Gå til innhold

Hiphop-tråden 2.0 - Les reglene på side en først.


ehs5

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tipper de fleste her har sovet på kristen hip-hop ganske lenge

 

Da bør du våkne opp å sjekk ut artister som Lecrae, Trip Lee, Pro, Tedashii, Sho Baraka, Flame, Thi'sl, Da T.R.U.T.H., The Ambassador, Sean Slaughter, Shai Linne, Stephen the Levite, Timothy Brindle, Swoope, Bizzle osv!(søk litt på youtube/spotify!) I USA har kristen hip hop blitt mer og mer kjent også i det sekulære markedet, med kristne rappere som topper itunes i tiden rundt plateutgivelser. Itunes har til og med laget en egen underkategori innenfor hip-hop, "inspirational hip-hop" (på amerikansk itunes), som domineres fullstendig av disse artistene. Lecrae er trolig den mest kjente for tiden, og var nylig med i en cypher på BET awards, i tillegg til å samarbeide med Statik Selektah om låta Live & Let Live på albumet Population Control. Dere har kanskje også hørt om Bizzle som laget flere "disselåter" mot Jay-Z og Kanye West. Den tidligere sekulære asiatiske rapperen Jin (kjent fra 106 & Park og 2 Fast 2 Furious) har også blitt kristen og begynt med kristen hip hop i det siste (Last f.eks ned mixtapen hans "Say Something" gratis her http://www.rapzilla....mething-mixtape )

 

Er bare nysgjerrig, men har dere hørt noe på kristen hip hop?

Hva synes dere om det dere har hørt? (uten å begynne å diskutere religion altså)

Skjønner at det kan virke litt rart å høre på kristen hip hip hvis man ikke er kristen, men det er ganske mange ikke-kristne som har blitt imponert over kvaliteten og de litt mere "dype" tekstene!

 

Hvis du vil finne mer kristen hip hop, sjekk ut de største nyhetsidene for kristen hip hop: www.rapzilla.com og www.dasouth.com

Har hørt litt på kristen hip hop ja. Utrolig fete låter forresten, takker.

 

 

 

Gramatik konsert i morgen :)

Nice!

Kom med rapport i tråden da :)

 

Will do :)

Endret av Avien
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Tror også det er favorittlåten min så langt. Synes selve atmosfæren til denne plata passer veldig til årstiden vi er inne i, noe som gjør gjennomlytting en mye bedre opplevelse. Absolutt et friskt pust innenfor hip-hop.

 

------------------------------

 

Slick Rick ute med ny låt, produsert av ingen andre enn DJ Premier.

 

Slick Rick - Need Some Bad (Prod. DJ Premier)

http://www.youtube.com/watch?v=a4ruILHEzPk

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Kom med rapport i tråden da :)

 

Konserten var med Gramatik og en annen DJ, kalt Mikael Menert, som spilte halvtimelange dj-sett, annenhver gang. Jeg har ikke hørt noe fra Menert før, men for mine ører fremsto han som nokså uinteressant. Det var tydelig at det var under Gramatik sine sett, at publikum virkelig tok av. Dette dro desverre konserten nokså mye ned. Når det er sagt, Gramatik fremstod som den virtuosoen han er, med lekker lyd pumpende fra gromme høyttalere.

 

På sitt beste var konserten helt rå og stemningen i taket. Nesten alle danset og resten nikket med hodet. Må også si at fyren er en bra live DJ, han virkelig evner å legge inn kule partier på sparket. Det ble vartet opp med noen få klassikere, som "Hit That Jive", men også en god del nytt materiale virket det som. Han hadde også en gitarist med seg på scenen og samspillet dem imellom fungerte stort sett greit. Allikevel er det vanskelig å ikke sitte igjen med inntrykket av et geni som ikke får nådd sitt fulle konsertpotensiale, på grunn av middelmådige andrefiolinister. Han kunne også spart seg for endel klam dubstep, en sjanger jeg ikke har sansen for.

 

Jeg kommer definitivt til å gå på flere Gramatik konserter, om jeg får sjansen.

Endret av Avien
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Damn!! Takk for heads up! Har ventet lenge på nytt album fra Ricky D, håper vi får se et om ikke så altfor lenge.

 

Oppdatert posten med Dirty-versjonen. For øvrig liker jeg hvordan DJ Premier har brukt samme hi-hat som ble brukt i "Children's Story". Gir en litt mer old-school feeling.

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar
*Elzhi-konsert-opplevelser*

Hei,

 

Det er flott å lese det du reflekterer over konserten og om dine opplevelser for øvrig. Jeg tror virkelig på at dette var stort for deg, noe som er kjent og kjært knytter man et spesielt forhold til. Elzhi er kul, og jeg synder mot kulheten og skilsa hans - Elmatic (... som er på vei) har jeg ennå ikke fått hørt i sin helhet.

 

Cannibal Ox - The Cold Vein er så sykt bra. Noen som kan anbfefale meg andre hip-hop skiver fra det tjueførste århundre som er på nivå med denne?! Om det i det hele tatt finnes da.

Disse bør være jevnbyrdige med The Cold Vein:

 

- Madvillain - Madvillainy

- Common - Be

- J Dilla - Donuts

- Little Brother - The Minstrel Show

 

Ellers har jeg delt ut plusser til de som har fortjent sånt. Jeg har gått gjennom mesteparten av deres impulser de siste seks måneder. Oddisee, Onra, Gods'illa og Disco Dave er notert ned bl.a. :)

Endret av Onyx
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...