Gå til innhold

Hva skjedde med sitronfromasj/sitronfromage?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

4 blad gelatin

4 egg

75 gr. sukker

2 tsk. revne sitronskall

Saft av 2-3 sitroner, ca. 1 dl (kan også bruke lime - blir dritgodt)

1 dl. kremfløte

 

Til Pynt : 1 dl. kremfløte

 

Gelatinen legges i bløt i kaldt vann i ca. fem minutter.

Eggene deles, og eggeplommer og sukker piskes godt sammen til det hele er lysegult. Sitronskall og sitronsaft piskes i eggemassen.

Gelatinen klemmes fri for vann, og i en liten skål med en liten mengde vann settes dette over vannbad i en gryte. La gelatinen smelte og bli fingervarm.

 

Den smeltede gelatinen helles i en tynn stråle i eggemassen mens man pisker godt.

 

Pisk eggehviten godt stiv og pisk 1 dl. fløte til det stivner. Vend først forsiktig eggehvitene i eggemassen og deretter den piskede fløten. Hell det hele i en skål og sett det i kjøleskapet til det skal serveres.

 

Pyntes med pisket krem like før servering.

 

 

Alle fikser dette vettu......

Endret av Rayline TWB
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...