Gå til innhold

Den lille suppe tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Akkurat det vet jeg ikke. Er vel noen dessertsupper som serveres kalde, men det var vel ikke det du tenkte på. Men jeg vil bare si at Skogsoppsuppe er veldig godt, og veldig enkelt.

 

Det eneste du trenger er en type sopp, for eksempel morkler, løk, fløte, salt og pepper. Kanskje den må jevnes på hvis den er for tynn.

Lenke til kommentar
Jeg har hørt at noen supper skal serveres kalde. Syntes det høres merkelig ut. Noen som har prøvd?

 

Det er flere supper som skal serveres kalde. De mest vanlige er gazpacho, en spansk tomatsuppe, og vichysoisse, en fransk/amerikansk kremet potet- og purresuppe.

 

Veldig godt hvis det gjøres riktig!

 

I tillegg kommer dessertsuppene som Sundt nevnte.

Lenke til kommentar

Jeg kjøper billig svinekjøtt der det er å få tak i, av typen røkt svinekam eller annet som kan brukes til å koke kraft på. Koker kraft på det, sammen med salt, pepper, løk, gulrøtter, sellerirot og annet som måtte passe. Renser av kjøttet etterpå og legger det i den silte kraften. Kjører litt av kraften sammen med en boks eller to med kikerter (la de renne av først) og har det oppi gryta igjen etterpå. Kikertene gir en utrolig god nøtteaktig smak, samt at de jevner suppa og bidrar til at den metter bedre pga proteininnholdet. Krydrer med litt timian og har oppi andre ting etter hva jeg har i skapet og hva jeg har lyst på.

Lenke til kommentar

Varierer på hva du koker det av. F.eks. fisk kan du ikke koke mer enn 40 minutter, for da vil det bli dårlig. Store ben som storfe, svin ol. kan koke i 5-6 timer. Små fugl trenger heller ikke mer enn 40 minutter, men det kan tåle det i motsetning til fisk. Så der blir det bare mer smak av reduksjonen.

Lenke til kommentar

I går ble det jordskokksuppe. Finhakket en løk og et par fedd hvitløk, stekte litt på middels varme, hadde i jordskokk skrelt og skåret i biter, stekte litt og hadde i kyllingkraft til det dekket. Lot det småkoke til jordskokken ble mør og kjørte i blender. Tilbake i kjelen og smakte til med melk, fløte, salt og pepper. Hadde i litt kyllingrester og det ble en full middag. Samme fremgangsmåte funker til det meste av rotgrønnsaker. (Pepperrot er ikke en rotgrønnsak, en kamerat prøvde å lage rotgrønnsakssuppe med en tredjedel pepperrot. Det ble ikke så godt.. :sick: )

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-77do0b

Som et tips til fiskesupper (og enkelte andre), tabasco. Noen dråper tabasco gjør ikke suppa umenneskelig sterk, men gir heller en en bedre og ofte, mer spesiell smak. Kjempegodt. Men smak deg/dere fram, så slipper det å bli for mye av det gode ;)

Lenke til kommentar

Tom Kha Gai! Thailandsk kyllingssuppe med masse godsaker oppi. Sitrongress, galangal (evt. ingefær), limeblader, hvitløk, løk, chili, kokosmelk, fiskesaus og sikkert noe annet jeg har glemt. Kjempegodt og det er mange gode oppskrifter der ute, brukte en jeg fant på klikk.no.

Lenke til kommentar

Quoter meg selv (forøvrig en fantastisk suppe - skal lage den til middag i dag):

 

Purre og potetsuppe som selv ikke-vegetarianere liker!

 

Dette blir suppe til 4 sultne eller 5-6 medium sultne personer.

 

Du trenger:

 

4 løk

Hvitløk

Gulerøtter

Poteter

3 purreløk

Selleristang

Laurbærblad

Salt og pepper (evt grønnsaksbuljong-terninger i stedet for salt)

Matfløte

 

Først må du lage en grønnsaksbuljong

 

Fyll opp en stor kjele med vann. Tilsett et par løk, gulerøtter, selleristenger, laurbærblader og hvitløk. Kok i 2-3 timer. Når det er ferdig så fjerner du alt av grønnsaker og laurbærblader.

 

Skjær opp purreløk, løk, hvitløksfedd og poteter (i terninger) nok til 4-5 personer (4 eller 5 poteter per person?).

 

I en ny kjele med litt olivenolje, surr purre, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett så potetene og hell over grønnsakskraften som du lagde tidligere.

 

La dette koke i 20 minutter. Etter det så bruker du en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Smak nå til suppen med salt og pepper (jeg pleier å bruke grønnsaksbuljong-terninger i stedet for vanlig salt - det gir ekstra smak).

 

I dette stadiet så pleier jeg å ha oppi purre og poteter som jeg har hatt til side, for å forskjellige teksturer i suppen. La nå dette igjen koke til potetene er kokt og tilsett litt matfløte og hakket persille.

 

Bon appetit!

 

Til våren/sommeren når det kommer gode, norske tomater i butikken har jeg også lyst til å lage en skikkelig tomatsuppe fra bunnen av.

Tenker å kjøpe inn en hel haug med tomater og så la de steke i ca 20 minutter for å få en ekstra spiss på tomatsmaken. Etter det så lager man puré av alle tomatene, som man hiver oppi kraft av eget ønske. Om man freser litt løk og hvitløk på forhånd før man heller i tomatene og så gjør det om til puré enda en gang får man sikkert enda mer smak...

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Jeg mekket en suppe av følgende her om dagen, det ble særdeles vellykket:

 

Ca:

 

1kg lammekjøtt (med bein, disse fjernet jeg)

2stk skrelte gulrøtter

3stk skrelte løk

8stk poteter, rå

2stk purrer

1,75liter kokekraft eller vann og buljong

1boks tomater

2,5ss tomatpuré

1stk laurbærblad

hvitløk

rosmarin

timian

0,5 liter bønner, selvbrukte jeg hvite

En knivsodd gurkemeie

Pepper

 

Kjøttet renskjæres og brunes med litt mel sammen med løk i rause biter. Grønnsaker, kraft og krydder kokes sammen med kjøttet til alt er mørt og deilig. Smakes til med litt lime, eventuelt appelsinsaft og serveres med godt brød.

 

Jeg har laget denne med og uten kraft fra lammebein og forskjellen var liten så jeg annser det for unødvendig stress å bruke kraft av lam til fordel for buljong.

Endret av fargoth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...