortalt: 300 ved tynn bunn. 200-225 ved tykk bunn. Hvis du steker 300 ved tykk bunn, må den stå ei stund inne i ovnen for at alt skal bli skikkelig stekt. Da vil overflaten og kantene i tillegg bli brune (og knallharde). Når jeg steker hjemmelaget, synes jeg det kan være godt å sette ovnen på rundt 180-190 grader og steke den i 20-25 minutt. Lys og fin pizza, og passe stekt. Men det forutsetter litt tykkelse på bunnen. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Frossenpizza: Grandis; Stekes ved 225 i midten på plate uten bakep..... dette gjelder forøvrig alle sorter frossenpizza. Er kun tiden som varierer. *host* uten bakepapir ja. Tiden varierer mellom 12-18 minutter. På hjemmelaget pizza er det stort sett samme prosedyre som resten her. Steke den sånn nest nederst, på 225-230 ca 20-30 minutter. Men har faktisk ikke tenkt på det med å ha på osten midtveis, så det skal prøves Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 For dere som lurer. Regelen for tradisjonell italiensk pizza er at den skal stekes på 450 grader. Hva det gjelder amerikansk pizza, steker de fleste i Norge den på 275 grader. Peppes og Dolly steker sine på 300. Lenke til kommentar
tsghost Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Jeg synes hjemmelaget pizza er best. Egentlig hjemmelaget Calzone. Nå fant jeg ut hva jeg skal ha til middag i dag! Takk til trådstarter! Lenke til kommentar
probin Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Kva forskjell vil det gjere å steike den på 300º kontra 225º? Den vil bli mer brent på utsiden og mer kald i midten :/ samme prinsippet gjelder også på biff (er nok mye mindre "farlig" på pizza da men. -- Veldig mange amatører her som følger tiden! man skal bruke øyet og luktesansen for å se om pizzaen er ferdig! Lenke til kommentar
Kverulantus Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Hjemmelaget uansett. Selv om en ferdig frossen pizza er mer fristende ^^ Mindre å gjøre Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Veldig mange amatører her som følger tiden! man skal bruke øyet og luktesansen for å se om pizzaen er ferdig! Etter nok erfaring, vet man omtrent når pizzaen lukter og ser ferdig ut og latskapen rår, så man setter på klokka, så slipper man i alle fall å gå vei for å se på den til stadighet når det nærmer seg slutten Lenke til kommentar
raid2 Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 All pizza går midt i ovnen på et sted mellom 200 og 250 grader til det lukter godt i hele huset og osten får et mørkt skjær i seg. Jeg lager/kjøper kun pizzaer med tynn bunn, med unntak av BigOne og Peppes/Dollys Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 29. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 29. januar 2009 Veldig mange amatører her som følger tiden! man skal bruke øyet og luktesansen for å se om pizzaen er ferdig! Pizza lukter det då uansett og det er vanskeleg å sjå inni ein pizza. Utanpå ser du kor langt osten er komen, men er vanskeleg å bedømme korleis resten er. Erfaring er det som funker best, prøve, feile og prøve igjen. Lenke til kommentar
Alinoe Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Sett pizzaen midt i ovnen, 225 grader, på rist, med papir under. Ta deg en øl. Sett deg i sofaen og slapp av. Når ølen er tom er pizzaen ferdig. Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Er det ferdig pizza: 225º midt i ovnen, over og undervarme i 13-17 minutter med rist!! Veldig mange amatører her som følger tiden! man skal bruke øyet og luktesansen for å se om pizzaen er ferdig! Etter nok erfaring, vet man omtrent når pizzaen lukter og ser ferdig ut og latskapen rår, så man setter på klokka, så slipper man i alle fall å gå vei for å se på den til stadighet når det nærmer seg slutten Jeg pleier å se om pizzaen er brun i kantene jeg Da er den ferdig Lenke til kommentar
TurboHolte Skrevet 12. februar 2009 Del Skrevet 12. februar 2009 Sett pizzaen midt i ovnen, 225 grader, på rist, med papir under. Ta deg en øl. Sett deg i sofaen og slapp av. Når ølen er tom er pizzaen ferdig. Hvor lang tid bruker du på en øl a? Lenke til kommentar
Dandor Skrevet 12. februar 2009 Del Skrevet 12. februar 2009 For hjemmelagede pizzaer så bruker jeg en steinplate nederst i ovnen. Setter så ovnen på 275 C. Når ovnen ligger på rett temperatur, så venter jeg i omtrent en halvtime til steinen er ferdig oppvarmet. Slenger så inn pizzaen. Skrur ofte ned ovnen til 225 C. på slutten av selve stekingen alt ettersom hvilken type ost jeg bruker. Steinen holder seg god og varm slik at man fremdeles får en sprø bunn. Lenke til kommentar
Totenkopf Skrevet 12. februar 2009 Del Skrevet 12. februar 2009 (endret) Frossenpizza står på rist (med bakepapir) midt i ovnen (som selvsagt har blitt forhåndsvarmet), som regel på 225 grader. Pleier å sette alarmen på 11 minutter og så sjekke statusen når tiden er ute. Lar eventuelt pizzaen stå inne i noen minutter til hvis det trengs. Fungerer ganske greit. Endret 12. februar 2009 av Totenkopf Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå