Gå til innhold

Twintipski: randoneebinding vs. jibbebinding m/gåadapter?


kjaks

Anbefalte innlegg

Etter å ha kjørt brett i 6-7 år tenker jeg å gå i anskaffelse av et par twintipski. Truger og snowboard er rett og slett for tungvint når en skal på toppturer. Har igrunn alltid kunnet tenke meg å leke litt med ski, både i preparerte og upreparerte løyper. Pudderkjøring er også ønskelig.

 

Siden jeg også vil ha muligheten til å gå på toppturer, hadde jeg hatt godt av å hatt en binding med mulighet for gåfunksjon. En randoneebinding ser ut som det mest innlysende valget, men hvordan er vridningsstivheten og vekt (og andre egenskaper) sammenlignet med en jibbebinding?

 

Hvilke randoneebindinger er gode?

 

Vil jibbebinding og gåadapter være et greit alternativ?

Endret av kjaks
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke veldig mye erfaring når det gjelder dette, så ta svaret mitt med ei klype salt.

 

Tror ikke randonn utstyr vil være noe særlig i parken, dessverre. Har hørt en del bra om Marker Duke, er visst ei fin binding å gå med. Dessverre er den ikke noe særlig i parken, tåler ikke hard kjøring. Randonne utstyr er enda værre i parken, så jeg ville ikke gått for noen av disse elternativene hvis du skal kjøre park.

 

Har selv vurdert å kjøpe et gåadapter til skiene mine, men prisene er for øyeblikket litt for stive for lommeboka mi. Minuset med dette er at støvlene, de blir nokså stive når du skal gå med dem i mange timer!

 

 

Så får du selv ta valget, lykke til! Send gjerne en PM når du har valgt og testet :)

Lenke til kommentar

Skal man gå lange turer mer enn en sjelden gang er det helt klart bedre å kjøpe et dedikert topptur-sett med Dynafit e.l.

Slalomstøvler tærer fælt på leggene og det blir grusomt tungt med store bindinger og støvler.

 

Kjører du ikke grusomt hardt vil nok Marker Duke holde i massevis. Er jo omtrent en helt normal slaomonbindinger, så du vil ikke merke noen forskjell sånn sett. Det er en rimelig robust binding også og de færreste klarer å ødelegge de (mm. man tråkker i filler låsepinnen etc.).

 

Gåadaptere fungerer greit nok, har selv brukt det med Salomon-bindinger noen år nå, men ulempen er jo at det blir ekstra tungt, og det merker man svært godt.

 

Men hvilke ski man bruker har også svært mye å si, gå topptur med en "parkski" blir nok ikke særlig moro. Altfor myk.

Lenke til kommentar

Har sett litt rundt og forhørt meg her og der og konklusjonen blir vel følgende:

 

Dynafit LTL Speed: er ekstremt lette og takler hard kjøring bedre enn andre lette randobindinger, etter det jeg har lest og hørt. Må nok være en drøm å gå oppover med, såvel som ned. Ifølge vpg.no ikke et godt valg om en har tenkt å hoppe og trikse en del, pga. at utløsermekanismen ikke er lagd for de situasjonene som kan oppstå ved slik aktivitet.

Bruksområder: Toppturer, kjøring i anlegg, småhopping er vel mulig?

0001847_TLT%20Speed_diecut_web.jpg

 

 

Marker Duke: mer en alpint/jibbe-binding med gåfunksjon. Langt tyngre. Dyrere enn dynafit.

Bruksområder: Parkaktivitet, kjøring i anlegg, mulighet for topptur

0002664_duke_web.jpg

 

Om jeg skulle hatt twintipski ville jeg ikke fått full nytte av de i parken om jeg hadde gått for dynafitbindingene. Da kunne jeg kanskje like godt valgt et par andre ski uten twintip (selv om twintip muliggjør fler ting enn bare hopping).

 

Om jeg allikevel skulle gått for twintipski, ville kanskje vært like greit å gå for noen fullblods jibbebindinger. Har ikke noen erfaring med slikt utstyr, men jeg frykter at et par tunge bindinger uansett kan bli et drass på toppturer, etter hva jeg har hørt.

 

Av ski er disse av de aktuelle fra vpg.no:

Faction Wednesday

4FRNT VCT

 

Jeg får rett og slett tenke på det og veie det ene opp for det andre. Skulle gjerne hatt litt erfaring med nymotens skiutstyr før jeg tok dette valget. Har jo ikke en gang prøvd ski med innersving eller skikkelig bredde. Skulle også ønske jeg hadde et større utvalg av ski som var hakket billigere, føles dumt å gå for forholdsvis dyre førstegangsski.

 

Når det gjelder kombinasjonen jibbebinding m/gåadapter, har jeg kommet fram til at marker duke sannsynligvis vil være et bedre alternativ, og heller ikke noe spes dyrere.

Endret av kjaks
Lenke til kommentar

Dynafit i parken blir bare tull, det samme gjelder Faction-skia til topptur.

Så hvis det du har satt opp er alternativene blir VCT med Duke det eneste relle alternativet.

 

Du må nesten også bestemme det for hva du kommer til å bruke det mest til mtp. bindingsposisjoner og støvler. Kjøre park med bindinger skrudd fast langt bak på skia er ikke noe særlig og det samme blir det for topptur med midtstilte bindinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...