Gå til innhold

Tverrfaglig praktisk prøve... trenger hjelp! :)


ReXzn

Anbefalte innlegg

Heisann dere... jeg trenger hjelp til en tverrfaglig prøve...

 

oppgaven er som følger:::

 

Planlegg tilberedning av et farseprodukt med utgangspunkt i kjøttdeig. Produktet skal serveres som en tallerkenrett.

Planlegg også ett produkt av gjærdeig... produktet skal presenteres.

 

Her er råvarelisten vår:

 

Kjøttdeig

Poteter

Løk

Purreløk

Gulrot

Selleri

Brocolli

Blomkål

Gulrot

Hodekål

Ris

Melk

Fløte

Rømme

 

 

Håper ett kjappt svar siden vi skal gjennomføre prøven i morgen... grunnen til at jeg spørr folk her er at jeg vil lage noe mer avansert/kulere enn de andre i klassen som lager originale matretter som kjøttkaker, kjøttpudding osv...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som en god idé dette.

 

For å være mer behjelpelig:

 

5 porsjoner:

400 g kjøttdeig

8 g salt

3 dl melk

0,5 g malt hvit pepper

18 g potetmel

10 stk hodekålblad

300 g løk

250 g gulrot

200 g sellerirot

2 dl lys kraft

30 g smør

 

1: Ha kjøttdeigen i en mikser og tilsett salt og pepper

2: Bland godt og spe så med den iskalde melken. Ha i melet når 3/4 av speingen er unnagjort.

3: Stek en prøvekake og test konsistens og smak

4: Kok kålbladene myke og avkjøl dem i isvann

6: Ta kålbladene opp av isvannet, skjært bort stammen i bladet og fordel kjøttfarsen på de 10 bladene. Pakk farsen inn med bladene.

7: Kutt opp grønnsakene i skiver og fres dem litt i smøret. Ha grønnsakene i en flat bakke til breseringsunderlag.

8: Leg kålrullettene opp og slå over varm kraft.

9: Sett bakken i ovnen på 170 grader og stek til kålrulettene er gjennomstekt.

10: Server kålrulettene på tallerken med grønnsakene som garnityr, lys eller brun saus og kokte poteter.

 

Vil tro det meste her går greit å bruke, men du kan jo spørre lærer for å være trygg.

 

Og noen ekstra tips: Tenk hygiene hele tiden, vask opp etter deg og ha alltid en klut i nærheten. Tenk også økonomi og ikke åpne noe nytt hvis det allerede er en åpnet boks med noe. Tenk over rester, kan det taes vare på?

 

Og jobb hurtig så tar du heller en lengre pause når du er ferdig.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...