Gå til innhold

Hvilken utdanning skal jeg velge (realfag)?


g00000ne

Anbefalte innlegg

Jeg skal snart søke på skole, og har ikke peiling på hva jeg skal velge. Tar Fysikk 2, kjemi 2 og matematikk R2 på videregående. Fysikken og matematikken går veldig bra (6 i begge), kjemien ikke like bra (ligger an til 4 nå, men tror jeg kan klare 5/6 til sommeren hvis jeg jobber litt med det). Ellers er karakterene mine helt greie. Ligger på 4/5 i de fleste fag (men har to treere fra et utrolig umotivert førsteår).

 

Snittet mitt blir derfor ikke veldig høyt, men vil vel kunne komme opp på 4,5, iallefall. Noen som vet hvordan jeg kan øke snittet litt, forresten (noen form for kurs e.l. som ikke krever at jeg tar noen fag opp igjen) ?

 

Jeg har vurdert å studere matematikk eller fysikk, men vet ikke hva jeg ender opp som da (orker ikke bli lærer, akkurat). Ellers ble jeg anbefalt å ta en lederutdanning i militæret på sesjonen (hvor jeg scorte topp på alle prøvene), og jeg har også tenkt på flygeleder. Aller mest interessant ville jeg nok funnet en form for forskning.

 

Lønna er ikke så utrolig viktig. Jeg vil helst ha en jobb hvor det faktisk er bruk for meg. Ellers liker jeg de fleste former for utfordringer, og gjerne en del fri (en uke på/en uke av ville kanskje vært perfekt). Jeg synes jeg er flink til å jobbe hardt når jeg må, men blir ofte veldig lat hvis det er noe jeg kan utsette eller ikke MÅ gjøre.

 

Nevner noen interesser til slutt:

Trening, kosthold, gitar/musikk, sport (ski, fotball), matematikk, rubiks kube, PC, ølbrygging ( :D )

 

Noen ideer om utdanninger?

Sleng ut alt du har, er sikker på at det kan hjelpe litt :)

Litt informasjon om studiet vil også være fint, men jeg kan vel klare å finne det selv...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Går du inn i statistikk (en matteretning) kan du bruke det til å bli akturat eller å jobbe med å lage modeller i en bank. Ingeniørstudie er nok heller å anbefale enn ren fysikkstudiet. Det er mange fine jobber der som inkluderer både fysikk og matematikk. Går du inn i matte og kombinerer det med data, kommer du inn i noen andre interesante felt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...