ReXzn Skrevet 8. januar 2009 Del Skrevet 8. januar 2009 Heisann dere... jeg trenger hjelp til en tverrfaglig prøve... oppgaven er som følger::: Planlegg tilberedning av et farseprodukt med utgangspunkt i kjøttdeig. Produktet skal serveres som en tallerkenrett. Planlegg også ett produkt av gjærdeig... produktet skal presenteres. Her er råvarelisten vår: Kjøttdeig Poteter Løk Purreløk Gulrot Selleri Brocolli Blomkål Gulrot Hodekål Ris Melk Fløte Rømme Håper ett kjappt svar siden vi skal gjennomføre prøven i morgen... grunnen til at jeg spørr folk her er at jeg vil lage noe mer avansert/kulere enn de andre i klassen som lager originale matretter som kjøttkaker, kjøttpudding osv... Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 8. januar 2009 Del Skrevet 8. januar 2009 Høres ut som en god idé dette. For å være mer behjelpelig: 5 porsjoner: 400 g kjøttdeig 8 g salt 3 dl melk 0,5 g malt hvit pepper 18 g potetmel 10 stk hodekålblad 300 g løk 250 g gulrot 200 g sellerirot 2 dl lys kraft 30 g smør 1: Ha kjøttdeigen i en mikser og tilsett salt og pepper 2: Bland godt og spe så med den iskalde melken. Ha i melet når 3/4 av speingen er unnagjort. 3: Stek en prøvekake og test konsistens og smak 4: Kok kålbladene myke og avkjøl dem i isvann 6: Ta kålbladene opp av isvannet, skjært bort stammen i bladet og fordel kjøttfarsen på de 10 bladene. Pakk farsen inn med bladene. 7: Kutt opp grønnsakene i skiver og fres dem litt i smøret. Ha grønnsakene i en flat bakke til breseringsunderlag. 8: Leg kålrullettene opp og slå over varm kraft. 9: Sett bakken i ovnen på 170 grader og stek til kålrulettene er gjennomstekt. 10: Server kålrulettene på tallerken med grønnsakene som garnityr, lys eller brun saus og kokte poteter. Vil tro det meste her går greit å bruke, men du kan jo spørre lærer for å være trygg. Og noen ekstra tips: Tenk hygiene hele tiden, vask opp etter deg og ha alltid en klut i nærheten. Tenk også økonomi og ikke åpne noe nytt hvis det allerede er en åpnet boks med noe. Tenk over rester, kan det taes vare på? Og jobb hurtig så tar du heller en lengre pause når du er ferdig. Lykke til! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå