Zeph Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 (endret) Sidan me har ein undersøkelse på gang for tida for å finne ut kva som er den mest likte frossenpizzaen tenkte eg me kunne utbrodere dette emnet litt samtidig. Eg har hatt same måte å steike på så lenge eg kan hugse. 225ºC, nest nederste rist (evt. midt i), på brett med bakepapir, lik varme over og under (firkant med lik strek oppe og nede), steiketid avhengig av ovn og type pizza. Endret 13. januar 2009 av Zeph Lenke til kommentar
Bludd Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 Når jeg steker frossenpizza følger jeg instruksjonene på pakken. Når jeg steker min hjemmelagde pizza steker jeg den først i 10-12 minutter uten ost midt i ovnen på 225 grader før jeg har på osten og steker til osten er klar, kanskje med litt vifte/pizzafunksjon de siste minuttene. Lenke til kommentar
Halvt horn ost skinka piffi varmt Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 Jeg pleier å steke frossen Grandiosa slik: 225ºC (lik varme over og under) i 12 min, midten av ovnen, stekebrett med bakepapir. Pleier ikke å hive på ekstra ost e.l. @Bludd: Har aldri hørt/sett om steking av pizza først uten ost og så senere med ost. Skal kanskje prøves en gang jeg er modig. Lenke til kommentar
Bludd Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 (endret) Bludd: Har aldri hørt/sett om steking av pizza først uten ost og så senere med ost. Skal kanskje prøves en gang jeg er modig. Vi lager ganske store pizzaer i min familie og vi fant ut at med ost på fra starten ble bunnen ikke ferdig, og osten ble ekkel og brent hvis den var på like lenge som bunnen trengte og stekes. Dvs. vi bruker ca 9 dl mel til å lage deigen og det blir derfor ganske tykk bunn og skorpe. Endret 13. januar 2009 av Bludd Lenke til kommentar
Xyril Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 Eg har den på 225 grader midt i omnen i omlag 10 minutt. På rist utan bakepapir. Lenke til kommentar
wûst Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 Eg har den på 225 grader midt i omnen i omlag 10 minutt. På rist utan bakepapir. Gjør det samme. Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 14. januar 2009 Del Skrevet 14. januar 2009 Høy temperatur, høyt opptil varmeelementet, kort varighet. Tomatsausen skal ikke være tørr, osten skal være gyllen, ikke brun, og brødet skal være mykt og lukte godt, ikke være hard og lukte svidd Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 14. januar 2009 Del Skrevet 14. januar 2009 (endret) Tar for meg hjemmelaget pizza nå. Det kommer veldig an på hva slags pizza du lager. Bruker du tykk bunn, alà American pan pizza, så må du nok steke på medium temperatur (200-230 grader) og ganske lenge (15-20 minutter). Lager du derimot en italiensk pizza med tynn bunn kan gjerne smelle ovnen opp på 280-300 og heller steke pizzaen vesentlig kortere. 7-8 minutter bør ofte holde. Følg med under steking. Det er ikke uten grunn at pizzeriaer som baker italiensk pizza steker de i ovner med temperaturer på over 400 grader. Dette kan du gjerne prøve på frossenpizza også, men husk at bunnen da er halvstekt, så reduser i hvertfall tiden en tanke på pizza-typer som Big One. Og ja. Plasser pizzaen i ovnen utifra hva du ønsker. Lavt = Deigen blir sprøere, fyllet smelter, oftest uten å bli ordentlig stekt. Høyt = Deigen blir av det mykere slaget (anbefales ikke for tykk bunn), men fyllet blir ordentlig stekt og kan fort bli svidd. Følg med. Midten = Do the math ... Dette er vel allemannskunnskap. Personlig foretrekker jeg pizza av den italienske formen med litt sprø skorpe og steiker da den på full pupp (290 grader). Første halvdel i midten, resten på laveste nivå. Endret 14. januar 2009 av Andreasfe Lenke til kommentar
Hansoen Skrevet 14. januar 2009 Del Skrevet 14. januar 2009 Frossen pizza(grandiosa i dette tilfellet) skal stekes på 225 grader midt i ov, på rist, uten bakepapir. Tid avhenger litt fra pizza til pizza(selv om det er samme pizza). Den skal taes når osten er myk. Viktig å la den stå inne lenge nok til at det vannet som ligger oppå forsvinner(ikke alltid dette er et problem). Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 15. januar 2009 Del Skrevet 15. januar 2009 Frossen pizza(grandiosa i dette tilfellet) skal stekes på 225 grader midt i ov, på rist, uten bakepapir. Fordi bunnen allerede er laget av papp... Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 15. januar 2009 Del Skrevet 15. januar 2009 Hvis du skal steke en frossenpizza og instruksene sier 225 grader, får du et bedre resultat ved å sette ovnen til 250 grader, og skru ned til 225 rett etter at du har satt i pizzaen. Dette er fordi ovnen blir en del kaldere når du åpner den for å sette i pizzaen.. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 15. januar 2009 Del Skrevet 15. januar 2009 Setter ovnen på 300, over og under. Når osten begynner å "svette" av seg frosten, skrur jeg på Grill over og ingenting under. Perfekt resultat hver en gang. tar meg 14-15 minutter fra frossen til ferdig med kald ovn. Lenke til kommentar
Gordo Skrevet 15. januar 2009 Del Skrevet 15. januar 2009 225 grader, undervarme og varmluft og pizzaen på nest nederste rille på en rist, med eller uten papir! Lenke til kommentar
All You Can Rape Buffet Skrevet 19. januar 2009 Del Skrevet 19. januar 2009 225 grader varmluft i ca 14 min Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 19. januar 2009 Del Skrevet 19. januar 2009 Steker pizzaene mine på 450 grader i en stenovn jeg har importert fra Italia jeg Lenke til kommentar
Essem Skrevet 20. januar 2009 Del Skrevet 20. januar 2009 225ºC, nest nederste rist (evt. midt i), på brett med bakepapir, lik varme over og under (firkant med lik strek oppe og nede), steiketid avhengig av ovn og type pizza. Nå vet ikke jeg om dette er en svakhet i de forskjellige målformene eller om det er jeg som misforstår. Mener du ikke på nederste rille på rist med bakepapir? Lenke til kommentar
TurboHolte Skrevet 21. januar 2009 Del Skrevet 21. januar 2009 Jeg setter pizza'n bare på en rist midt i ovnen på 225 ºC i 13 min. Sånn det står bak Grandiosa pakka Hvis jeg vil at Pizza'n skal få en litt sprøere bunn(noe jeg vanligvis ikke gidder)lar jeg pizza'n bare stå 5 min nederst i ovnen. Somregel følger jeg bare det som står bakpå pizza esken Lenke til kommentar
head_hunter Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 Frosen pizza skal inn i kald ovn etter minn mening i 19min på 220ºC Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 28. januar 2009 Del Skrevet 28. januar 2009 Bare så dere vet det så skal pizzaer stekes på så høy varme som mulig. Bare de retarde frossenpizzaene som går imot dette prinsippet. Hvis du lar frossenpizzaen tine til romptemperatur, får du bedre resultater av å steke den på kortere tid i 300 grader, da dette stort sett er maksimum temperatur for huskomfyrer. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 28. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2009 Kva forskjell vil det gjere å steike den på 300º kontra 225º? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå