Gå til innhold

Dverghamsteret mitt oppfører seg rart


Anbefalte innlegg

Hamsteret mitt har begynt å samle all sponen i buret foran inngangen til huset, og også dra en del inn i huset.. Er dette normalt? Hvis vi fordeler sponet utover i buret igjen tar det bare et par minutter før han har samlet det sammen igjen.

 

I tillegg har han begynt å klatre mye mer i sprinklene og gnage på stengene av og til. Har lest at dette er tegn på at hamsteret kjeder seg, men vi prøver å ha han ute av buret så ofte som mulig og aktivisere han. Han har løpe hjul men det virker ikke som han bruker det noe særlig. Trodde alle hamstere elsket å løpe i sånne??

 

Lurer også på om noen vet om det ikke er bra å gi et dverg hamster for mye mat? Han har en ganske stor matskål og vi har en tendens til å fylle den opp. Da hamstrer han jo bare maten rundt i buret, så det er vanskelig å vite hvor mye han faktisk spiser. Kan dverghamstere overspise, eller spiser de bare det de trenger?

 

Takker for svar og tips :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At hamstret ditt har begynt å samle spon i inngangen er helt naturlig. Den bare ordner seg til og lager det slik den selv vil ha det. Vi mennesker vil gjerne ha ting fint og pyntelig, men dyr kan stortrives med at alt er i en stor haug. Da føler den seg ekstra trygg og varm.

 

Dessverre er det ganske vanlig at hamstre biter og gnager på buret. Min erfaring er at den vil alltid gjøre det til en viss grad. Men å ha den ute og la den traske på egenhånd hjelper langt på vei. Ingen vil sitte i et bur hele dagen. Du kan kanskje prøve å gjemme maten på rommet og la den finne den selv? Hamstre er forskjellig, noen elsker å løpe, andre ikke. Min hamster syntes bare det var kjekt å løpe på kveldstid. Når den naturlig er mest aktiv. Så kanskje den løper når du sover?

 

Du burde ikke gi den alt for mye mat. Selv om de legger unna mat og lagrer det så er det lett om du ikke er så flink til å rydde buret at den vil begynne å spise på gammel mat. Er også en del ting de ikke kan spise. Dette kan du bare google, det er lett å finne ut av. Akkurat som alle andre dyr kan ditt også få forstoppelse av for mye mat, og feil mat. Problemet med så små dyr er at dette kan de lett dø av. Og det er lite medisiner kan gjøre. Håper dette gjorde deg litt klokere. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...