Tobias Abrahamsen Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Jeg var innom på kaffe.no og så på maskintest. Silvia hørtes veldig lovende ut. Prisen er egentlig ikke så ille i forhold til de andre over 10 000 klassen. Trenger vel ekstra ting som steamekanne, termometer, tamper også? Noe andre nyttige utstyr? Vurderer sterkt en kverner også, men maskin først. Jo-da, du trenger tamper og slikt, det er selvfølgelig ... Tobias Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Hvorfor ikke bare kalle det "kaffekunst" isteden? Som igjen, enhver barista gjør. Det er jo tross alt en kopp kaffe man dekorerer, ikke en kopp melk. Det er greit at du bruker navnet Latte-art for denne "kunstformen" men alle disse kunstnerne er jo Baristaer. Ifølge wikipedia så er denne pyntingen noe enhver barista skal kunne, og ha forståelse for. In English jargon, the term "barista" refers to one who has acquired some level of expertise in the preparation of espresso-based coffee drinks. Within certain circles, its meaning is expanding to include what might be called a "coffee sommelier"; a professional who is highly skilled in coffee preparation with a comprehensive understanding of coffee; coffee blends, espresso, quality, coffee varieties, roast degree, espresso equipment and maintenance, latte art, etc. Stephen Morrissey of Ireland is the current World Barista Champion. Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Hvorfor ikke bare kalle det "kaffekunst" isteden? Som igjen, enhver barista gjør. Det er jo tross alt en kopp kaffe man dekorerer, ikke en kopp melk. Det er greit at du bruker navnet Latte-art for denne "kunstformen" men alle disse kunstnerne er jo Baristaer. Ifølge wikipedia så er denne pyntingen noe enhver barista skal kunne, og ha forståelse for. In English jargon, the term "barista" refers to one who has acquired some level of expertise in the preparation of espresso-based coffee drinks. Within certain circles, its meaning is expanding to include what might be called a "coffee sommelier"; a professional who is highly skilled in coffee preparation with a comprehensive understanding of coffee; coffee blends, espresso, quality, coffee varieties, roast degree, espresso equipment and maintenance, latte art, etc. Stephen Morrissey of Ireland is the current World Barista Champion. Dette er ikke noe Tobias og jeg plutselig har bestemt oss for å si, det er bare sånn. Du kan ikke lage "pene mønster" i kaffen uten melk - Latte art. Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 29. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 29. januar 2009 (endret) Oppdatering: Nå har jeg skaffet meg Rancilio Silvia. Prøvde å lage en cappuccino som førte til masse søl det ble en dårlig caffe latte istedet til slutt XD Det er 2 problemer: 1. Når jeg brygger espressoen så strømmer det først pent ned i koppen, men rett etterpå virker det som det er utrolig sterk vanntrykk gjennom portafilteret sånn at kaffen strømmer sidelengs horisontalt og rett ut i kjøkkenbenken (portafilteret er sånn med 2 åpninger hvor oversiden er åpen. Derfor det bare strømmer rett ut horisontalt når væske får nok trykk) 2. Er det bare meg eller er damparmen på Silvia for kort? Jeg har en stålmugge på rundt 5.6 dl så jeg sliter med å få armen ned til bunnen når jeg skal steame. Det ble varm melk Noen tips? Endret 29. januar 2009 av morningstar665 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 30. januar 2009 Del Skrevet 30. januar 2009 Høres ut som du har for lite espressopulver i. Fyll bajonetten til topps og bruk en skje for å presse det flatt. Det skal ikke være noe luft mellom vannfilteret og espressopulveret. Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 30. januar 2009 Del Skrevet 30. januar 2009 Gratulerer "morgenstjerne"! Du har skaffet deg en sikkelig maskin, nå begynner morroa med å lære deg å bruke den ... Jeg tror ikke du har fulgt brugsanvisningen som sikkert fulgte med maskinen - den hadde gitt deg mange nyttige tips. Men du bør begynne med å laste ned den gennerelle "Lille espresso boken" fra Norsk Kaffeinformasjon. Der vil du få mange gode gennerelle kunskaper: http://www.kaffe.no/filArkiv/brosjyrer/Espresso%2024s.pdf Søker du på YouTube finner du også 1 000 000 filmer med frøken Silvia! Noen av de er sikkelig ammatører og gjør ALT galt, men om du har lest den lille boken kan du enkelt avsløre det. Du bør altså lese boken og la deg inspirere av videoene i etterkant. Husk at det er ikke noen snarveier til god kaffe! BTW: Disse videoene med verdensmesteren fra 2004 er også geniale: http://timwendelboe.no/resources/coffee-videos/ Tobias Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 30. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2009 (endret) Hei. Jeg har prøvd å høre med diverse kaffebutikker og de mener at jeg mulig fikk feil malingsgrad på kaffen (kjøpte ferdig malt på Stockfleths). Det ironiske var at Stockfleths brukte Rancilio selv. Så jeg pekte på den Silviaen de hadde på butikken, og sa at jeg ville kjøpe litt espresso malt til den graden Silvia bruker. Akkurat nå syns jeg det er vanskeligere å brygge espresso enn å steame melk Prøvde flere ganger med forskjellig tampestyrke men alle gangene fikk jeg kaffe overalt på kjøkkenet istedet for ned i koppen... Prøvde kaffeguiden i manualen også. >_> Update: Prøvde med ny kaffe som Jernia (av alle steder) har kvernet for meg (de selger Silvia også). Denne gangen gikk espressoen pent nedi koppen! Sikkert Stockfleths som ga meg elendighet Neste steget nå blir å IKKE la kaffen renne ned så fort. Fikk nesten halv cappuccino kopp på noen sekunder Og steaming av melka gikk bedre i dag. Hvilken teknikk bør jeg bruke hvis jeg liker tettere skum? Den kjennes litt ut som en varm kremaktig konsistens, og ikke den "Zalo"-følelsen man ofte får av steamet melk på andre steder. Jeg har lest både "starte fra bunn også jobbe oppover" og "starte ved overflaten også jobb nedover" osv. Litt forvirrende hva som gir hva. Endret 30. januar 2009 av morningstar665 Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 31. januar 2009 Del Skrevet 31. januar 2009 Neste steget nå blir å IKKE la kaffen renne ned så fort. Fikk nesten halv cappuccino kopp på noen sekunder Og steaming av melka gikk bedre i dag. Hvilken teknikk bør jeg bruke hvis jeg liker tettere skum? Den kjennes litt ut som en varm kremaktig konsistens, og ikke den "Zalo"-følelsen man ofte får av steamet melk på andre steder. Jeg har lest både "starte fra bunn også jobbe oppover" og "starte ved overflaten også jobb nedover" osv. Litt forvirrende hva som gir hva. Om vi utgår fra at du har fått riktig malt kaffe, er det bare to ting som kan være grunn til at espressoen renner for fort. Det er at du ikke har nok kaffe i filteret og/eller at du tamper mega skeivt! Steaming av melk er en morsom utfordring i seg selv, men også fordi det finnes så mange meninger om dette. Jeg vil igjen anbefale deg til å se nærmere på videoene til den norske barista verdensmesteren fra 2004, Tim Wendelboe. Titlene er på engelsk, men stemmen er norsk! Det aller viktigste med steaming er at du må få rotasjon i melken din, det finner du poengtert både fra Tim Wendelboe og Norsk kaffeinformasjon. http://timwendelboe.no/resources/coffee-videos/ Om du skal øve på steaming kan du bruke kaldt vann med en dråpe Zalo - det oppfører seg akuratt som melk! sjekk videoen under: Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 1. februar 2009 Del Skrevet 1. februar 2009 (endret) En annen ting: Skal du lage Cappuccino kan du godt bruke en mye mindre mugge, må bli vanvittig mye overskudsmelk med 5,6 dl. Endret 1. februar 2009 av Kaffe Bob Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 1. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2009 Har fått bedre rutiner på cappuccinolaginga nå. Ble utrolig mye søl og vasking av benk de første dagene Skal man steame melk før man lager espressoen eller omvendt? Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 1. februar 2009 Del Skrevet 1. februar 2009 Espressoen har ikke godt av å stå for lenge, så det lønner seg å steame først. Det vanligste på større maskiner er og først sette på espressoen, og så steame mens den trakter. Silvia har ikke stor nok koker for å kunne gjøre dette samtidig. Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 2. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 2. februar 2009 Skjønner, takk Dette går bedre enn første dagen allerede. Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 27. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2009 Spørsmål om espresso pods. Trenger man noe ekstrautstyr for å kunne brygge espressopods i Rancilio Silvia? De ser jo praktiske ut hvis jeg har dårlig tid om morgenen. Jeg har hørt diverse, at man trenger et ekstra utstyr, mens andre sier at det holder med at man har enkeltfilter. Hva syns dere? Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Spørsmål om espresso pods. Trenger man noe ekstrautstyr for å kunne brygge espressopods i Rancilio Silvia? De ser jo praktiske ut hvis jeg har dårlig tid om morgenen. Jeg har hørt diverse, at man trenger et ekstra utstyr, mens andre sier at det holder med at man har enkeltfilter. Hva syns dere? Det tar ca 30 sekunder å kverne et dobbelt shoth. Har du ikke tid til det fortjener du ikke sikkelig kaffe om morgenen! Pods er og blir gammel kaffe og kan aldri erstatte fersk nykvernet kaffe, men om du alikevell skulle ville gå på villfarelsens veier så finnes det spesielle kit til pods fro Silvia: http://teaandcoffee.no/presenter.asp?idKat...dRotKategori=17 Jeg har ikke Silvia og kommer aldri til å putte en pod i min maskin, men det virker kanskje av produktbeskrivelsen at det muligens strengt tatt ikke er nødvendig med et spesielt kid. Du får Google litt ... Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 28. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2009 Spørsmål om espresso pods. Trenger man noe ekstrautstyr for å kunne brygge espressopods i Rancilio Silvia? De ser jo praktiske ut hvis jeg har dårlig tid om morgenen. Jeg har hørt diverse, at man trenger et ekstra utstyr, mens andre sier at det holder med at man har enkeltfilter. Hva syns dere? Det tar ca 30 sekunder å kverne et dobbelt shoth. Har du ikke tid til det fortjener du ikke sikkelig kaffe om morgenen! Pods er og blir gammel kaffe og kan aldri erstatte fersk nykvernet kaffe, men om du alikevell skulle ville gå på villfarelsens veier så finnes det spesielle kit til pods fro Silvia: http://teaandcoffee.no/presenter.asp?idKat...dRotKategori=17 Jeg har ikke Silvia og kommer aldri til å putte en pod i min maskin, men det virker kanskje av produktbeskrivelsen at det muligens strengt tatt ikke er nødvendig med et spesielt kid. Du får Google litt ... OK, pods blir å velge "fastfood" istedet for et ordentlig måltid slik det høres ut som Ordentlig kaffe dominerer på kjøkkenet likevel da. Er veldig nøye med rengjøringen etter jeg har brygget og det er det som tar tid. Gammel kafferester klistrer seg overalt i gruppen etter hver gang jeg har brygget, og jeg er ikke hjemme tilbake etter 8 timer. Liker ikke at gammel kafferester godgjør seg der så lenge. Når jeg først er hjemme igjen så bruker jeg ordentlig kaffe. Jeg bare vurderte å synde litt om morgenen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå