Gå til innhold

Sosiologi vs Sosialantropologi årsstudium


Lkoddenes

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Istedet for kaste bort tiden med (brutalt, men sant), hvorfor tar du ikke et årsstudium i samfunnsøkonomi, som vil være relevant for videre studier på NHH?

 

Forsåvidt, men vil jeg ikke få samfunnsøkonomi på NHH? Tenkte det ble nok av det der.. Ingen som har erfaring fra sosiologi eller sosialantropologi?

Lenke til kommentar

Jeg har bachelor i sosiologi.

Er ikke sikker med årsstudium, men førsteåret av tre bestod av "myke" fag som sosiologiens klassikere, kvantitativ og kvalitativ metode (datainnsamling) samt ex.phil og ex.fac. Det er et modnings-studium, men om du vet du skal studere noe helt annet etterpå, blir det en avgjørelse du må ta selv.

Lenke til kommentar

Tja, jeg vil tro at man står ganske fritt til å velge fag på et årsstudium. I tillegg er grensene mellom fagene flytende. Derfor er det vanskelig å gi konkrete råd.

 

Sosialantropologen har tradisjonelt konsentrert seg om fremmede og eksotiske kulturer, mens sosiologen ofte retter blikket mot sitt eget samfunn. Felles for begge er vektleggingen av kvalitative forskningsmetoder.

 

Skal du arbeide i utlandet eller forhandle med utenlandske aktører, er antageligvis sosialantropologi best. Dersom du ønsker å arbeide med reklame, er kanskje sosiologi hakket mer relevant.

 

Hvorfor ikke låne et par innføringsbøker i fagene og velge det du finner mest interessant?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...