Gå til innhold

Nybegynner ønsker konstruktiv kritikk


Ponus

Anbefalte innlegg

Jeg er helt fersk i hobbyen og har gått til innkjøp av speilrefleks.

Vedlagte bilder er fra min første tur ute. Jeg har eksperimentert med blenderåpning som dere ser, og burde selvfølgelig brukt stativ......men det er jo ikke så lett når en ligger i sjøkanten.

 

Jeg skal lære og ønsker konstruktiv kritikk!!

post-182042-1231833340_thumb.jpg

post-182042-1231833405_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gratulerer med valget av hobby! Du vil garantert få mye hyggelig ut av den :thumbup:

 

Det første du må gjøre er å poste bildene dine i henhold til forumreglene. (Dersom du ønsker kritikk på bildene, i hvertfall).

 

For meg så virker det som om du har et godt blikk, og dermed et godt utgangspunkt. Valget av motiver er det vel heller ikke noe å si på, og det ser også ut som om du tenker på hvordan du ønsker å komponere bildene dine.

 

Jobb mye. Ta masse bilder og lær deg hvordan kameraet ditt fungerer.

 

Når du føler at du behersker utstyret rimelig godt, og begynner å få bilder som ligner på det du så for deg at du ville ha da du trykket på utløseren, har du kommet et langt stykke på vei. Disse bildene, som du selv har en mening med i utgangspunktet(og som det ligger en bevisst tanke bak), er det vel verd å poste for å få kritikk på.

 

Ikke gå i fella med "maskingevær-modus" og post tilfeldige snapshots du av en eller annen grunn synes ser kule ut. Det lærer du ingenting av.

 

Tenk på hva du vil med bildet. Eksperimenter gjerne også, og be om tilbakemeldinger på om du fikk til det du ønsket å oppnå.

 

Og sist, men ikke minst: se på bilder av gode fotografer :-) Det er tilogmed mange av dem her inne også :!:

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Som du sier, du burde brukt stativ på første bilde. Det ble litt vel uskarp. For meg ble et flott motiv litt ødelagt av dette. I tillegg er himmelen helt utbrent, noe som heller ikke er et pluss.

 

Det andre bildet er bedre. For min del er det kun den utbrente himmelen som trekker ned.

 

Altså; jeg likte både motiv og komposisjon på begge bildene, men de mangler litt på det tekniske. Til å være dine første bilder vil jeg si det var meget bra.

Lenke til kommentar

:p Takk til Tor Arne Bjørn og Arbakadarba for fine vurderinger og tips. Hensikten min var å lytte og lære av erfarne og dere gir konstruktiv kritikk (begrunnelse for kritikk en kan lære av)

 

At jeg har ikke har lagt ut bilder etter forumregler beklager jeg.....vet ikke helt hva som er galt, men skal studere dette.

 

Bildet i fjæra var et forsøk med lang lukketid med sjøen som fokus.Dette gjorde bakgrunnen for lys, eller utbrent som dere kaller det. Vet ikke riktig hvordan jeg skal gjøre det anderledes?? Forsøket var for fremtidig bilder av sjøen i uvær.

 

Meningen med bildet av fortøyningspullerten var å fokusere på denne med uklar bakgrunn med lavt blendertall. Jeg brukte etter noen forsøk blits for å få glød i pulleren.

 

Igjen takk og skal bruke forumet aktivt.

Endret av Ponus
Lenke til kommentar

Du er ikke alene om å ha startvansker, så det går nok greit. Retningslinjene finner du her, og noen tips på hvordan du sørger for rett størrelse på bildene finner du her.

 

Det meste er vel sagt om bilde nr. 1, så jeg vil konsentrere meg om nr. 2. Her er den rustne bøya fin og skarp, med uklar bakgrunn. Det sånt mange av oss liker. Den utbrente himmelen er påpekt, jeg plages ikke så mye av den. Det jeg har hengt meg opp i er, at kanten på bøya er kant i kant med horisonten. Der bør nok horisonten gått et sted nedenfor, tror jeg.

 

Er dette lokasjoner du stadig kan besøke? I såfall er det bare å komme seg ut å prøve nye vinkler.

 

Tom

Lenke til kommentar

Velkommen! :)

 

Dersom du skal jobbe med lukkertider som er under det dobbelte av din brennvidde (sånn cirka), bør du bruke stativ.

 

Liker tanken bak bilde nummer 2, men dersom du skulle føle at himmelen blir for utbrent, anbefaler jeg deg å ta f.eks. to bilder, med forskjellig lukkertid (noe som igjen krever stativ :p ).

 

PS! Her er en liten guide som kan kan være fin å titte i.

Lenke til kommentar
en HDR av det siste bilde hadde nok sett bra ut, da hadde du også slippet å bruke blits.

 

 

HDR??? Beklager...vet ikke hva det er :-)

 

Ellers tusen takk for svært lærerike tilbakemeldinger og linker. Her er det bare å starte studeringen. Kommer tilbake!! Igjen tusen takk!!!

Lenke til kommentar

HDR står for High Dynamic Range, og er en teknikk for å få høyere dynamisk omfang i et bilde enn det sensoren i kameraet klarer. Det oppnår du ved å ta flere eksponeringer av samme motiv, for så å legge disse sammen (i et egnet program) til ett bilde. Du vil da kunne få rett eksponering på både den lyse himmelen og på de mørke skyggepartiene.

 

Hvis du vil vite mer om hvordan det gjøres så finnes det hvertfall mer enn én tråd om det på forumet.

Endret av Arbakadarba
Lenke til kommentar

Hmh, jeg synes faktisk bilde nr. 1 er stilig. Det er kanskje ikke bevisst, men allikevel. Om den lille oppmerksomhets-klumpen der ikke hadde vært med (brun/oransj ved steinen) så hadde det blitt et helt brukbart bilde, synes jeg.

 

Det at sjøen/himmelen er brent ut oppover i bildet gjør meg ingenting, merkelig nok :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...