AmazinglyConfused Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Jeg har alltid tenk på suppe som en simpel forrett, men i det siste har jeg begynt å tenke i andre baner. Det er jo få grenser for hva man egentlig kan ha i en suppe. Så kom igjen, post deres forslag! Lenke til kommentar
paaskehare Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Tomatsuppe med makaroni og kokt egg er jo fantastisk godt, spesielt hvis det er litt matfløte i. NAM! Man kan forsåvidt hive oppi noen pølsebiter også Ellers er jo blomkålsuppe undervurdert! Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Suppe er genialt. Enkelt, billig, godt, variert og mettende. Og i tillegg er det noe du kan eksperimentere mye med! Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 11. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2009 Jeg har hørt at noen supper skal serveres kalde. Syntes det høres merkelig ut. Noen som har prøvd? Lenke til kommentar
Sundt Skrevet 12. januar 2009 Del Skrevet 12. januar 2009 Akkurat det vet jeg ikke. Er vel noen dessertsupper som serveres kalde, men det var vel ikke det du tenkte på. Men jeg vil bare si at Skogsoppsuppe er veldig godt, og veldig enkelt. Det eneste du trenger er en type sopp, for eksempel morkler, løk, fløte, salt og pepper. Kanskje den må jevnes på hvis den er for tynn. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. januar 2009 Del Skrevet 12. januar 2009 Jeg har hørt at noen supper skal serveres kalde. Syntes det høres merkelig ut. Noen som har prøvd? Det er flere supper som skal serveres kalde. De mest vanlige er gazpacho, en spansk tomatsuppe, og vichysoisse, en fransk/amerikansk kremet potet- og purresuppe. Veldig godt hvis det gjøres riktig! I tillegg kommer dessertsuppene som Sundt nevnte. Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 Jeg kjøper billig svinekjøtt der det er å få tak i, av typen røkt svinekam eller annet som kan brukes til å koke kraft på. Koker kraft på det, sammen med salt, pepper, løk, gulrøtter, sellerirot og annet som måtte passe. Renser av kjøttet etterpå og legger det i den silte kraften. Kjører litt av kraften sammen med en boks eller to med kikerter (la de renne av først) og har det oppi gryta igjen etterpå. Kikertene gir en utrolig god nøtteaktig smak, samt at de jevner suppa og bidrar til at den metter bedre pga proteininnholdet. Krydrer med litt timian og har oppi andre ting etter hva jeg har i skapet og hva jeg har lyst på. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 18. januar 2009 Del Skrevet 18. januar 2009 Høres veldig interessant ut. Hvor lenge koker du kraften, er det de vanlige 6 timene? Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 18. januar 2009 Del Skrevet 18. januar 2009 Varierer på hva du koker det av. F.eks. fisk kan du ikke koke mer enn 40 minutter, for da vil det bli dårlig. Store ben som storfe, svin ol. kan koke i 5-6 timer. Små fugl trenger heller ikke mer enn 40 minutter, men det kan tåle det i motsetning til fisk. Så der blir det bare mer smak av reduksjonen. Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 18. januar 2009 Del Skrevet 18. januar 2009 Koker det ikke så veldig lenge, stort sett en time. Men da går all krafta rett i suppa, uten noe mer vann. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. januar 2009 Del Skrevet 19. januar 2009 (endret) I går ble det jordskokksuppe. Finhakket en løk og et par fedd hvitløk, stekte litt på middels varme, hadde i jordskokk skrelt og skåret i biter, stekte litt og hadde i kyllingkraft til det dekket. Lot det småkoke til jordskokken ble mør og kjørte i blender. Tilbake i kjelen og smakte til med melk, fløte, salt og pepper. Hadde i litt kyllingrester og det ble en full middag. Samme fremgangsmåte funker til det meste av rotgrønnsaker. (Pepperrot er ikke en rotgrønnsak, en kamerat prøvde å lage rotgrønnsakssuppe med en tredjedel pepperrot. Det ble ikke så godt.. ) Endret 19. januar 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Alompi Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Knorr ferdiglagd kyllingsuppe med karri (eller noe lignende) er bare DRITdigg! Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Suppe er godt Mine favoritter: Ertesuppe med pannekaker (Never fails) Kremet fiske suppe Kremet Asparges suppe Kyllingsuppe, med kari og kjøtt boller i og tortilla chips vedsiden av. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Som et tips til fiskesupper (og enkelte andre), tabasco. Noen dråper tabasco gjør ikke suppa umenneskelig sterk, men gir heller en en bedre og ofte, mer spesiell smak. Kjempegodt. Men smak deg/dere fram, så slipper det å bli for mye av det gode Lenke til kommentar
Francesca_ Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Tom Kha Gai! Thailandsk kyllingssuppe med masse godsaker oppi. Sitrongress, galangal (evt. ingefær), limeblader, hvitløk, løk, chili, kokosmelk, fiskesaus og sikkert noe annet jeg har glemt. Kjempegodt og det er mange gode oppskrifter der ute, brukte en jeg fant på klikk.no. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 (endret) Quoter meg selv (forøvrig en fantastisk suppe - skal lage den til middag i dag): Purre og potetsuppe som selv ikke-vegetarianere liker! Dette blir suppe til 4 sultne eller 5-6 medium sultne personer. Du trenger: 4 løk Hvitløk Gulerøtter Poteter 3 purreløk Selleristang Laurbærblad Salt og pepper (evt grønnsaksbuljong-terninger i stedet for salt) Matfløte Først må du lage en grønnsaksbuljong Fyll opp en stor kjele med vann. Tilsett et par løk, gulerøtter, selleristenger, laurbærblader og hvitløk. Kok i 2-3 timer. Når det er ferdig så fjerner du alt av grønnsaker og laurbærblader. Skjær opp purreløk, løk, hvitløksfedd og poteter (i terninger) nok til 4-5 personer (4 eller 5 poteter per person?). I en ny kjele med litt olivenolje, surr purre, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett så potetene og hell over grønnsakskraften som du lagde tidligere. La dette koke i 20 minutter. Etter det så bruker du en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Smak nå til suppen med salt og pepper (jeg pleier å bruke grønnsaksbuljong-terninger i stedet for vanlig salt - det gir ekstra smak). I dette stadiet så pleier jeg å ha oppi purre og poteter som jeg har hatt til side, for å forskjellige teksturer i suppen. La nå dette igjen koke til potetene er kokt og tilsett litt matfløte og hakket persille. Bon appetit! Til våren/sommeren når det kommer gode, norske tomater i butikken har jeg også lyst til å lage en skikkelig tomatsuppe fra bunnen av. Tenker å kjøpe inn en hel haug med tomater og så la de steke i ca 20 minutter for å få en ekstra spiss på tomatsmaken. Etter det så lager man puré av alle tomatene, som man hiver oppi kraft av eget ønske. Om man freser litt løk og hvitløk på forhånd før man heller i tomatene og så gjør det om til puré enda en gang får man sikkert enda mer smak... Endret 7. februar 2009 av ahpadt Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 (endret) Jeg mekket en suppe av følgende her om dagen, det ble særdeles vellykket: Ca: 1kg lammekjøtt (med bein, disse fjernet jeg) 2stk skrelte gulrøtter 3stk skrelte løk 8stk poteter, rå 2stk purrer 1,75liter kokekraft eller vann og buljong 1boks tomater 2,5ss tomatpuré 1stk laurbærblad hvitløk rosmarin timian 0,5 liter bønner, selvbrukte jeg hvite En knivsodd gurkemeie Pepper Kjøttet renskjæres og brunes med litt mel sammen med løk i rause biter. Grønnsaker, kraft og krydder kokes sammen med kjøttet til alt er mørt og deilig. Smakes til med litt lime, eventuelt appelsinsaft og serveres med godt brød. Jeg har laget denne med og uten kraft fra lammebein og forskjellen var liten så jeg annser det for unødvendig stress å bruke kraft av lam til fordel for buljong. Endret 7. februar 2009 av fargoth Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå